Übermensch.

"Övermänniskan är enligt Nietzsche den människa som når utöver sitt öde, som övervinner sitt öde, som ensam är ansvarig för sitt öde, utan några gudar." 
Det är vad man hittar på Wikipedia när man googlar Übermensch och det är också hur jag känner mig när jag klär mig efter väder.
 
Regn, kyla, halka, YOU NAME IT. Det biter inte på mig. Inte längre. 
Jag brukade hata det. Innerligt. Men nu tar jag det som en utmaning. Fine, det är projekt att ta sig ut fortfarande, men jag lider inte när jag väl är ute. För jag har listat ut det. Tricket.
 
Jag fick helt enkelt nog av iskylan i Umeå och beställde hem en MÄNGD vinterjackor från Sportamore för att se vilken som skulle falla mig bäst in i smaken. Precis innan jag skulle klicka hem dem såg jag en lite längre jacka från Röhnisch som jag egentligen inte skulle ha klickat mig in på om den inte hade 5/5 stjärnor i betyg. I recensionsfältet lovordades jackan på ett sätt som gjorde det omöjligt att utesluta den, så den fick följa med i beställningen.
När de kom hem provade jag dem en efter en och en del var snyggare än andra men de kändes väl ungefär lika. TIlls jag provade 5/5 jackan. Recensionerna var plötsligt så uppenbara. Jackan var komfort. Den gav direkt värme, var mjuk som en filt och hade en huva som inte hasade av trots hästsvans!
Den var inte den snyggaste av jackorna jag besällt, men det var ändå den som fick stanna när de andra returnerades och jag har inte ångrat mig en sekund. 
När jag går runt i den är jag oövervinnlig. Har alltid ett litet fniss i själen och får känslan av att vara i en annan dimesion än alla andra som går runt och fryser. Vi är i olika världar, de är i vintern och jag i en evig sovsäck. 
 
Samma känsla får jag när jag går i spöregn i min regnjacka eller i blött höggräs iförd stövlar. Eller vid halka, när jag raskt promenerar förbi alla stapplade stackare med mina broddar. 
BRODDARNA! Herregud, broddarna. TVEKA INTE! KÖP DEM! Jag tvekade länge. Tänkte att det var krångligt och ovärt. Men nu. Nu skrämmer inget underlag mig. Jag kan ta mig fan fasadklättra om jag vill. Jag älskar dem. Åtrår dem. Jag har ett flertal gånger zoomat ut ur samtal för att jag börjat tänka på mina broddar. De gör mig varm inombords som min vinterjacka gör mig varm på utsidan. De är magiska.
 
Den här känslan av överlägesenhet gentemot moder jord har blivit som en drog för mig. Ändå har jag precis bara börjat. Nu är jag på jakt efter fler plagg som kan ge mig mer makt. T.ex. måste jag få fatt i världens varmaste ullunderställ. Även ett par höga vinterkängor som jag kan stå med i snö i timmar utan att bli det minsta kall om tårna. Eller varför inte en mössa som är så värmekonserverande så den kan utesluta alla andra plagg?! Förutom kanske kängorna då. Jag välbehagsryser av bara tanken.
Tack för er tid/ Er Übermensch. 
 
Ps. Köp broddar. 
 
 
Löjligt lycklig i för många* minusgrader.
 
 
* För en vanlis.

RSS 2.0