Jag hatar Kommunaltrafik!

Jag håller på att ta körkort nu, men är livrädd för att köra bil, så helst skulle jag avstå från denna milstolpe i livet om det inte vore för att....

JAG HATAR KOMMUNALTRAFIK!


Min mor fyller år idag så jag skulle försöka komma hem i tid, så jag diskade och hängde tvätt i stugen och skyndade mig sedan att packa ihop mina ägodelar för att springa ner till bussen som skulle gå tisdagar och torsdagar under skolans höst- sport- påsk- och jullov. Mmmm tjena. Inte fan kom det någon buss, och jag var ändå tio minuter tidig så jag kan inte ha missat den... jag satt tio minuter efter klockslaget den skulle ha anlänt, men icke! Jag fick ta tåget en halvtimme senare, sen traska till min mormor och låna telefonen, för pengarna på mobilen var naturligtvis slut.
Jag borde ha förstått det, jag menar; det var brist på bilar just då jag skullle gå över vägen och alla mötande människor på trottoaren var inte utmanande snygga eller mördare. Allt gick bra på vägen ner dit med andra ord, alltså var det ju uppenbart att något skulle skita sig vilken sekund som helst, men att bussen skulle hålla sig borta var jag inte beredd på. Jag kanske missuppfattade busstidstabellen, men fan så otydlig som den är jämt skulle jag bara vilja springa in på x-trafiks kontor med sweden wrestling team (om de existerar?) och se de jävla snubbarna som skriver tidtabellen få så sjukt mycket spö! ....det är min dröm just nu....

image87

Och för att inte tala om de spontana smyghöjningarna de gör på biljettpriserna! Har man suttit innan och plockat ihop sina småpengar så det precis ska räcka, och så sitter man där på tåget/bussen med pengarna redo i handen, nervöst väntade på konduktören. Denna kommer en minut innan man ska av och man har hunnit tänka tanken att: Som hittat! Jag klarade mig denna gång! Lite krossad lämnar man fram de svettiga pengarna som värmts upp i händerna under resans gång och uppger sin destination. Då hör man: ""Det fattas två kronor."" What?! "Det kostar väl **" "Nej vi har höjt....." Tack för det, kommunaltrafik.
Tack och lov att jag har Eken och skorpan som lydigt tar mig dit jag vill åka! Men idag ska faktiskt Eken också åka buss, när han är klar för dagen. Så jag önskar dig lycka till, min tappre riddare!


Höstlovet börjar!

image80
Ja, nu är det måndag och första dagen på lovet. Jag har nu lyckats lugna ner mig efter den oerhört skarpa och otrevliga filmen jag länkade till i förra inlägget. Mor och jag ska snart åka och handla sen så ska jag stanna i ljusdal och sova där över natten för att kunna kanske kunna få ta i en liten present till mors födelsedag som ska firas imorgon. Hamnade i en liten twist med mor och far imorse då byte av bank diskuterades.
Valet från min sida står mellan två banker varav den ena favoriseras av mina föräldrar och den andra av min pojkvän. Jag står i mitten, totalförvirrad och osäker i mig själv. Jag menar: allt jag vill ha är ett kort som fungerar bra och som jag kan använda på så många ställen som vanligt, och så ska det vara en billig årsavgift på det... varför är det så svårt?!
Min pojkvän uppmanar mig bestämt att bryta mig loss från mina föräldrar och göra som jag (han?) vill, och mor och far säger: gör som du vill men kom inte till oss om det blir problem... Inatt tänker jag gråta mig till sömns.

Men hur var helgen nu då? Jovissst, jag har lite bilder från förfesten i fredags och från Ekens släktsammanstrålning på lördagen och söndagen.
Förfesten var som sagt helt okej, sen hände det inte så mycket mer den kvällen.
Gick lite segt att ta sig upp dagen efter och man kände väl sig inte precis som någon nyponros trots att man duschat och sminkat sig så gott man kunde.
Sen följde bilresan som också var rätt tyst eftersom vi båda var skapligt trötta. Tre jakthundar stötte vi på under resans gång som sprang uppe på vägen bland alla bilar. Så min resa bestod av böner att de där hundarna skulle hålla sig i skogen i fortsättningen och att det inte skulle bli påkörda!
Väl framme så blev det en smarrig gr yta som Kajsa (Björns fru) hade lagat. Bakfyllehungrig satt man tyst och slevade i sig av härligheten! Sen tog det några timmar, då jag och Fredrik smög undan till soff an och slöade lite ihopp om att få igen lite engergi. Kajsas föräldrar kom senare och det blev dags för tårta! Tårtan var hur god som helst och så sjöng vi alla för Björn samtidigt. Av oss fick han en hammare. En knepig gåva tyckte jag men han verkade bli glad:) Det var tydligen en proffshammare, sug på den ni!
Sen började alla pyssla med grejjer, Björn och Berra började skruva i källaren, Fredrik och Kajsa bar på en bokhylla, Micke kollade på film medans jag och Lisbeth försökte passa busfröet Viktor!

image71

Fredrik och jag smög iväg på en promenad sen och jag tog med mig kameran och knäppte lite kort i det typiska höstvädret.
Sen dröjde det inte länge förän det var Kräftdags! Som jag har väntat! Ack så gott, men kladdigt. Skaldjur, gott bröd och dryck i en förträflig kombination med trevligt sällskap! Sen blev jag återigen överraskad av en skitgod efterrätt! En otro ligt lyckad lördag!
Men inget kalas utan kras som man brukar säga. Fredrik råkade dra ner en tavla som gick lite sönder, dock inte så pass så det inte gick att laga, så det var nog ingen större fara.(Dock är jag så jävla glad att det inte var jag som hade ner den, hehe!)

image83

På söndagen så avnjöt vi alla en stilla frukost. Alla var lite småsega men det dröjde inte länge för än någon föreslagit en promenad till Kajsas och Björns favoritcafé. Vi klädde oss, ty vädret var lite småkyligt, och började knata. Jag som inte är av den aktiva sorten frågade så klart om det var långt dit. Fick ett nej till svar och att det var en mysig väg dit. Dock upptäcktes det senare att vägen var avstängd och det ledde till att vi fick ta en omväg, som var lite längre enligt de andra och mycket längre enligt mig. Men mysigt var det trots kylan och den lilla missberäkningen....
På cafét fick vi i oss sjukt goda bakelser, dock hittade jag en rätt så grotesk samling dockor i en gammeldags barnvagn. Detta fick kameran föreviga, och det svartvita ökade dramatiken avskyvärt:
image76

Tog en liten kortare väg hem, vilket var bra för det började blåsa rätt kallt. Fredrik hjälpte mig på med min huva, och tyckte att jag blev "skitcool". Jaha tänkte jag nöjt, och trodde jag såg ball ut till han sa att jag såg ut som: "typ, någon slags framtidskrigare"........ Så pass, tänkte jag då, och insåg att jag nog inte var så ball. Men lite coolt var det ju;)
Väl framme var det till att titta runt lite i deras trädgård, jag var mest upptagen med att springa efter Viktor och knäppa kort på honom. Han verkade dock inte så missnöjd med detta då han charmade upp sig så fort kameran kom fram! Dock verkade han surna till lite på slutet , vilket blev ett rätt roligt kort ändå:) Väl inne igen blev det lunch och en liten tupplur innan det var dags att ge sig av hemmåt. På vägen hem hade jag ett par riktigt givande diskussioner med Fredrik, och i bollnäs stannade vi på max och delade på ett Bandymål. Gud va gott det var!




(Och nu ett spontant aggressionsutbrott: Meeen Åh! Jag hatar att få mail från Travelstartnews!!!)

Hemma kröp duschade vi och kröp ner i sängen för att kolla på Ghostrider. Man kan väl säga att vi max kom halvvägs sen snarkade vi båda rätt friskt. Helgen sög musten ur oss helt enkelt, men ack så otroligt roligt och mysgit jag har haft det!
Ja, det var min helg det!

Adjö¤

Djurplågeri...

Jag som inte direkt bryr mig om någonting eller marknadsför mig själv som en människa som tycker om saker, ska faktiskt erkänna mig känna starkt för något.

Och det är djurplågeri. Detta kan jag verkligen inte stå oberörd. Det är det vidrigaste att göra att ge sig på ett djur. Att orsaka ett djur lidande på något sätt är helt sjukligt. Detta gäller allt från att skaffa sommarkatt och sedan lämna den till att flå dem levande. Skaffar man katt vid sommarstugan så får man fan ta med den hem sen. Skaffar man en söt kattunge måste man vara beredd på att sterilisera eller kastera den om man inte ska avla på den eller är beredd att ta hand om kattungarna som näst intill kommer att komma om man inte har förhindrat det. Alla djur växer upp och kräver uppmärksamhet och skötsel även när den inte är valp eller kattunge längre.
Detta verkar vara väldigt svårt för vissa att förstå.
Jag är inte vegetarian eller något liknande och jag är inte emot jakt eller slakt, så länge det sker på ett shysst sätt så djuren slipper plågas. Att skjuta en älg eller hare, som dör vid första skottet, för att sedan ta hand om köttet och äta det är ett bra och naturligt sätt att kontollera djurstammen, samt få gott och säkert kött.
Att föda upp glada kor och grisar för att sedan slakta är också okej, så länge det inte kommer till att de ska transporteras långa sträckor utan mat och vatten, trångt lastade med andra panikslagna djur. Detta är dock vanligt, lika vanligt som att kyckligar tokmatas med foder som gör att de växer onaturligt fort för att sedan slaktas de på ett plågsamt sätt.
Eftersom jag inte valt bort att äta kött så vet jag ju inte om jag får i mig "glada kor" eller de som plågats sina sista timmar i livet, så gör troligen inte allt jag skulle kunna tänkas göra för att minska detta. Däremot kollar jag upp att äggen kommer från frigående höns och försöker köpa kött från någolunda lokala slakerier. Jag är helt enkelt lite blåögd och naiv på denna punkt och intalar mig att dessa djur har det lite bättre.

http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&player=wm&speed=_med

Fick nyss ett mail av min syster där en länk och en protestlista följde med. Länken ledde till en vidrig film där det visades hur man flådde djur levande för att pälsen skulle bli finare och burrigare. Här finns det också något man kan göra- ge fan i att köpa äkta päls. Pälsfarmare är inget jag är för, däremot undrar jag hur fan djurrättsaktivister tänker när de släpper ut dessa. Djuren som left i dessa trånga burar sen de föddes och blir matade varje dag har inte en aning om hur de ska göra i det fria. Hälften av dem, som har tur, irrar ut i trafiken och blir påkörda, andra halvan stressar eller svälter ihäjl eftersom de inte vet hur man skaffar mat själv.
Så jag stödjer dessa så länge de protersterar och gör folk uppmärksamma om vad som egentligen pågår, men när de går så långt så att de bidrar till djurplågeriet är det dags för dem att tänka till lite.


Jag gör troligen lång ifrån så pass mycket jag skulle kunna göra för att bidra till att djuren får de bättre, men jag skänker lite pengar till "katthjälpen" och kollar för det mesta vad äggen kommer ifrån, skriver under protestlistor som står för bra saker och tänker inte köpa någon minkpäls i framtiden. Sen så ser jag till att skänka min katt den kärlek hon förtjänar! Sen så kollar jag på djurpolisen på animalplanet för att hålla hoppet uppe!
Hoppas alla andra gör minst det jag gör för djurens skull och ,tack och lov, att det finns de som gör mer!

I falun

Helgen är påbörjad och nu befinner jag mig i falun för att äta kräftor och fira ekens broder.
Igår så var det tänkt att det skulle vara fest, men det gick ju som det gick med den kvällen. Drycker började att förgylla våran afton och allt fick en lovande början. Men allt pelade ur, så vid tvåtiden så var jag, Fredrik och min kära väninna Sara rätt glada att få somna in. Fick förresten födelsedagspresent av Sara, två ljuslyktor och en jättesöt vänskapsbok! (Vi är inte så himla begåvade på att gratta varandra i tid, vi två...)
Nu börjar det bli dags för tårta! Då kan jag ju inte sitta här!

Återkommer...
Adjö

Sovdags...

Man vet att det är dags att gå och lägga sig när man suttit och skrivit ett a4 och sen råkar stänga ner just den fliken.... Det hade alltså kunnat vara ett långt fint inlägg här nu, men tyvärr, jag pallar inte att skriva skiten igen! Jag är trött, trots att jag inte vill vara det! Jag gick och gjorde en kopp te åt mig själv i hopp om att pigga på mig, men resultatet blev ett kök täckt av vatten och svagt te att dricka.

En vacker dag kanske det finns något kul att läsa här... men nu ska jag gå och sova!
Adjö.

Sovdags...

Man vet att det är dags att gå och lägga sig när man suttit och skrivit ett a4 och sen råkar stänga ner just den fliken.... Det hade alltså kunnat vara ett långt fint inlägg här nu, men tyvärr, jag pallar inte att skriva skiten igen! Jag är trött, trots att jag inte vill vara det! Jag gick och gjorde en kopp te åt mig själv i hopp om att pigga på mig, men resultatet blev ett kök täckt av vatten och svagt te att dricka. En vacker dag kanske det finns något kul att läsa här... men nu ska jag gå och sova! Adjö.

Ett tvingat inlägg...

Ja då var det dags igen, att förgylla min blogg med ännu ett inlägg. Men vad ska man skriva?
Ska jag vara ärlig så fungerar inte min musa särskillt bra idag (Musa- En gudinna som sägas skäna inspiration till kontnärer. Grekisk mytologi.) Min musa har gått och gömt sig som den ofta gör när jag blir tvingad till saker.
TheMysteriousP som just börjat blogga, uppskattar att kommentera mina inlägg och blev nyligen väldigt upprörd för att jag inte uppdaterat min blogg på länge, så nu sitter jag här och vrider ur det sista av min kreativitet, likt vatten ur en sliten skurtrasa. Men jag är ju dock omyndigförklarad av dig, P, så jag är väl så illa tvungen att lyda dig ännu ett år....

Jag lyssnar på Lykki Li- Little bit... Ett väldigt ovanligt val från min sida, eftersom jag i vanliga fall föraktar denna sortens musik som är modernt idag, men vissa sticker ut och har något som tilltalar något i mig. Jag kan inte svara för vilken specifik del i mig som blir tilltalat, men låten fascinerar mig.
Nu är jag inte den som inriktar mig på något speciellt, jag lyssnar faktiskt på det mesta, även om mitt hjärta blir som gladast av lite 80tals rock.

image59


Jag hörde faktiskt till den skara som lyssnade på Tokio Hotels-Trough the monsoon, eller på tyska Durch den Monsun. Jag var en av de första som började lyssna på den låten och kännde mig lagom tillfreds de gånger jag hörde den. Men säg den lycka som varar för evigt. Tokio Monsoon blev snabbt dömt till att vara ett fjortisband, vilket förargade mig lite. Detta var dock i takt med att jag hade börjat tröttna på låten, men ändå kunde jag inte låta bli att påverkas av omgivningen och skämmas lite över att jag lyssnat på låten och faktiskt gilla den.
Jag har ändå förtryckt denna känsla och hållit fast vid att låten har en viss charm, tills idag. En rödhårig tjej med stuprörsjeans och en stor svart tröja, samt keps, som såg ut att vara 12 år ungefär gick runt på stationen och förde allt annat en ett intellektuellt samtal på sin mobiletelefon. Hon gick fram till datorn på stationen fipplade. När jag sen skulle gå ut såg jag att hon hade skrivit i en liten ruta: Tokio Hotel äger <333

Jag ger upp, tokio hotel är ett fjortisband. Och killen som sjunger då?! Hur äckligt svårt är det inte att könsbestämma honom då vid första anblicken?!  Jag var helt säker på att det var en brud först!


Så nu blir det lite System of a Down och Skid Row för att väga upp mot min tillfälliga sinnesförvirring.
Jag har förresten lite kärlek att tillge Skid Row, men det får komma i ett senare inlägg.
Blev chockad när jag fick höra min livspartner delge att han faktiskt aldrig gillat Iron Maiden så värst mycket. Det tog ett tag för mig att acceptera och det kommer nog ta ett tag innan han är helt förlåten.

Usch vad mycket musik det blev i detta inlägg... Det är ju ändå jävligt tråkigt att prata om. Men så går det när man tvingar mig, Mysterious P!

Hur ser vardagen ut då?
Jo, Ekens bil krånglar ännu mer, tråkigt nog. Bostads- och framtids tankar knollrar till det en hel del för honom och det rör ju mig en hel del de med! Annars går väl skolan skapligt hittills.
Körkortet är lite utav ett oros moment....
Visst, uppskrivningen är kirrad, men alla dessa körlektioner då! Jag har knappt kört ett dugg hemma, så jag vet helt enkelt inte hur  man hanterar en bil. Jag är rädd för att köra bil. Jag ogillar det skarpt för tillfället. Troligen blir det roligare ju mer man lär sig men än så länge är det en riktig magsårsgödare.

Nä nu ska vi hitta på något innan Eken dör utav överskottsenergi!

Adjö så länge.

I can´t get no sleep...

Det var en bra sommar trots att solen trotsigt höll sig undan större delen av tiden och det mesta bara blev halvdant. Lite bad fick man, och några promenader i solskenet hann man också med, så man ska väl inte klaga. Men allt var liksom över innan det hann börja på riktigt....
Nu sitter jag här i mina gröna mysbyxor, mina duntofflor och min alldeles för stora tröja och ugglar. Går igenom mina bilder, klickar mig ofokuserat igenom diverse hemsidor, lyssnar på gammla låtar.
Varför kan jag inte bara gå och lägga mig?! Jag vill gå upp tidigt imorgon och behöver all sömn jag kan få!
Men nej, det är för tomt i sängen och trots att jag är jättetrött så känns det inte som om jag skulle kunna somna.
Jag sitter och tänker istället, på allt jag ska göra imorgon, vilken bra dag det kommer bli och så mycket jag kommer få gjort..(yeah right, men det är en fin tanke)

image48

Jag kom att tänka på att det snart är vinter och jul och att vi snart ska påbörja ett nytt år. Tänkte på allt jag lovade mig förra året och hur jag kände att 2006 bara hade varit ett skitår och att det skulle bli så skönt med en nystart. Hur jag ville göra allt annorlunda och att allt skulle bli bra!
Nu är det ju så att inget slår om över en natt, och som vanligt rann ju alla nyårslöften ut i sanden.
Men jag känner att 2007 faktiskt ha varit ett skapligt år, trots den lama sommaren och trots en del små bakslag, så har jag mått betydligt bättre och varit glad! Saker liksom löste sig sakta men säkert, som de alltid gör. För alla har vi en liten fighter i oss, den varierar bara lite i storlek, från fall till fall.
Det är ju knappt tre månader kvar och lika naivt som förra året kommer jag se detta nyår som en chans till bättring, men denna gång är det bara lite småförändringar jag vill göra för nu är jag faktiskt rätt nöjd.
Man kan alltid bli en bättre människa och det är väl det löftena alltid går ut på, men jag är ändå nöjd och kan se tillbaka på 2007 och känna mig tillfreds!
Oj vilket tankfullt inlägg, så blir det när man är uppe förlänge!
Men det är ju ändå lördag och när jag inte är ute och super så kan jag väl åtminstone få vara uppe länge!
Och detta inlägg är nog bara en ursäkt för att få lägga ut lite fina bilder på blomster som jag tog i sommras;)
Nu är det sovdags iallafall.
Adjö
image51

Höst...

Hösten är här och vintern står för dörren! Inte långt kvar nu förän vi krossar svanskotan när vi halkar på det mest pinsamma sättet i mitten av stora folksamlingar. När man hoppar ut från bussen brukar vara en klassiker... Då man fort som fan reser sig och försöker verka oberörd för att sedan halka en meter längre bort igen. Jag gav upp det där med att verka oberörd för att bra tag sen, men det är ju kul att se folk som fortfarande kör med den taktiken.
Jag lägger numera på ett asgarv för att förtydliga hur patetisk och pinsam jag känner mig. Folk lägger ändå märke till att man är generad så vad finns det för mening att dölja det? Och ingen skulle undgå att jag halkar heller med tanke på att jag antingen ger ifrån mig ett oerhört fjolligt "hjälp mig, jag dör"-skrik, som alla andra brudar skriker men lite värre, eller ett oerhört manligt skrik.
Jag och Eken kompetterar varandra så bra på det sättet eftersom att vi vid smärta eller rädsla, båda använder oss av det motsatta könets skrik. Visst det är lite skämmigt att låta som en hel karl när man slår i armbågen i dörrkarmen, men Fredrik förlorar mer heder genom att låta som ett chix.
Åter till det där att spela oberörd, det är dock något jag troligen skulle använda mig av om allt innehåll man har i väskan rammlar ut. Har sett ett skräckexempel på en stackars kille som gick över skolgården med ryggsäck, varav dragkedjan går upp och allt ramlar ut. Killen hade troligen idrott den dagen eftersom kalsonger och diverse låg onaturligt utspritt över en enorm area. Killen, troligen en naturvetare, tokröd i ansiktet började samla ihop sina ägodelar. Jag kände så otroligt starkt med den här killen, men han skulle troligen tycka att det var ännu mer pinsamt om jag lyfte upp hans kalsonger för att hjälpa honom.
Visst, man kan ju inte bara gå ifrån grejerna, men visst vore det skönt i en sån situation?

image42

Jag hatar vintern. Visst, det är vackert att kolla på, men fan inte att vistas i! Kallt och jävligt! För det mesta håller hösten i sig till i slutet av december typ, då är det bara mörkt och kallt, allt är grått. Istället för att se tomten komma pjumsandes i snön utanför föntret, slirar han om kull i leran och tappar skägget inför alla barnbarnen varpå han drar en ramsa som får mormor att svimma istället för att somna. Sen kommer snön, lite, lite, och det blir bara slask och modd av hela skiten! Sen är den över och alla jävla insekter har överlevt så vi får myggår för femte året i rad.
Nä, i år vill jag ha en sju helvetes vinter! Kallt nå förbannat, och massa snö så man knappt kan ta sig utanför dörren, och man ska absolut inte kunna färdas till skolan. Det blir bara dataspel och läsa böcker hela dagarna. Och alla äckliga insekter ska frysa ihjäl, alla utom humlorna och fjärliarna... En sån vinter kan jag acceptera.

Hösten är härlig när den är som den är nu. Bara gul och orange och lite småkylig. Dock verkar det bara vara jag som fattat att det är kallt, eftersom det bara är jag i hela jävla kommunen som springer runt i vinterjackan men, men. Jag gillar som sagt färgerna och att det frasar när man går genom löven. Den friska luften och solen som fortfarande lite smått desperat kikar fram nu och då. Och att det fortfarande regnar lite nu och då, det finns inget så avslappnande som regn. Det är bara en tidsfråga innan jag tröttnat på hösten, men just nu kan jag erkänna att det är fint och att jag smånjuter lite.

Så nu sitter jag här och smuttar stolt på mitt te som jag lärt mig dricka sen en månad tillbaka. De tända ljusen som hör årstiden till brinner fridfullt i i fönstret. Eken är på brödrakväll och jag hoppas att de har en underbar helg, det tänker jag försöka ha! På återseende. Adjö.

Trött och knepig.

Var hemma från skolan idag, mådde dåligt som fan. Känner mig trött och knepig men ska snart ta bussen till Fredrik och bli lite ompysslad (förhoppningsvis). Kan iallafall glädja mig åt min snygga pärm som jag fått av honom:)

Jag är lite dålig på att uppdatera mig regelbundet, men ska försöka redovisa de senaste händelserna som jag kommer ihåg:                                                        
                                                                                                  


Klippte mig rätt nyligen! Har lugg nu och har färgat det mörkare.

Åkte till gävle för att shoppa lite förra fredagen med killen och Sara. Där tappade jag mina 1000kr som hade med mig. Gick tillbaka till de få affärerna jag hunnit kika i och hörde efter, men såklart hade ju ingen sett dem. Hade varit in på brothers och kollat efter kläder åt Fredrik, men var bara där en liten stund så jag tyckte inte att det var någon ide att fråga där, men Fredrik gick in dit ändå och frågade. Och mycket riktigt så hade den söta killen som jobbat där hittat dem!
Jag blev så lycklig! Jag menar; vad är oddsen?! Dagens ängel det var han det, eller ja, delad första plats med Fredrik som försökte ge mig 500 så jag skulle kunna handla något iallafall. Jag vägrade dock att accptera dem för jag ville inte tappa dem också.
Men jag fick tag i en väska, en själ, två halsband och ett armband, en keps och lite andra smågrejer! Kuligt värre.

Fest i lördags, lite för mycket sprit för min del, men ack så roligt det var!
Nu ska jag springa till bussen! Adjö

image38

RSS 2.0