Varför jag inte bör bli mamma. Del 1.

Just i detta nu står det en unge ute i trapphuset som har upptäckt den förträffliga ackustiken och nu prövar sin röst. Detta har pågått ett tag nu. Det är inte sång, det är nog barnet för litet för, utan det är en himla massa enformiga A:n. Det jag helst av allt vill göra är att springa ut, ta tag i barnet och lyfta upp det framför mig och sen skrika AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA i dennes ansikte. Sen släppa barnet i stengolvet, leta upp mamman och och ge henne samma behandling för att hon inte verkar göra något för att få tyst på barnet. Detta är alltså min första impuls som jag än så länge lyckas kväva. Innerst inne vet jag bättre. Men lusten finns där.


Ett litet livstecken från min sida-

Det har stått stilla länge här igen nu, men det är mycket att stå i, trots min arbetslöshet! Så fort jag får mer tid ska jag ta tag i detta, och eftersom Eken ska börja jobba borta igen kommer det bli mycket dötid framöver, vilket kommer ge bloggen lite utav ett lyft. Tills dess får ni hålla er lugna. Det är inte över ännu. På återseende.


Onsdagsgympa, hurra hurra!

Åh, nu måste jag få hylla onsdagsgympan också! Satan i gatan vad jobbigt det var idag, svetten lackade som aldrig förr. Vissa stunder ville jag både kräkas och svimma, då jävlar tar det bra! Gympafröken var lite jävlig och bytte ut Saras och mina hantlar mot en modell tyngre. En viss skillnad blev det då ja.
Räknar med saftig träningsvärk imorgon med, bring it on säger jag bara. Detta borde ju hjälpa lite till beach 2010, annars jävlar.

Imorgon blir det ljusdal med Phäntie och Sara, storhandling står på schemat då kylskåpet är skrämmande tomt just nu.

Nu blir det ett varmt bad och lite tända ljus, samt ett stort glas vatten för att kompensera för all vätska som förlorats ikväll! Det är jag värd! Hejmäer!

 


Sömnsvårigheter

Åh, vilken oerhört tråkig dag. Hade svårt att somna igår så jag tog en nattmacka och satte mig framför tvn. Sen gick jag och la mig men kunde inte somna ändå, så jag läste ut den där halvtråkiga boken jag tagit mig an. Efter det låg jag och vred och vände på mig i vad som kändes som en oändlighet, sen slet jag åt mig mitt ögonskydd, ni vet sån där grej man har när man sover för att det ska vara mörkt. Har aldrig sovit med den tidigare, men eftersom jag störde mig på att det var lite för ljust i rummet bestämde jag mig för att pröva. Och jag somnade som en stock! Har ni hört på maken va?
Blev väckt av att Ekens mobil ringde nån gång på morgonen och upptäckte att skygglapparna åkt av så jag drog på mig dem igenom och somnade om. När jag vaknade igen så satt ögonbindeln säkert på plats så jag slet av mig den och fick jordens chock. Det var så äckligt ljust i rummet och fast jag blundande så blev det för ljust. Min kropp blev helt ställd av att slå om från kolmörker till heligt ljus, och det gjorde fruktansvärt ont i mina två, oskyldiga blå. Sedär, direkt var man på dåligt humör. Att klockan sen var 11.30 gjorde ju inte saken bättre.
Så efter det har jag inte gjort mycket. Åt lunch med Eken innan han drog och har sen dess tvättat ansiktet och funderat på att sminka mig men avstått. Min plan är att städa, men det känns inte allt för jävla inbjudande just nu.
Åh, låt det börja snöa så vi slipper det här gråa, hopplösa och dödslängtanframbringande vädret. Det var allt jag hade att säga. Tack.

ps. ni är dåliga på att kommentera också. ds.



Osminkad, fast tvättad.


Småbarnsdieten

Fick detta mail av syrran nyss, perfekt så här då nyårslöften börjar bli aktuellt. Detta blir jävligt roligt att läsa om du verkligen tänker dig in i alla grejerna, motionstipsen speciellt. Eken ska nog få hjälpa mig att klä på mig i fortsättningen.

Glöm GI-metoden, nu gäller Småbarnsdieten

Har du provat alla metoder utan resultat läs nedan 100% säkra metod för att komma i form till sommaren.
Det har sedan länge varit känt att tvååringar i allmänhet är slanka.
I ett samarbete mellan barnläkare, röntgensköterskor, näringsterapeuter och utmattade föräldrar har därför denna nya diet tagits fram:
Dag 1
Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad. Ät två små bitar av ägget och bred ut resten på golvet. Ta en bit av rostbrödet och smörj sedan in ansiktet och kläderna med marmeladen.
Lunch: Fyra färgkritor (valfri färg), en näve krossade potatischips och ett glas mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet).
Middag: Ett kex, två mynt. Skräp från under soffan.
Kvällsmål: Rosta en skiva rostbröd och kasta den på köksgolvet. Till det fyra klunkar av kvällsbadvattnet.
Dag 2:
Frukost: Ta upp rostbrödet från igår från köksgolvet och ät det. Ät en sked vaniljsocker.
Lunch: Ett halvt rosa läppstift. En bit av en från lekparken medtagen cigarrettfimp (som de övriga familjemedlemmarna tvingar dig att spotta ut) med en isbit.
Mellanmål: Slicka på en klubba så att den bli klibbig, släpp ner den i sand. Slicka igen tills den är ren. Tappa den på mattan.
Middag: En sten eller en torkad ärta, tryck först upp den i vänstra näsborren. Blanda ner läsk i potatismos. Ät med sked.
Dag 3:
Frukost: Två plättar och mycket sylt, som du gnider in i ditt hår. Ett glas mjölk. Drick hälften varefter du klämmer ner plättar i glaset. Plocka upp klubban från igår från mattan, slicka bort luddet och göm den mellan soffdynorna.
Lunch: Tre tändstickor, chokladdryckspulver och en smörgås med sylt. Stoppa munnen full med bröd och spy till slut upp det på golvet. Häll ett glas mjölk på bordet och slicka upp det.
Middag: Glass, en näve chips, kaffe (om de andra inte märker det).
Dag 4
Frukost: En kvarts tub tandkräm, en bit tvål och en oliv. Häll ett glas mjölk i en skål med cornflakes. Häll på en halv kopp socker. När cornflakesen blivit mjuka dricker du upp mjölken och matar hunden med flingorna.
Lunch: Ät smulor från köksgolvet och vardagsrumsmattan. Sök fram klubban från soffan och ät upp resten av den.
Middag: Spaghetti nedrörd i ett glas chokladdryck. Lämna köttbullarna på tallriken. Som dessert andra halvan av det rosa läppstiftet.
Det är bra att göra dieten effektivare med lämplig motion. Här är några exempel:
* Vrid och slingra dig på golvet i en stormarknad, stärk samtidigt dina stämband genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när mannen från Securitas släpar ut dig ur butiken.
* Spring överallt, hoppa emellanåt. Ramla regelbundet, att kravla sig upp stärker musklerna på ett mångsidigt sätt. Kom ihåg stämbanden: skrik medan du springer.
* Be om en sparringpartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv att få byta dem åtminstone tre gånger.



Jasså du säger det?

Igår när jag var i tvättstugan så hörde jag några hårda smällar. Det lät som när centrifugen stänger av sig, så jag trodde att det var det. Strax efter hörde jag det igen och kom på att jag inte hade något i centrifugen och började undersöka om det var nått fel på tvättmaskinerna. Tredje gången jag hörde smällarna insåg jag att någon knackade på dörren.
Jag gick fram till dörren för att öppna och tänkte att det är precis så här man inte ska göra om man inte vill bli mördad i en tvättstuga. På andra sidan stod en gammal man och jag ursäktade mig och förklarade att jag trodde att det var tvättmaskinen som lät. Jasså, du säger det. sa det gamla mannen och skrattade och följde efter mig in i tvättstugan. Han kollade lite på de bokade tiderna och sa sen något om hemtjänst och tvättdag, men jag hörde inte så mycket eftersom tvättmaskinerna lät så högt. Men det är ingen här nu inte? sa han och såg frågande på mig. Eh, njae inte förutom jag då. sa jag och log ett oförstående leende. Ville ha sno min tvättid? Ja, det förstås, men du hade mycket tvätt du också! sa han och skrattade igen. Ja, det var ett tag sen jag tvättade nu, förklarade jag och fortsatte skämtsamt, så man är inne på den sista uppsättningen av kläder nu! Mannen såg sig omkring och svarade med ett: Du säger det ja. Sen småpratade vi lite om ingenting och på allt jag sa svarade han med: så du säger det? eller ett mer bekräftande: du säger det ja. Som om han ville visa att han hade på känn att det var mycket möjligt att jag ljög. Jag kunde se framför mig hur han pratade med hemtjänsten sedan: Så det var de sista kläderna hon hade kvar, men det var ju vad hon sa. Jag har ingen fakta som bekräftar detta, så hon kan lika gärna ha sprungit med ljug.
Lite senare gick han, men lämnade mig konfunderad.
Säger han jämt så när han pratar med folk eller var det bara det att han tyckte att jag såg jävligt lurig ut? Har han någon gång i tiden blivit anklagad för att ljuga då han återberättat något någon annan sagt, och gör nu sitt bästa för att förhindra att detta händer igen? Eller gjorde han små minnesanteckningar över det jag sa för att kunna använda det emot mig vid ett senare tillfälle?
En mycket märklig man var det i varje fall.

Jag vill avsluta detta inlägg med ett citat från Francis Bacon:

"Den som ruvar på hämnd håller sina sår öppna"

Tack.


Gårdagens bravader!

Men åh, hela dagen har ju gått utan att jag berättat hur duktig jag var igår! Som ni gått och väntat, eller hur?
Jo det var så här va. Tanken var att jag skulle tvätta en tvättkorg, annars skulle det ta så lång tid och bli så himla jobbigt, sen tänkte jag boka in en tid längre fram så jag kunde ta en till tvättkorg då. Men nu var det så här va att det var fullt i över en vecka framåt, så då tog jag helt enkelt och tvättade all tvätt vi hade. Ja, ni hörde rätt. ALL TVÄTT VI HADE! Men vad i helvete, sitter hon och ljuger för oss?! tänker ni nu, men så är det inte. 8 maskiner blev det. Förstår ni hur mycket det är? Nej, det tror jag inte att ni gör.

Hur som helst så upptäckte jag att denna kraftansträngning resulterat i ett ekande badrum. Jag bestämde mig då för att passa på och dammsuga och skura i hörnet där tvättkorgarna stått och där det legat fullt med smutstvätt, annars blir det lätt att man fuskar där. Först tog jag och sorterade ut massa tomma sprayflaskor och dylikt hur våran badrumsmöbel, och fick en låda ledig. I den la jag allt smink från badrumsskåpet och kunde då stoppa in alla grejer som stått på badrumskåpet tidigare. Då jag satt på golvet framför badrumsmöbeln tyckte jag att det luktade lite funky och började slita i golvbrunnen. Fick loss ett märkligt vattenlås som jag med lite pill och vansinne lyckades plocka isär.
Här gömde sig lite allt möjligt smått och gott, och mina kväljningar var inte att leka med. När denna blivit ren och fin gjorde jag rent toaletten ordentligt också, sen blickade jag lite längtansfullt mot handfatets vattenlås. Det har länge varit ett välkänt faktum att det varit lite stoppvarning i det handfatet, så det skulle ju behövas.
Jag hejdade mig sedan och tänkte att det säkert var för svårt. Tänk om jag råkade ha sönder något? Och tänk på allt snusk som skulle finnas där i, fy helvete. Det där är ju karlgöra, det får Eken ta tag i. Men jag kunde inte hejda mig.
Snart satt jag där i skräddarsits på golvet och skruvade på allt jag kom åt. Och jag klarade det! Jag kan säga er att de små vidrigheterna som fanns där i gjorde mig nästintill svimmfärdig. Men jag stod ut och snart gnistrade de där jävla rörena som aldrig förr. Och vattnet? Jo, det flödar på som bara den nu förtiden. Okej, allihopa på tre. ett, två, tre: VAD DUKTIG DU ÄR, SANNA!
Jag gjorde även rent där soppåsen står under diskbänken och sprayfärgade sedan ytan vit, för att få bukt på fläckar som inte gick att tvätta bort. Detta resulterade i milda andningssvårigheter i några timmar frammåt som idag gett med sig och endast lämnat lite halsont eftersig, men jag mår i det stora hela bra, tackar som frågar.
Men vad gjorde jag mer då?! Nej, så mycket mer hann jag inte med. Klockan blev mycket vilket satte käppar i hjulet för att dammsuga resten av lägenheten och skura den. Jag bytte däremot sängkläder och sorterade min sängbordslåda.
Vad mer kan ni begära?! Idag har jag inte heller dammsugit eller skurat men jag har bakat en jävla massa muffins och hjälpt urinfarbrorn, något ni ska nöja er med tycker jag. Kanske att jag tar och dammar alla ytor innan kvällen är slut, men jag lovar inget.
Så, det var så duktig jag var igår, nu kan ni hylla mig.


Dagens goda gärning

Alldeles nyss ringde det på dörren. Tre signaler efter varandra vilket innbär att det var uringrannen som ringde på. Jävlar, tänkte jag, vet han inte att Eken är på jobbet? Han ringer nämligen bara på när Eken är hemma, mig vill han inte prata med. Det var då det slog mig- Eken samåkte till utbildningen imorse, därför står bilen hemma. Satan, satan, satan. Reste mig sakta från datastolen. Ska jag skita i det? Då hörde jag hur handtaget trycktes ner men som tur var hade jag låst. Äh, han nöjer sig om jag berättar att Eken är på jobbet, tänkte jag och öppnade dörren.

- Eh, äh, änt han hemma?
- Nej, han är på jobbet, han samåkte så därför står bilen kvar.
- När kommer han då?
hör jag en kvinnoröst säga bakom honom och jag öppnar dörren lite mer och finner vår granne från andra trappuppgången stå där.
- Klockan fyra. svarar jag.
- Jaha, då har jag åkt hem, hör jag ännu en kvinna uppgivet säga och jag slår upp dörren på vidgavel.

Tre gamla människor har samlats utanför min dörr och ser nu frågande på mig.
Eh, vad gäller saken då
, frågar jag.
Dä ä draperie förstår dö! säger den gamla gubben.
Vi får inte ner dä, jag når int ja. säger tant nr 1.
Och jag har ont i bröste! inflikar tant nr 2. 
Jag säger att jag kan ta en titt på det bara jag får byta om och de tre går tillbaka in i gubbens lägenhet. Jag hoppar ur morgonrocken och tar på mig mjukisbyxorna och går in i den fränt luktande lägenheten och finner ett halft nerplockat draperi bredvid sängen. Jag hoppar upp på stolen som står bredvid och plockar loss hela tygstycket.
Ville ni ha upp det andra också? frågar jag och hoppas att de inte vill det, men joo då. När jag står där och anstränger mig för att andas så lite så möjligt så får jag en uppfattning om deras personligheter då jag iakttar dem då de försöker få upp en julgardin.
Gubben står i ett hörn och andas tung och ser hur sin lägenheten blir julpyntad. Gott så. Då och då frågar han mig om jag behöver hjälp, men vi vet båda att han inte skullle ha en chans att varken få upp eller ner det där jävla draperiet. Man märker också att det smärtar lite att be en ung flicksnärta om hjälp, vilket också troligen är en anledning att han bara vill prata med Eken.
Tant nr 1 är bestämd och vill inte erkänna sig ha svårigheter med något, och det verkar vara hon som håller i självaste operation jul hos urinfarbrorn.
Tant nr 2 står mest bredvid och pratar om allt och inget i ultra rapid, samtidigt som hon smårycker i gardinen och och får lite trät av tant nr 1.
Då jag äntligen fått upp det där jävla draperiet och inte har något blod alls kvar i armarna hoppar jag ner från stolen och frågar om det är godkänt. Tant nr 2 och urinfarbrorn tackar så hemskt mycket, medans tant 1 åter mässar: jag nådde int ja, vettu. Jag hör tant nr 2 försktigt fråga tant nr 1 om det möjligen behövs hjälp med gardinen och denne svarar att det inte går att få på gardinen på stången, det är omöjligt. Jag var på väg att gå därifrån men hade inte riktigt hjärta till det så jag gick fram till de två tanterna.
Tant 2 var mycket glad över detta och försökte visa mig vart felet låg, och jag kände lite prövande på gardninen som hölls i av tant 1, men denne vägrade släppa. Tillslut föreslog tant 2 att gardinstången skulle tas ner helt så de kunde försöka på golvnivån, och då såg jag mig chans. Snabbt som attan snodde jag åt mig gardinen och lyckades dra på resten av gardinen. Ja, men se där vad lätt det gick, sa tant 2 och verkade näst intill överlyckligt. Tant 1 visade inte samma glädje utan mummlade något i stil med ja, så där kan man ju också göra. 
Jag tog farväl av den gamla trion och gick hem och desinfekterade händer och armar, och nu sitter jag här och känner hur det kliar i hela kroppen. En smula obehagligt känner jag att det är, men jag har ju gjort dagens goda gärning iallafall. Samt fått något att blogga, så vi kan väl se det som att vi alla är vinnare i det här.

Eken ratar ostkupan

Syrran, ostkupan gick inte hem!

Min syster kom över med två påsar fyllda med diverse köksprylar hon själv inte ville ha, jag plockade ut det jag fann av värde, alltså en ostkupa och en lökhackare. Ostkupan var lite stor och eftersom vi har ett mycket litet kylskåp så hade jag på känn att det skulle bli lite problematiskt, men jag prövade ändå och stoppade in osten i kupan. Imorse när jag gick in i köket fann jag detta:

Ostkupan på bänken bredvid kylskåpet och osten på översta hyllan upp till vänster.

 


Min och elkillens relation.

För en stund sen ringde de från sveriges energibolag, eller vad de nu heter. De är envisa jävlar som har ringt säkert sex, sju gånger nu och samtliga har Eken varit på jobbet. Det är ju honom de vill tala med, då de ber om personen som betalar elräkningen. För cirka fyra gånger sen var det en kille som ringde och frågade om det gick att prata med mig om det hela istället, men jag svarade nej. Då sa han: Men om jag säger så här då, tror du att din man kan vara intresserad av att få sitt elpris sänkt med 10% oavsett vad han betalar nu? Min man? jag fnissade lite åt det hela och svarade sen att det hade jag inte en aaaning om och att de fick återkomma nästa dag efter fem. Efterssom de inte direkt lyssnade till min tidstipps för än nästa vecka så hann Eken börja på eftermiddagspassen och då missade de honom igen. Igår så ringde det en kille och presenterade sig och jag förklarade att han precis missat Eken och att han skulle ringa före 13.00 nästa gång istället.
Så idag, vid 11-tiden ringer en kille som låter mycket lik killen jag pratade med igår, men jag reflekterar inte över det så mycket förän han säger: Ja, det var du och jag som talades vid igår, så nu ringer jag före ett! Jävlar! Börjar de känna igen mig nu också?! De måste ringa hur många samtal om dagen som helst, varför minns han mig och mitt löfte. Hehehe, ja han blev inkallad på möte idag. sa jag och skämdes lite över att jag lurat den trevliga killen. Men han bör vara hemma efter fyra om han inte tar på sig ett eftermiddagspass. Killen skrattade lite och sa att då fick han pröva då istället och tackade så mycket för sig.
Nu är jag LIVRÄDD för att han ska ringa efter fyra eftersom Eken troligen kommer ta på sig ett eftermiddagspass. Vad ska jag säga då, liksom? Förlåt! Men om jag tar ditt nummer kan han ringa dig? Eller ska jag teckna ett elavtal med honom som plåster på såren? Han kan ju trots allt sänka vår kostnad med 10% Eller ska jag fråga om han vill komma över på en kopp kaffe så vi kan diskutera det här och reda ut alla frågetecken, jag är ju inte en dålig människa egentligen, jag har bara dålig koll på min pojkvänsarbetstider.


Förlåt, elkillen! Jag vill dig inget illa, men det är lika bra att du slutar ringa, Eken kommer ändå tacka nej till ditt erbjudande. Vill du däremot ringa och dösnacka lite så finns jag här, jag förstår att telefonförsäljning kan vara påfrestande och det kan vara skönt att prata med någon och min barm finns här för dig att gråta ut mot. Fortsätt kämpa.


Att motverka sprickor

Ägg fick det bli. Ser ni skeden i kastrullen på bilden nedan? Detärsåhärva, jag har under de senaste två, tre gångerna jag kokat ägg lyckats få dem att spricka. Detta gör att de ser så fruktansvärt oaptitliga ut att jag inte vill äta dem. Men så kom jag på att jag någonstans hört att man kunde lägga ner en sked i vattnet och då skulle de inte spricka. Min logiska del av hjärnan skrek att det var större risk att de skulle spricka med skeden i, men jag ignorerande den.
Är det du, mamma, som sagt att man kan göra så här? Eller har jag inbillat mig? Drömt?
Hur som helst funkade det inte. Det ena sprack så fan efter och jag kommer inte att äta det. Nu har jag iallafall fått i mig ett ägg och två glas vatten och känner sakta men säkert hur jag börjar bli människa igen. En värktablett på det här så är jag så gott som fit for fight.


Eken och hans byxor

Idag är jag inte på humör alls, ska jag säga er. Vaknat på TOTALT fel sida. Och det är andra gången jag vaknar idag, väcktes även vid 6.30 över att Eken gormade. Jag undrade vad som stod på fick minsann höra ett och annat. Tydligen gjorde jag inte bara bra saker igår, jag gjorde några dåliga också. Jag tvättade bägge paren av Eken användbara byxor. Men du har ju massa andra, försökte jag, men dem kunde han absolut inte ha på sig. Dina arbetsbyxor då? De var också blöta, och de han hade igår luktar tydligen apa. Jahapp. Då var det bara att masa sig upp ur sängen och ge sig på byxjakt. De här jeansen, har ju för fan ett hål i sig! Ett litet ja, men man vill väl inte se ut som en jävla lodis heller. De här paret då? Trasig gylf, men syns det så väl? Ja, det klart som fan det gör. Men de här då, knappgylf och inte ett hål någonstans! För taighta, fattar jag väl. De ser ut att sitta bra, men det går inte att röra sig i dem. Du går väl ut dem under dagen, men har de inte gåtts ut på ett år går det väl förihelvete inte ut sig under en dag heller. Häpp.

Jag gav upp och la mig igen, men får ingen ro då jag hör Ekens små vredesrop från köket. Han har själv gett upp letandet och tagit på sig jeansen med det minimala hålet, men klaga har han inte slutat med. Varselbyxor då? ropar jag ifrån sängen. Ah, vart är dom då? Jag vet inte. Men det är väl bättre jag letar då... Jahapp, då var det vara att kliva upp igen då, leta fram byxorna och upptäcka att de minsann var för småa de också. ´

Nu är skiten iallafall på möte i jeansen med hålet, jag lyckades somna om och vaknade som jag är nu. Helt jävla slut. Min träningsvärk ska vi inte ens tala om, för det är en smärta som inte är av denna värld. Möter ni mig idag är det mest humana att avliva mig, jag ska ju inte behöva lida så här. Jag förstår att det är svårt för er, jag är ju som en familjemedlem för er nu, men var inte egoistiska, det är ju för mitt eget bästa.

Jaja, nu ska jag försöka ta mig ut i köket och se vad som finns att tillgå, så kanske jag får en rätsida på den här dagen tillslut.



Detta var väl en fin bild jag tagit, tycker ni inte? Jag kallar den död i motljus.


Flitiga Lisa!

Åhåhåh, jag har varit så jävla duktig i eftermiddag! Städat och donat så innihelvete. Jag vill gärna berätta om detta så ni kan berömma mig, men eftersom jag gjort så mycket bra saker så hinner jag helt enkelt inte med det ikväll, för nu är det dusch och sovdags som gäller. Men jag har inte glömt bort er, det ska ni veta. Så inga "vart fan är du?"-kommentarer nu. Övriga kommentarer är däremot lika välkomna som alltid.

Över och ut.
Er flamma i vintermörkret.


Tråååkigt...

0-728bf856e543ef50d29b3a16c668eec8.png

Tråååkigt...


Att pynta för mycket.

Vilken sekund som helst nu så åker Eken till jobbet, och efter det så skall jag skrida till verket. Ett tvättkorg skall tas omhand, saker skall plockas reda på, garderoben skall sorteras. Sen ska jag ta mig fan dammsuga och skura, samt damma alla ytor jag kommer över. Då slipper jag den delen innan julpyntet som ska upp nästa helg.
Detta känns dock lite jobbigt för mig. Jag har inte överdrivet mycket saker jag ska pynta med, men ändock så kan det bli för mycket för första advent. Ni vet, enligt jullagen så ska bara adventsljusstakarna och adventstjärnorna upp nu. Men det känns lite fjuttigt. Det jag egentligen vill är att sätta ut alla tomtar överallt, byta till röda sängkläder och helst av allt sätta upp en plastgran i vardagsrummet. Det ska ju synas att man gjort jul!
Då jag sa att jag ville sätta upp en gran så snart som möjligt satte Eken sig lite på tvären och sa att man alltid pyntar granen kvällen innan och inget annat. Så har min familj också alltid gjort, men vad gör det väl att vara lite tidig? Den ska ju ändå tas ner snart, så varför inte njuta lite längre av julkänslan? Tyvärr verkar det ju som att vi blir helt utan gran iår, eftersom ingen vapenvila råder inom plast vs. äkta-kriget. Men ändå, nog kan man fuska lite med tomtarna, tycker ni inte? Att gradvis välkomna julen känns så trist. Så i helgen då satsar vi allt, mina vänner! Här jävlar ska det pyntas!



Förra julen hos syrran.


Träningsvärk. Lite.

Mmmmm... Idag har jag lite lite träningsvärk i magen. Lite. Och lite träningsvärk i axlarna. Med dessa i jämnförelese så känns nästan lårena alls, men de känns också lite. Lite. För att inte tala om ryggen som också känns. Lite.

JÄVLAR I HELVETE VAD ONT JAG HAR!

Nu går det tydligen inte heller att lägga ut bilder. Skräpning, blogg.se.

Nu trycker...

2969ac0b06aa0a747c11e5fed1e5e2c3.png

Nu trycker jag in bettskenan och tar mig an nattens äventyr! Imorgon väntar tvättid och storstädning av lägenheten. Ett litet helvete helt enkelt. Schlaf gut, eller hur man nu så.


Frisyrplaner till sommaren

Hittade den här bilden nu. Den frisyren var väl inte så pjåkig? Kort och ljusrött till sommaren igen kanske? Där var det förvisso bara uppsatt, men ska man våga ta steget och kapa manen? Jaja, nu ska jag njuta av att vara vintrigt mörk och mystisk.


En hyllning till söndagsgympan

Åh, jag älskar söndagsgympan. Nu tror ni kanske att jag ljuger, men så är det inte. Timmen går sjukt fort och då har man givit hela kroppen en omgång. Jag ska aldrig mer tveka inför söndagspasset.Tack Sara för att du drog med mig!
Jag åt lite choklad när jag kom hem också, men det är okej eftersom gympan ger mig immunitet vid sådana små felsteg.
Det var förresten en karl med på gympan idag, vilket var lite utav en nyhet. Ni vet väl vad detta innebär? Nästa gång Sara eller syrran inte kan följa, ja, då blir det mr Ekas som får snöra på sig gympapjucken. HA!
Ja, det var nog allt jag hade att säga. Hurra för söndagsgympan helt enkelt.



Den som vill sponsra mig med nya gympaskor är förresten varmt välkommen att göra det. (Mamma, hör du mig?) Både inne- och uteskor är behövligt, just nu använder jag ett par till både det ena och andra, vilket jag inte tror uppskattas av gympafröken... Förresten har jag en liten fixidé om att mina benhinnor kanske inte kommer göra så ont när jag är ute och går om jag byter skor? Är jag tossig nu? Nåväl, såg ett par inne på team sportia som fick det att kittla lite i magen. Jaja, ni har mitt nummer. Hej mä er.


Gympa-söndag.

Idag är det söndag och det innebär gympa. Så tidigare hörde syrran av sig och undrade huruvida vi skulle anstränga oss ikväll eller inte. Då jag visade mig osäker så sa hon åt mig att jag fick bestämma, vilket resulterade i ett: vi skiter i det. Däremot kom jag på en liten luring och sa att om Sara hör av sig så går vi på gympan. I detta fall var jag 99% säker på att Sara inte skulle höra av sig så jag hade ställt in mig på att vara hemma och sa åt Eken att köpa med sig en chokladkaka då han lämnat tillbaka hyrfilmen.
(Varför fungerar jag så här? Jag ska inte träna, nä, då kan jag lika gärna sätta i mig massa socker och annat onyttigt på samma gång. Kan någon hjälpa mig med logiken här?)
 Jag velade lite och ropade åt honom att skita i det alldeles innan han gick ut genom dörren, men hoppades ändå lite på att han skulle köpa det ändå. Eken som känner mig vid det här laget skötte sig, och kort därefter satt jag och mummsade i mig av chokladkakan, men när jag erbjöd Eken att smaka hände något märkligt.
Han tackade nej.
Jag blev genast mycket upprörd. "Jaha, ska du få mig att svulla, men verka duktig själv?!" trätade jag på honom, men så upptäckte jag DET. Han satt och snusade! Det var DÄRFÖR han köpt godis till mig, för han försökte komma undan med snusandet. Han är en lömsk jävel, det ska gudarna veta.
Jag äcklades av hans svaghet att han inte kan stå emot nikotinet, och blickade sedan ner mot chokladkakan som låg framför mig. Hastigt slängde jag den åt sidan och övervägde en bulimisession, men som tur var hann jag bara få i mig en knapp tredjedel.
Strax därefter hörde fick jag ett meddelande av Sara: Det blir gympa ikväll va? Satan. Ringde syrran och sa att vi fan fick masa iväg oss ändå, men då hade hon ställt in sig på det motsatta. Jaja, jag och Sara ska iallafall iväg och svettas om en halvtimme nu, jag har ju en tredjedels chokladkaka att träna bort.
Och vad det gäller Ekens snusberoende så lämnar jag kommentatorfältet helt fritt för er att försöka rena honom.





Det är en snus han har på armen om ni undrar.


GLADA NYHETER!

För några dagar sedan fick jag ett mail där Samantha berättade att hon skulle komma hem från Norge den här helgen, för att sedan längre fram i veckan landa i sin lilla hemby. I fredags så kom jag på att hon kanske redan var inom Sveriges gränser, så jag ringde hennes gamla hederliga nummer.
Med hjärtat i halsgropen så väntade jag in den första signalen. En dov, tung signal ljöd och jag var säker på att jag skulle bli kopplad till röstbrevlådan, det låter ju så då ni vet. Men så plötsligt kom en till signal. Ska jag lägga på?! frågade jag mig själv och kände en viss panik infinna sig.

-HALLÅ! Skriker plötsligt en röst i andra änden.
-SAMANTHA! Skriker jag tillbaka.
-JAG ÄR I SVERIGE! En hel jävla skrikfest pågick i telefonen.

Hon berättade att hon hade återträff med sin gamla klass men att hon såg fram emot att träffa mig på tisdag, men troligare på onsdag, fast kanske på torsdag istället. Vad ska man säga? Jag var i exstas innan, under och efter samtalet och nu räknar jag ner tills hon kliver av tåget, bussen eller vad fan hon nu anländer med.
Jag förstår att ni också är upprymda, men ännu har jag inte berättat den bästa delen: HON BLIR HEMMA I EN HEL JÄVLA VECKA! Hurra, hurra! Jag har redan ringt mamma och frågat om det är okej att Samantha sover över hos mig, och det var det. Så nu ska vi ha så roligt, så roligt, så! Jag ska snart börja fylla i ett lekschema och inhandla vin och godsaker. Nu hoppas jag verkligen att Samantha inte börjar boka in massa spelningar och jävlas, för då blir jag ond. Självklart har jag förståelse för om hon vill träffa sin familj en dag. Jag kan till och med vara så överseende och ge henne en lunch med sin farfar. MEN SEN ÄR HON MIN! HAHAHAHA! Seså, nu kan ni glädjas med mig.


Vad jag gjorde igår.

Igår då jag stigit upp ur badet började jag piffa till mig lite, sen drog jag och Eken ut och åt kinamat. Efter att vi avnjutit våra tre små rätter gick vi in på macken och hyrde Brüno, vilket ledde till ett par timmar av "skämms-skratt". Då filmen var slut, tände jag lite ljus sen åkte räkor och vitt vin fram och så kollade vi på Vänner.
Ingen dålig lördag va?

Därför uppdaterade jag inget på eftermiddagen, på nått vis kände jag mig skyldig att redovisa vad jag gjorde egentligen. Varför, egentligen? SKA DET VARA SÅ HÄR?!



Ni och jag. Jag är trädet, ni är mossan som parasiterar. Jobbigt, men jag blir lite finare.


Ligger i...

0-5348588d93eeb16b6c457afe066b65f0.png

Ligger i badet med hårinpackning och njuter av dammsugarljudet och Ekens maniska visslande utanför. Inte så illa!


FIERCE GAMER

Glöm det där jag sa om att jag såg ut som en fierce gamer förut. Jag har överträffat mig själv. CS, någon?





Skamfyllda sims

Eken sprang runt med kameran för att testa diffusern igår kväll. Han tog mig då på bar gärning med att sitta och spela världens mest meningslösa spel, the sims 3.



Först var jag så inne i spelet att jag knappt märkte att han tog kort på mig, men sen så isåg jag att han dokumenterade all den skam en människa fylls av då man vid 20 års ålder leker med ett digitalt dockhus.
VAD FAN GÖR DU?! röt jag åt honom, sen sansade jag mig och sa åt honom att ta en bild då jag var med på det istället.



Jag kommer förresten ta bort tackklippet snart, det gör mig galen.


Tack.

Åh, jag vet att det här är så jävla utnött. Men ändå. Jag förtjänar det.
Det är förresten skitirriterande att det där slår igång så fort man öppnar fönstret, men tryck på ljud av så slipper ni det. Efter att ni sett det en gång först, naturligtvis.


Nu har jag bytt ut skiten mot en länk. Hurra.

http://www.tackfilm.se/?id=1258921429281RA49


Två lögnare.

Åhåhåh, gick ni på min lilla lögn i förra inlägget? Fotot var blott taget av en krukväxt. Eller nej, på en krukväxt, naturligtvis. Det var jag som tog fotot. Men låt oss gå vidare.
Anledning till varken jag eller Eken befinner oss i en skogsmaskin just nu är för att vi försov oss helt enkelt. Klockan ringde och Eken snoozade gång på gång, tills klockan till slut gav upp. Istället har vi tömt forden på diverse delar och kollat på några avsnitt av kingdom hospital.
Någon annan som ljuger är min datamus. I över två veckor har den nämligen blinkat rött och varnat om att den snart kommer ge upp, att dess batterier sjunger på sista versen. Detta har jag ignorerat, och den blinkar än idag, men jobbar fortfarande på. Förstår ni hur lurad jag varit om jag bytt vid första lilla blinkningen?! Jag hade slängt minst två veckors batteritid i soporna! Eller, i återvinningen, så klart. Vad tar ni mig för egentligen?
Jag lägger ut en bild på lögnaren så ni inte går på samma bluff som jag var nära att göra.



Och just ja, jag ljög ju också. Rätt ska vara rätt




Ute i...

6beb86c248da8acb90ac71cf4ffb5cc5.png

Ute i skogen nu och kämpar för min överlevnad... Hörs sen.


Kinesisk kampfisk

Jag kommer in hit och upptäcker att jag fått en avhyvling av Sara. Hon är rasande över att jag inte uppdaterat. Säger att hon varit inne 10 gånger utan att något hänt här inne.
Jag blev lite ledsen då jag läste detta och kände att jag måste försvara mig. Själv har jag säkert varit inne på min blogg 20 gånger utan att något hänt och blivit lika upprörd, om inte värre, av denna nonchalanta ignorans. Jag vet inte vad jag ska skriva om helt enkelt. Allt jag har gjort de här två dagarna har varit att städa och spela sims 3, samt blivit trakasserad av telefonförsäljare. Inget har gjort mig överdrivet ledsen eller fruktansvärt glad. Jag har befunnit mig i ett slags känslomässigt limbo, fången i en gråskala, så att säga.

Imorgon däremot, kommer jag lämna stationsgatans trygga livmoder och bege mig ut för att finna inspiration. Jag är dock osäker på hur väl jag kommer finna detta, då jag byter lägenhetens betongväggar mot skog och intet förutom skog. Kanske gör lite friskluft mig gott, och kameran med dess makrofilter ska få följa med mig. Men varför gör jag detta? För eran skull, mina kära bloggläsare.
Ni ser på mig genom era skärmar likt knubbiga barn som tittar in i ett akvarium. För er är jag blott en vacker kinesisk kampfisk som ni kräver underhållning av. Ni slår med era klibbiga små fingrar mot glaset för att få mig i röresle. DANSA, DANSA! skriker ni, och jag simmar stressar runt, oförmögen att tillfredställa er. Min smärta ser ni inte, bara mina tomma fiskögon och min frågande, kippande fiskmun som mimar: hjälp... hjälp.

Detta är då en anledning till att jag beger mig ut imorgon, för eran skull alltså, men också för att Eken ska jobba extra och kräver sällskap. Jag ska alltså sitta instängd i en skördare i sex timmar och uggla, inklämd bakom Ekens stol. Även han förväntar sig att bli underhållen av mig, det tycks vara min lott i livet. Ge, ge och åter ge. Får se hur jävla roligt han tycker att det är imorgon då jag ohämmat mässar: Kan vi åka hem snart? Kan vi åka hem snart? Hur långt är det kvar? Kan vi åka hem snart?
Hehehe, ja. Det kommer bli vackert. Jag offrar en dag för att aldrig någonsin behöva sitta i en skogsmaskin igen, på så vis känns det överkomligt.
Jag gör alltså min lilla dans, konstsim om man så vill, och ser er för tillfället bli nöjda och stappla bort från min inglasade värld. Lugnet infinner sig och jag kan för en stund pusta ut, men vetskapen om att ni strax kommer vara tillbaka med era krav finns där. Det är detta som är skräcken, men också tryggheten, för Sanna the entertainer.


Att äta clementiner.

Clementin, satsumas och lillapelsin'. Tydligen är det en viss skillnad mellen clementiner coh satsumas, men det skiter vi i nu. Kärt barn har många namn. Jag hade under mina ungdomsår även för mig att man kunde kalla dem för nektariner, men ack vilken villfarelse, ty det är ju en helt annan frukt.
Eken ringde igår när han var på väg hem från jobbet och frågade om han skulle köpa med sig något hem. Jag räknade upp ett antal basvaror och avslutade samtalet med att skrika: SATSUMAS, MASSOR MED SATSUMAS!
Sagt och gjort, Eken kom hem med ca 10 stycken clementiner. Eller satsumas. Jag såg då att de var såna där svårskalade jävlar, och jag som just kapat mina naglar, men var ändå glad över mitt gyllene fruktlager. Upprymd.
Det jag dock inte räknade med då jag såg dem var kärnmängden. Då jag köpte sist så var de utan kärnor och gick att äta helt bekymmerslöst, men dessa... åh, jag kan inte ens beskriva frustrationen jag känner då jag äter dem. OCH JAG HAR TIO STYCKEN. Eller ja, inte längre, det kanske är fyra kvar. Men ni förstår vilket helvete jag genomlidit.
Man kan inte ens njuta av att äta dem, man glömmer smak och konstistens fullkomligt, istället är allt man gör att leta kärnor. Det är det enda det går ut på.
När man är klar ligger skal och kärnor i en hög på bordet och jag känner ingen som helst gläjde för att jag just satt i mig en clementin, utan istället kokar jag av ilska.
Som ni säkert förstår så har detta varit oerhört jobbigt för mig och jag är glad att jag har fått dela med mig. Tack.



Leif GW Persson

Leif GW Persson är ju en fantastisk människa, håller ni inte med mig? Med sin tunga andning och långa konstpauser, samt de utdragna "jaaa...eh..." så kan har han ju all tid i världen att tänka igenom sina argument även i de mest hektiska direktsändningar. Och han har en åsikt om allt! ALLT! Om inte så drar han en parallel till något annat och säger vad han tycker om det istället. Detta ska han ha en eloge för tycker jag!



http://www.leifgwpersson.se/ Här kan ni köpa eran egen Leffe GW!

 


Den döende blomman.


Något är fel. Min blomma som jag har på köksbordet har åter dött. Jag har haft fyra, fem likadana nu och de dör lika fort varje gång. Vad gör jag för fel, vad är hemligheten bakom de där kluriga jävlarna?




Den har små knoppar nere vid grunden men de kommer aldrig slå ut, det ser man ju. Det tar bara några dagar efter att jag fått hem den så börjar bladen bli gula. Jag har prövat vattna dem lite, mycket och lagom. Lite solljus, mycket solljus och lagom solljus. Missar jag något? Kräver den levande föda?
Hjälp mig här, snälla, innan det är för sent!





Min systerson.


Jag får faktiskt låna dem.

De här hörlurarna är Ekens, men jag får faktiskt låna dem ibland. Mest när han är på jobbet. Erkänn att jag ser ut som en jävligt fierce gamer i dem.


Nästan.

De här små flickiga rackarna väntade på Eken när han kom hem från jobbet.



Sen lagade jag middag åt oss också. Förrätt och huvudrätt. Sen bad jag honom diska. Det hände ju inte. Men han tog ut soporna i alla fall. En hjälte i det lilla. Det är Eken det.


Adrian Lux - Can't sleep

Poppar runt till denna nu iförd min nya rockiga t-shirt och hotpants. Om jag tycker att jag är snygg? Jovars.


Typiskt

Igår kväll då jag stod i duschen så slog det mig att jag skulle till arbetsförmedlingen idag. Tyvärr så hade jag tappat bort lappen och glömt tiden så jag trodde att jag skulle få åka upp vid tio då de öppnade och hänga där tills min tid infann sig. Jag började smida planer om hur jag skulle komma ur det hela och tänkte att jag ringer klockan tio då de öppnar och frågar när jag ska vara där, och säger de tio så säger jag att jag är sjuk. Som tur var såg jag sen att de hade telefontid redan klockan åtta och bestämde mig för att ringa då, få tiden och dyka upp klockan prick! I morse när jag vaknade var jag sjuk. Ringde dock klockan åtta och sköt fram min tid till december. Typiskt, där fick jag.

Idag ska jag ta det jävligt lugnt, måste dock röja upp mitt skrivbord eftersom lappletandet har fått min lilla arbetsplats att se rätt så bedrövligt ut. Nu frukost och misär.

Sliten

Har varit i falun på kräftskiva hos Ekens underbara familj och haft en obeskrivligt fantastisk helg! Imorgon ska jag skriva jobbansökningar, baka muffins, städa lägenheten, förhoppningsvis få paket och bli fotograf. Ikväll är jag ruskigt sliten och tänker kolla på vänner, äta fullkornspasta och somna tidigt. Hörs imorgon allesammans!


Ouppfostrat

Idag var jag till syrran för att hjälpa henne med att rensa en garderob. När jag möter den äldsta av hennes ungar säger denne:

- Vad har du gjort med luggen?
- Jag har skaffat en, hade ingen lugg förut.
- Du var snyggare förut.
- Vad fan säger du? Du har ju själv lugg!
- Ja, men jag passar i det.

Jävla skitungar.



Min buddha som jag inhandlade med Sara och Martin när vi var i Hudik igår. Hade egentligen köpstopp, men så började de säga hur den färgen var typiskt mig, o.s.v. Japp, så nu är den min. Och vi är varandras stil.


Att leta som en karl.

För några dagar sedan stod Eken och ojade sig i köket över att kaffet var slut. Han frågade mig om det verkligen var så och jag svarade att jag inte hade en aning då jag inte dricker kaffe. Han svor en liten ramsa och sa något att han tyckte sig ha köpt ett nytt paket alldeles nyss, och jag slutade lyssna.
Då jag var på prix i måndags, eller coop extra som det ju heter nu för tiden, så ringde jag Eken och frågade honom hur det egentligen var med det där kaffet. Behövde det köpas mer? Han svarade att ja, det behövdes och gav mig instruktioner om vilken sort han drack. Gott så.
Igår kväll då jag gick runt och pysslade i väntan på herrn själv skulle komma hem, bestämde jag mig för att sortera i skafferiet, då det var en salig röra där inne.
Jag hittar kaffeburken jag köpte i måndags. Sen hittar jag en tom burk kaffe. Sen hittar jag en burk som är så gott som tom med en sked i. Till sist hittar jag en till helt oöppnad burk kaffe. Jag blev fnissig och förbannad på samma gång då jag insåg att Eken måste vara sämst i världen på att leta.
Oavsett vad han ska ha så frågar han mig om vart det är.

 (Och nu har han ingen rätt att komma och säga att jag städar undan allt, för skulle jag vänta på att han städar så skulle alla hans saker ligga överallt och då skulle han likförbannat inte hitta något. Tack.)

Säger jag att jag inte vet hör man några svordomar sen tar det 1 minut innan han ger upp letningen och jag får gå fram och visa ändå, och då kan det stå mitt framför honom.
  Vid närmare eftertanke så var det precis så jag själv gjorde då jag bodde hemma, man öppnade skåpet och stirrade tomt framför sig, tills mamma kom och pekade vart det stod. Man letade aldrig. Är detta karma? I så fall hoppas jag att du får massa skit för detta i framtiden, Eken!
Det komiska i det hela är att jag vet precis hur Eken gjort tidigare. Han letar kaffe, hittar en burk, den är tom. Jävlar, men jag köpte väl en ny? tänker han och, hör och häpna, letar vidare. EUFORI! Han hittar en till burk, första gången han hittat två saker utan hjälp! Satan, den är också tom. Slutsats? Det finns inget kaffe.
Men, hade han letat lite, lite till, så hade han hittat den. Och hade han inte ställt upp de tomma burkarna i skåpet igen så kanske han hade haft bättre koll på kaffenivån. Båda dessa problem måste ju grunda sig i lathet. Lite irriterande, måste jag erkänna.
Nu vet jag iallafall vad mamma menade då hon åt mig argt fräste: Du letar ju som en karl!



FY HELVETE!

TITTA?! SER NI VILKET JÄVLA HÅN?! INGENTING! GÅNGER TVÅ!!!! FY HELVETE!



Möter jag någon gång den jäveln som kommit på denna lustighet ska jag skalla honom rakt av.


Osmickrande.

Så här va. Att ta kort med blixt är inte alltid smickrande. Det lämnar ofta efter sig resultat som dessa:



Fruktansvärt otrevligt. Men så idag när jag surfade runt på diverse internetdagböcker så kom jag över en fiffig grej, nämligen en diffuser för inbyggd blixt. På kaffebrus kunde jag också få tag i tre stycken olika färger för ynka 200 kronor. FRAKTFRITT OCH ALLT! Kanske är det bara skit och jag blir grundlurad, men jag tror på det här, min vänner. Så ni väntar vi med spänning på det lilla paketet. Hurra.



Hurra för brödgömman och hurra för mamma!

Idag har jag och min mor varit i Bollnäs. Jag gick till alla de ställen jag blev tillsagd att återkomma till i lördags och har nu 3 ställen att åter återuppsöka, 3 CV:n och jobbansökningar att skriva och 2 ställen jag inte alls gillar.
Någon jag gillar är dock min mor som dels bjöd mig på maxmål, men också köpte en fruktansvärt snygg "brödgömma" eller vad man nu kallar det, åt mig.
Saken är den att jag alltid stör mig på att brödpåsarna ligger framme då jag städat. Det blir liksom inte riktigt bra, det känns fortfarande lite stökigt. Så jag brukar lägga upp dem i skåpet ovanför kylskåpet, men då får jag stå ut med min lilla grottmänniska till sambo som står i köket och grymtar över att inte hitta brödet. Antingen frågar han om vart de är, eller så ger han upp och äter nått annat, sen ligger brödet där uppe och möglar. Så, en box på bänken som endast är till för bröd borde inte vara hel omöjligt för honom att leta i nästa gång han blir lite småsugen på en macka. Förvisso så borde han ha fattat det här med att de finns ovanför kylskåpet också, eftersom det endast är där jag brukar lägga upp dem, men något kopplar tydligen inte. (Detta kommer jag få trät för, sanna mina mord..eh, ord.)
Hur som helst så passar den så fruktansvärt bra in bland mina övriga köksartiklar! Dollarstore är inte så pjåkig ibland ändå, det går att hitta små guldkorn. Hurra för brödgömman och hurra för mamma!





JÄVLAR VAD JAG SKA GÖMMA BRÖD! 


Bered er på att slås med häpnad.

Jag måste bara få visa en grej. Var nyss inne på HanaPee´s blogg och såg den här bilden jag sett förut, på afp om jag inte misstar mig. Hur som haver så är detta helt sinnessjukt. HELT SINNESSJUKT! Ser ni det jag ser?



SER NI?! SER NI VEM HAN ÄR NÄST INTILL IDENTISK MED?!

Jo det ska jag tala om för er!
DOKTOR GRYM! Från räddningspatrullen, ni vet.
SER NI?!!




Som i sin tur är mycket lik allas vår Leif Loket Olsson.
Inte fullt lika lik som trikåmannen. Men nästan.



Nä, den här gången ljuger jag inte, nu ska jag gå och lägga mig. Tack.


Läggdags.

Eken kommer jobba sent ikväll och jag känner att jag inte orkar med så länge till, vilket är tråkigt eftersom jag ville visa honom nya frillan. Jag har iallafall varit duktig tjej ikväll och städat lägenheten, skrivit en jobbansökan samt bakat muffins till honom. Detta väntar honom då han kommer hem i natt:





 Tack för att du finns, står det på lappen.
 Ni behöver inte säga det. MEN JAG VET JU ATT NI TÄNKER DET!
Jag är den perfekta flickvännen. Minus inkomst.
Nu tackar jag för mig och lägger mig. Tack.


Det nya barret.

Jag är nu hemkommen från frisören och nej, jag började inte gråta på plats. Det blev faktiskt rätt... snyggt. Tror jag kommer gilla det väldigt mycket imorgon. Eller ja, jag gillar ju det nu!
En sak var dock att både frisören och jag var överens om att det skulle gå åt rött och inte lila. Jag personligen tycker att det blev en smula lila. Meeen, det blev ju snyggt så vem är jag att klaga. Sen sa hon inte åt mig att jag hade fullt med småhår i ansiktet, så jag gick runt som hundkvinnan inne på prix, det var ju också lite negativt. Men för övrigt är jag nöjd. Här kommer bilderna.



Ni kan kalla mig kleopatra.



Blir Eken skräckslagen av luggen tar jag till diademet. Kanske även bäst i vissa jobbsökarsammanhang.



Går även att variera till Asian-chick-Style.



Sen rycktes jag bara med av stämningen och gjorde en fjortis-slängkyss.


Sååå, vad tycker ni?


Lugg.

Idag är det allvar, mina vänner. Idag, närmare bestämt klockan 14.00, skall jag klippa mig. Och inte vilken frisyr som helst utan.......LUGG!
För vanliga människor är lugg inte en sån big deal, men för mig som fötts med en virvel i pannan är detta fruktansvärt svårt. Att skaffa lugg för mig är som att skaffa husdjur. Detta måste tänkas igenom oerhört noga: Kommer jag ha tid att sköta om Lugg? Är Lugg verkligen rätt ras för mig? Lugg lever nästan i tre månader innan det går att ta bort den, är jag beredd på detta? Lugg är känt för att kunna rulla ihop sig över små sovande barn och kväva dessa, detta bör man alltid ha i åtanke.
Lugg och virvel i pannan är ingen lyckad kombo. Det kan jag, som hade lugg från begynnelsen enda in på halva högstadiet, vittna om. Trots att jag varje morgon vaknade med en solfjäder i pannan och jag jämnat såg ut som jag blivit klippt av en parkinsonsjuk människa...

 (Ni förstår, för att klippa mig duschade de min lugg så den blev helplatt, sen klippte man rakt. Sen när håret torkade så blev det så att stråna som satt vid virveln kom betydligt högre, vilket ledde till en fruktansvärt ojämn lugg. Försökte man sen klippa de torra, långa sidorna lika kort som virveln så det blev rakt, kunde man nästa dag vakna upp med en bra virveldag, och virvelbiten var längre. Detta rättades till, och dagen efter var det en dålig virveldag igen. Ni förstår, man kunde få en mycket kort lugg innan det var färdigt.)

... så envisades min mor med att ha den här frisyren på mig genom alla år, tills jag som rebellisk tonåring la den åt sidan med x antal hårspännen tills jag tillslut hade en moderätt snedbena. För ca. två år sedan skaffade jag lugg igen. Denna gång gick det lite bättre, den var liksom svagare. Visst vi hade dagar då vi inte alls kom överens, luggen och jag, men för det mesta gick det bra. Så därför hoppas jag på att det kommer gå ännu lite bättre denna gång, och att jag mot all förmodan även passar lite bättre i det denna gång.
Sen vet jag ju att jag med all säkerhet kommer gråta mig till sömns över den nya frisyren ikväll, men det hör till. I morgon kommer jag sakta acceptera den och i övermorgon kommer jag så smått gilla den.
Så önska mig lycka till nu, vänner. Detta blir spännande.



Mig i förra luggen.


En inte så pjåkig dag.

Vad döljer sig i den här snygga pärmen då? (Som förövrig ser precis ut som ditt gästrum, Jenny.)


Jo, en himla massa smarriga recept!



Det är nämligen så att lånetiden på svärmors kokböcker börjar gå ut, och listig som jag är har jag börjat kopiera dem. Så större delen av dagen har jag suttit inne i photoshop och knåpat ihop snygga recept. Efter som jag ännu inte har office på min burk så får jag nöja mig med att svära över ps. Förutom detta har jag och Eken tagit en rask promenad och så har jag slängt ihop en mycket god köttfärssås. En inte så pjåkig dag måste jag säga. Detta avslutas med ett gympapass om en halvtimme. Jag tror inte riktigt ni förstår vilken bra dag detta har varit ur hälsosynpunkt, därför ska jag dra det för er extra tydligt.

nr 1: Alla recept jag fipplat med är ur LCHF-kokböcker. Tummen uppp.
nr 2: Vi tog en rask promenad. Hälsofördelar: Boost för blodcirkulation, matsmältning, kondition samt syreintag.
nr 3: Middagen bestod av ekologiska fullkornsmakaroner, köttfärs från lokalt slakteri och ekologiska krossade tomater. Good.
nr 4: Gympa, core. I'm going to be a fit motherfucker!

Förstår ni? Ni kan hylla mig nu.

Man blir som man umgås!

Ni vet det här med att man blir som man umgås? Jag satt och bläddrade igenom lite bilder på datorn och hittade de här två. Helt sjukt.




SER NI?! VI DRICKER FESTIS PRECIS LIKA! IDENTISKT!


Nej, tyvärr.

You can call me miss Rejected. Jag har idag sökt jobb på 15 olika ställen i bollnäs. Eftersom det var helg så var större delen av cheferna var ju lediga och jag blev ombedd att återkomma någon gång i veckan. Annars var det en massa nej, nej och nej tyvärr. Inne på team sportia fick jag också nej men just som jag skulle vända mig och gå så ropade mannen jag talat med att jag skulle ha ett plus för att jag kom in i affären iallafall, man vill ju se personen då det gäller ett serviceyrke, mail deletar han direkt sa han. Jag känner mig rätt så deletad nu jag också, tänkte jag säga men log och tackade för mig.
När man fått en massa avslag en hel dag så kan det hjälpa att bränna lite pengar.

Jag köpte några rullar paketpapper, både till jul och övrigt. Detta kan ses som onödigt då jag inte kommer ha råd med julklappar, men den dystra tanken lägger vi åt sidan nu.

 

Eken var med och tröstade mig lite genom att bjuda på maxmål. När vi var inne på prix sa jag åt honom att han ville köpa en present åt mig. Han svarade: jaha? Sen drog jag fram den största fredskallan genom tiderna! Det var en fin gåva jag fick, ty den är bra på att rena luften, så vill ni andas bra får ni gärna komma på besök.



Sen när jag var inne och sökte jobb på Lisas saker och ting slog jag till på en onödigt dyr disktrasa som jag tyckte var charmig. DET VAR JAG VÄRD!



Fick med mig två röda glittriga hjärtan som ska stå för julpyntet i sovrummet har jag tänkt. Såg även en fin plastgran på rusta, men då det pågår ett litet krig här hemma (plastgran vs. äkta) så fick den stå kvar i affären. 
HÄR skrev jag vad jag tyckte om det hela förra året, och jag tycker precis samma sak nu.

Nåväl, nu har jag fått gnälla lite och visat några av mina iköp. På återseende




Ingen vanlig dag...

Idag kom Eken hem med kinamat och mousserande vin, ty idag har vi nämligen varit tillsammans i inte mindre än tre år!

Tänk att tiden går så fort när man har roligt, och det finns nog faktiskt inte någon jag har så roligt med som med Eken! Han ska ha en stor eloge för att han står ut med mig dag ut och dag in, trots mina små egenheter.
Han är forfarande omtänksam, givmild och oerhört underbar trots att han levt i tre år med en tvättäkta egoist, och det är inte fy skam!



Jag älskar dig och hoppas att du aldrig tröttnar på mig!



 


Sömnspecialisten Eken

Eken ringde klockan 11 idag. Jag låg naturligtvis och sov eftersom jag inte kunde somna förän, ja typ 01.00 igår.
I går då jag tagit hand om tvätten så kände jag att hela kroppen sa upp sig, jag blev trött och illamående och gjorde då det enda rätta- gick och la mig i soffan och somnade. Då jag sovit i cirka två timmar så ringde Eken och frågade vad jag gjorde och jag berättade att jag sov.

Eken: Då måste du gå upp nu, du har fått två timmar, det räcker. Annars kommer du aldrig att somna inatt.
Jag: Men jag tror jag är sjuk, blev jätteillamående och yr...
Eken: Ja, men det var för att du var trött, nu måste du vakna till.


Jahapp, dr. Eken var fullt kapabel att bedöma min fysiska häsla från en skog en timme bort. Imponerande. Detta gjorde mig naturligtvis fruktansvärt irriterad, då jag gjort mitt bästa med att ynka och passa upp då han tyckte sig må dåligt. Så vad gjorde jag? Jag somnade om naturligtvis, bara för att jävlas.
Men idag då han ringde valde jag att ljuga då han ringde. Han frågade vad jag gjorde och då svarade jag att jag satt vid datorn. Sen frågade han hur länge jag varit vaken, och då svarade jag att jag varit vaken i cirka tre timmar. Nästa fråga var om de snöade här också, då blev jag fnissig för nu var det nära att jag blev "tagen på sängen" så att säga, fniss fniss. Persiennerna var nere i sovrummet, så jag sa att jag dragit ner dem i datarummet och fick sedan tråkigt nog resa mig och kolla ut genom tvrummet för att kunna svara nej. Sen la jag mig igen, varpå han snabbt frågar om jag kan kolla upp ett nummer åt honom. Här blev det lite tricky för nu fick jag ju springa upp till datorn, men jag hade ju sagt att jag redan satt där. Jag tror iallafall att jag lyckades lura honom. Det jävliga är ju att han kommer läsa det här senare, men samtidigt vill jag inte ljuga om det så istället har jag en liten hälsning till honom här:
DU SKA GE FAN I HUR LÄNGE JAG SOVER!
Tack på förhand, Älskling!


Morgonblomman.

Jag är trött. Fruktansvärt trött. Fullmånen har jävlats med mig i tre dygn nu, vilket gör att jag inte somnar förän cirkus två och sen inte vaknat förän elva nästa dag. Nu behöver det nödvändigtvis inte vara fullmånen som ligger bakom detta, jag kan helt enkelt ha förvridit mitt dygn fullständigt av andra orsaker och är nu inne i en ond cirkel. Det är därför jag är uppe vid den här sinnessjuka tiden förstår ni, jag ska nämligen försöka matcha Ekens dygnsrytm igen. Så för att göra detta lite lättare så har jag bokat in ett tvättid nu på morgonen också, vilket jag så här i efterhand ångrar lite då det är fullständigt kolsvart ute. Vart fan är fullmånen nu, som lyste rätt in i sovrummet inatt, det kan man ju undra!
Hur som haver så har jag kokat en kanna te-vatten, så det är vad den här dagen kommer bestå av, lots and lots of tea. Då kör vi igång då.



Pistill med tillhörande ståndare från sommaren som gott. En slags vinröd lilja, skulle jag tro att det är, näst intill svart. Men jag är ju inte direkt någon blomstervetare, jag bara fotograferar skiten. Mycket vackert om ni frågar mig. En smula erotiskt om man så vill. Tack.


Calling out for attention.

Loggade in för att skriva ett nytt inlägg och ser att ni inte kommenterat alls det på de två sista där. Visst, te-grejen var väl inte så mycket att yttra sig om, det var mest jag som ville fylla ut lite. Men det andra då?! Här berättar jag om hur duktig jag varit och promenerat, men ni bara sitter tyst utan att säga ett ord. Ni ska höja mig till skyarna då jag berättar om sånt här, annars kommer jag sluta röra mig och bli en sån där som måste transporteras med lyftkran om jag ska någonstans. Vill ni det va? Fy fan.
Jag var ut idag också, trots ett stilla duggregn, om ni nu bryr er. Är lite besviken på min iPod-sensor som ansåg att jag gick en halv kilometer kortare idag, fast jag gick precis samma runda fast åt andra hållet. Brantare uppförsbackar idag, ska ni veta. Höll på att svimma bara av att gå i rask takt upp för en av dem, men just som jag tänkte stanna och vila så beslutade jag mig för att springa upp den sista biten istället. Det här kommer bli vackert, det känner jag på mig. Här måste ni fan skriva något, jag har nu powerwalkat två dagar i rad! Säg bra.



Den här bilden tog jag hos mamma i söndags. Det är frostätna knoppar som inte hann med denna sommar. SÄG FINT!


Prio 1



Tvättid nu... Känns så där. Tar en kopp te först. Sen tvätt.


Tack Lance Armstrong!

Här bjuder jag på ett par rosiga kinder!
Jag tog nämligen en promenad ändå! Satt och slötittade på MTV och fick syn på Agnes som låg och åmade sig, så då tänkte jag att jag nog fan skulle ge mig ut iallafall. Så här blir inga rumpor fasta, skrek jag ut i det tomma rummet och stängde av tv:n. Drog på mig ruskigt mycket kläder och sen bar det av ut i den friska höstluften. Mitt mål var elljusspåret, men då mina benhinnor började ömma något ruskigt vid första uppförbacken så tänkte jag att det får bli en liten vanlig slinga runt innerstaden här i jarse (HAHAHA). Så när jag bestämde mig för att minska av på sträckan så bestämde jag mig även för att köra på lite hårdare, så istället för stilla lunk så blev det lite utav en powerwalk. Jävlar vad tranvaderna fick trippa! Svetten började blygsamt tränga fram i pannan och efter ett litet tag så släppte smärtan i benhinnorna.
Under hela rundan så förvånades jag över hur bra det kändes. Min smått paranoida hjärna kunde riktigt känna hur blodet rushades på så att alla små giftansamlingar i kroppen spolades bort och hur tre år lades på min livslängd. Ett ångestladdat minne från två år tillbaka kom plötsligt upp i huvudet och jag fick för mig att bearbeta det hela, tänkte igenom det och helt plötsligt insåg jag att det inte var så farligt. Så känner jag säkert bara nu, eftersom jag är lite berusad av motionen, och tänker jag på det imorgon kommer det säkert hugga lika mycket i magen att tänka på det som tidigare men vi kan väl låtsas att motionen är lösningen bakom all min ångest så länge.
Jag hade hoppats att träningsvärken skulle släppa om jag fick blodet att pumpa lite, men den sitter där den sitter och det är bara att acceptera det, antar jag.
Min iPod var naturligtvis med och coachade mig genom denna prövning, och när jag köpte iPoden beställde jag även en sån där jävla sensor som Nike och Apple gjort tillsammans för att kunna lura oss på lite mer pengar.
Hur som helst hade jag den ikopplad då jag promenixade och då jag kommit hem så tryckte jag på knappen för att avsluta min träning. En kvinnoröst läste då upp hur långt jag gått, hur lång tid det tagit och den genomsnittliga takten. Efter det hör jag en mansröst som presenterar sig som Lance Armstrong och gratulerar mig till min längsta workout so far. Jaha? Hur mycket pengar betalade Apple och Nike honom för att han skulle säga den där lilla grejen? Och ska jag bli tokpeppad av denna lilla fras? Ska jag bli helt extas för att mr. Armstrong gratulerar mig personligen, samt några andra miljoner människor som har denna lilla manick? Nej, då hade jag hellre betalat en femtiolapp mindre och tagit att tjejen som läste upp mina resultat gratulerade mig. Äh, men nu ska inte jag bitcha om det här, det vore ju onödigt. Jag borde bli glad istället. 
Tack Lance, jag är ganska stolt själv! Du är rätt så duktig du också!


Träningsvärk och för mycket sömn.

God morgon.
Har sovit lite för länge idag tror jag, känner mig helt slut! För att inte tala om mina axlar som fick en rejäl omgång på gympan igår, detta gör att jag är tokstel i hela överdelen av min lilla kropp, speciellt nacken. Känner att magen stax också kommer börja ömma, så fort jag vaknat lite mer bara. På ett vis gillar man ju träningsvärk, men märker att det tar liksom, men fan när man knappt kan röra sig så kan man hålla sig för skratt.
Hade planer på att ta en promenad idag, kanske till och med bli så tokig att jag joggar lite, men det ser ut att vara vidrigt kallt ute så det är möjligt att jag skjuter lite på det hela.
Nej, nu känner jag att det är dags att peppa till och börja den här jävla dagen någon gång. Först ska jag kolla min tvättid, bokade en till idag, men nu när jag tänker på det får jag för mig att jag bokade in den första vilket var igår. Tokigt. Måste checka av det, sen ska vi se åt vilket håll jag vill ta den här dagen. Antingen sätter jag på lite lugna toner och kokar en kopp te och sätter mig för att läsa, eller så dansar jag runt till def leppard hela morgonen, vi får se. Absolut först av allt: MORGON-ÄGGEN!




off we go

Nu blire tantgympa igen!


A Heartbreaking Message

Jag rekommenderar en sned-lugg.



Fånga kräftor och lägga i en balja.

Igår då jag och Eken tagit oss i kragen och lyckats städa hela lägenheten så belönade jag oss med svenska kräftor, räkor, vitlöksbröd och vin. Inte helt fel. Och så en gott&blandat-påse på det. Life is good as they say.
Detta var en liten försmak för vad som väntar i November, för då är det nämligen dags för THE KRÄFTFEST! Det skall bli en sann fröjd, måste jag säga.


RSS 2.0