Att tillverka ramar.

Vi har en "halvskarp" utställning den tioende december på en stödgala för hemlösa. Till denna ska vi göra våra egna ramar och eftersom jag och Karin är de mest pliktrogna och ordningsamma eleverna här på Forsa så tog vi tag i detta under förra veckan. Ramtillverkning är en sport som kräver enorm tankekraft och det var nog mest därför som uppdelningen blev att jag fick ta uträkningarna och Karin dokumenterade det hela med sin nya Nikon.

Här nedan ser ni frustrationen som uppkommer då man, med en släng av dyskalkyli, spenderat 3,5 år studerandes naturvetenskap och inser att detta inte har varit givande på något vis.



Det ska ju sågas och grejas också, men det är ett ganska enkelt moment, så det fick Karin ha ansvar för.



Att välja ut spik däremot och sedan fästa dem, där börjar vi nosa vid raketforskning igen, så här var det åter jag som tog befälet.



När våra samlade tankekrafter inte riktigt räckte till så fick vi gå efter våra instinkter och helt enkelt pressa ner skiten. Kom ihåg det; allt går med våld.



Men trots det så är det inte alltid det går som man vill. Nedan kan ni bevittna en subtil panik.



Det är alltså Karin som tagit bilderna, men det är jag som varit och dragit i framkallningsreglagen och ska därför bära hundhuvudet i detta fallet.


Otur.

20111125337 (MMS)

Ni som håller Eken kär gör rätt i att ringa honom idag och ta ett sista farväl, för när han kommer hem från jobbet så kommer det gå illa för den lilla trädgårdsmästaren.


Temadagar.

Den här veckan har bestått av två temadagar. Igår var det filmvisning- Where my heart beats och filmens skapare Khazar Fatemi var här och berättade om filmen och hennes upplevelse. Det hela var mycket intensivt och berörande och dagens tema, som skolans BTU-klass stod för, var inte sämre på något vis.
Beroenden, missbrukare och medberoendes situationer togs upp och ögonöppnande för samtliga i lokalen. BTU ska vara en utbildning där man lär sig oerhört mycket om sig själv och jag tror att de flesta av oss som var där och lyssnade lärde oss något bara under den här dagen och jag kan näst intill garantera att alla fann ämnet ofantligt gripande.
Helvete vad bra det var, helt enkelt.


Att sakna LAN:et.

Yeah bitch, we are the PARTY PATROL!



Män emellan.

Kärlek kommer i många färger och former.


Lördagkväll i Stockholm.


Det var kyrkan som lutade.

 






En gåva

20111122334 (MMS)

Det är när man kommer in till en gåva som denna på tangentbordet som man inser att man har nya personer i sitt liv som man ska klamra sig fast vid i all evighet. JAG ÄLSKAR JU CHOKLADKAFFEBÖNOR FÖR SATAN! Hör ni det?! Ni blir aldrig av med mig.


En höstig november.






and I know it.




Stockholm.



Ja. Susanna har varit i Stockholm i helgen. Det är inte era ögon som spelar er ett spratt. Ni ser rätt. Det var smutsigt. Skamligt. Vulgärt. Men trevligt. 
Nu ska jag greja med de bilderna. Hej på en stund.






Arkivet

JA, JAG LÄNKADE FEL FÖRUT. Nytt försök.

Vi tar en titt bakåt tycker jag. En berättelse om när jag och Eken var i Ryssland: http://fridasusannaj.blogg.se/2009/may/minnen-fran-ryssland.html

That's why.

Den här bilden har Eken tagit. Jag tar mig dock friheten att döpa den. Jag kallar den alltså:

Att lita mer på sitt högra öga.


Döden tänker jag mig så.

Idag redovisades Döden tänker jag mig så, vilket var påfrestande för de flesta i klassen. Slutprodukten av uppgiften skulle bli en bild och en text. Det var många tunga berättelser och intressanta synsätt att ta del av vilket gör att man är ganska trött och slut nu.
Detta var mitt bidrag.



Jag glömde ju.

Men just dä!!! Jag visade ju er inte min bild av en celebritet som hängdes förra veckan. Här har ni na. Classy, huh?


Naivism.

Den här veckans hängning rör Naivism. Jag tog då ett kort på min säng och bestämde mig för att rita på detta. Jag scannade in den efter att jag ritat på den så ni, mina älskade, skulle få se. 
Min tolkning av naivismen blev barns sätt att se på saker, och då mina tecknar-kunskaper ligger på samma nivå som en 5-åring så kände jag att jag var så hemma som jag bara kunde vara på det här. 
Det blev alltså inte så mycket abstrakt, inga groteska vinklar eller så, mer än att jag skärpte upp bilden rent allmänt och sedan kluddade lite på den.
Ja. Så tänk typ barns rädsla för att gå och lägga sig och lite så då, jorå, såatteh...



Livet på Loftet.

Jag bor ju på internatet här på skolan, på en del som kallas Loftet. Uppe på loftet bor det bara tjejer, något som jag tror beror mest på slumpen. Majoriteten av oss går foto, men ett par av oss går textil. Syr och härjar.
Det är god sammanhållning på loftet, trots att vi på många sätt är olika, och vi försöker att engagera oss i varandras val av utbildning för att stärka denna gemenskap.
Agnes heter en av tjejerna som går textil. Hon visar välvilja genom att ställa upp på många fotoelevers upptåg och agera modell.
Jag har dock inte nyttjat henne ännu.
Det finns ingen särskilt anledning till varför jag inte gjort detta. Jag har bara inte fått någon direkt bild-idé som skriker Agnes.
Jag har dock en bild på henne som jag kan visa.
Hon har ju ett väldigt.... speciellt utseende. Jag spar på henne kan man säga. Suger på karamellen.
Som sagt. Agnes. Jag hör av mig när jag kommer på något. Tack på förhand.


Ballonger.

Angelica skulle ut och fota ballonger. Och då kunde inte jag vara sämre.


















Barnvakt.

Hej. Jag har varit en dålig bloggerska. MEN DET ÄR MYCKET NU, OKEJ?! Inte nog med alla uppgifter, jag måste vara någon slags jävla barnvakt till de här tre små rackarna också.







Skönt gäng.

Vi LANar här. Stör ej.


LAN

Är på LAN i Söderhamn nu. Någonting säger mig att jag kommer sluta som den lilla svarta hunden innan kvällen är slut.


En bättre dålig romans.

När jag blir stor ska jag bli så stark så jag kan brotta omkull den här karln.


I want you open mouthed 
And down on your knees 
I want your love.

Skevt.

Hallå där, era små liv. Vad vet ni om livet egentligen då? Va? Nä, just det.
Torsdag då, helvete vad de har dagarna har rusat förbi. Snart slås sista spiken i, SÅ LEV I NUET.
Idag vaknar jag med något sammanbitna käkar, känner jag. Har drömt massa olika saker inatt som både förundrat och förfärat. VÄRLDEN ÄR SKEV. Men det släpper nog fram mot dagen.
Jag ska iväg och passa kids om ett tag, vet dock inte exakta klockslaget vilket gör det här med att ligga kvar i sängen och säla aningen vemodigt.
MEN KOLLA, nu gör jag ett till sånt där jävla inlägg då jag bara svammlar. Är detta en period jag kommit in i, en fas?
Åh, jag blir tokig. Sätter punkt här. Precis HÄR. Så.

Bland BJ's och strippor.

Hej, det är jag igen.

Jag måste erkänna mig vara relativt mör i kroppen idag efter gårdagens pass BJ. Hehehe. Ja, alltså Body Jam. Man dansar. Intensivt. Till musik.
När passet var över var jag svettig, ruskigt röd i ansiktet och aningen rålycklig. Hade väl ungefär lika svårt att hantera det endorfinflödet som en redbull-fylla till Ekens förskräckelse, men jag lugnade mig väl efter ett par timmar ungefär.
Då jag faktiskt inte är särskilt danskunnig (trots min obeskrivbara vilja att vara det) så tog det ganska hårt på mig att försöka få min fruktansvärt dåliga kondition och allmänna fysik att anpassa sig till koreografin. Jag är ju en dansare i själen, men not so much i kroppen om vi säger så. Meeen jag skuttade runt så gott jag kunde och tydligen gav det något då den sista kvarten av passet för mig gick ut på att parera sendrag i låren så gott jag kunde.
På torsdag är det förhoppningsvis bara på det igen som gäller då det vankas mer dans, nämligen Powerstrip. Ni hör ju. Det kommer högst troligt att bli episkt.

MEN IDAG DÅ?! undrar ni då ni inte kan få nog av mig och mina upptåg. Idag händer inte mycket, jag har ju lov har jag ju sagt.

Men jag ska till frisören om en halvtimme. Vet inte vad jag har tänkt att göra, vet inte riktigt varför jag bokade tiden när jag gjorde eftersom jag är relativt nöjd med mitt hår som jag har det nu. Men förhoppningsvis kan Rebecca motbevisa mig i detta och göra mig stunning.

Ja, det här inlägget var ju inte särskilt givande kan jag känna så här i efterhand. Men ni kan inte få godis jämt, ibland får ni faktiskt peta i er grönsakerna också. Nu ska jag fylla i fransarna och skutta ner till källaren där frisören håller till.



Sköt om er.


Tisdag.

God morgon, mitt lilla rövarband.

Vad gör du uppe så här tidigt, tänker ni, du har ju lov människa! Åh, ni vrider er i våndor nu, så fruktansvärt förundrade är ni. LUGNA ER, ryter jag nu till svar. Att ni är så här påstridiga gör att jag bara vill dra ut på det ytterligare. Ingen gillar en tjatig jävel, glöm inte det.

Det finns ingen specifik anledning till varför jag är uppe så här tidigt. Jag sov länge igår och gick även och la mig tidigt, så jag antar att jag är aningen utvilad för en gångs skull. Jajaja, avbryt mig inte nu, jag vet lika väl som ni att detta troligen leder till en tupplur mitt på dagen, MEN VAD RÖR DET ER?!

Annars då? Jo förutom ett träningspass till kvällen som kanske måste ställas in på grund av brist i passande skodon så ligger dagen helt öppen för diverse äventyr. Jag tänker inte klä mig och sminka mig förän någon gång efter lunch. Eventuellt. Kanske blir det en slags promenad med kameran. Kanske bara tv- och dataspel hela dagen. Troligen den där lilla stödvilan mitt på dagen. Försöka få igång jobbgrejerna som inte alls verkar vilja sig här heller. Ett varmt bad eventuellt. Läsa massa mysbloggar. Kanske.
Allt jag vet är att en hel kanna tevatten är uppkokad och att MBT strömmar ur högtalarna.

Helvete vad jag behöver detta. Hoppas ni har det fint där ute. Jag kommer tänka på er idag. Kanske.



Gammal bild juh.


RSS 2.0