Att motverka sprickor

Ägg fick det bli. Ser ni skeden i kastrullen på bilden nedan? Detärsåhärva, jag har under de senaste två, tre gångerna jag kokat ägg lyckats få dem att spricka. Detta gör att de ser så fruktansvärt oaptitliga ut att jag inte vill äta dem. Men så kom jag på att jag någonstans hört att man kunde lägga ner en sked i vattnet och då skulle de inte spricka. Min logiska del av hjärnan skrek att det var större risk att de skulle spricka med skeden i, men jag ignorerande den.
Är det du, mamma, som sagt att man kan göra så här? Eller har jag inbillat mig? Drömt?
Hur som helst funkade det inte. Det ena sprack så fan efter och jag kommer inte att äta det. Nu har jag iallafall fått i mig ett ägg och två glas vatten och känner sakta men säkert hur jag börjar bli människa igen. En värktablett på det här så är jag så gott som fit for fight.


Kommentarer
Postat av: mari-ann

ja det är det, prova med ättika också.

2009-11-25 @ 12:57:14
Postat av: Sanna svarar Mari-Ann

Ja just, jag hade på känn att det var något sådant också. Blir ju ett himla slöseri om man ska slänga 50% av sina frukostägg varje morgon.

2009-11-25 @ 15:03:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0