Ingen vanlig dag...

Idag kom Eken hem med kinamat och mousserande vin, ty idag har vi nämligen varit tillsammans i inte mindre än tre år!

Tänk att tiden går så fort när man har roligt, och det finns nog faktiskt inte någon jag har så roligt med som med Eken! Han ska ha en stor eloge för att han står ut med mig dag ut och dag in, trots mina små egenheter.
Han är forfarande omtänksam, givmild och oerhört underbar trots att han levt i tre år med en tvättäkta egoist, och det är inte fy skam!



Jag älskar dig och hoppas att du aldrig tröttnar på mig!



 


Kommentarer
Postat av: stina

Först måste jag ju säga Grattis till er båda på 3-årsdagen ♥



Sedan så satte du ju en jävla press på mig nu haha ;)

Det här med godis har aldrig varit så självklart i mitt liv.

Min pappa hade diabetes så därför hade vi inte ofta godis och annat sött hemma. Och det som Bitten berättade igår är just vilken drog socker är och ju tidigare man börjar desto mer blir man oftast fast. hon är själv sockerberoende och har varit chef på.. var det karolinska? men hon är även beroendespecialist och man märkte hur insatt hon var! För hon gick ner på bio-kemiskt djup och visade vad som händer i hjärnan.

Att socker är ett opium och det är det ju. Man får ju mer eller mindre en kick. Att det sedan (om vi pratar godis) är proppat med syntetiska smakämnen och färger så att det även stimulerar sinnen som smak och syn gör ju inte saken bättre..

Hon tog upp det här med godis, att det är så sjukt att vi i ett land med så mkt kunskap om hur dåligt och faktist farligt godis är - ändå är det land som äter mest godis i europa.. Jag tror det kan ha att göra med att vi har lösgodis. Det har inte alla andra länder. Lösgodis gör ju också så att våra sinnen stimuleras ytterligare. Vi blir ju mer tillfredsställda av att kunna vlja och vraka bland otaliga sorter och därmed få variation under vårt snaskande så att vi inte tröttnar lika fort.



Det du skulle kunna göra om du vil minska med framför allt godiset är att för din egen hälsa, välja ekologiskt godis. Coop säljer Ekorrens ekologiska godis i två olika påsar. Alla smaken och rättare sagt allt innehåll är naturligt så då vet du iaf att det enda dåliga i det godiset är sockret.

Antagligen kommer du inte tycka att det är lika gott, just pga bristen av smakförstärkare och onaturliga aromer som är A och O för hela smakupplevelsen.

Men man kan även köpa ekologiskt godis på nätet och det har jag gjort för där fick jag tag i sura körsbär, vilket jag älskar! Sedan har ICA maxi i gävle ekologiskt godis, men nu vet jag inte var du bor men du kan ju kolla på din ica maxi affär.



Det är ju steg ett. Eftersom man även behöver avänja kroppen med de syntetiska, onaturliga ämnena som vi också vill ha i själv godisupplevelsen.



Det du sen kan göra är att bara helt enkelt börja minska. Vet inte hur ofta du äter, men om man tar tex som många hade när de var små: lördagsgodis, så är det skitbra att begränsa sitt söt-ätande till slutligen en dag i veckan.



Sedan kan man undvika att proppa i sig livsmedel med en massa socker i.

Nu när jag inte fått äta socker alls pga av min svamp i magen (som lever på socker) så har jag just lagt märke till hur mkt socker som finns i allt.

Det går ju inte att komma undan om man vill fortsätta att äta som vanligt men det man kan tänka på i livsmedelväg är att kolla på brödförpackningens innehållsförtecknking och välja ett bröd där det står : ..var av sockerarter:.. och därefter välja ett bröd med så lite tillsatt socker som möjligt. Det går absolut att hitta gott bröd med sockerarter under 3 och mindre. Jag köper aldrig bröd med sockerarter över 3g /100 g.



Sedan har vi t ex youghurt och juicer.

Jag köper numera bara naturell yoghurt, sedan har jag i äkta vaniljpulver (inte vaniljsocker alltså) och får då en jättegod vaniljyoghurt. sedan kan man ha i lite tinade bär så det blir lite mer god smak.



Juice dricker jag ju typ inte nu. Men jag är ett stort fan av Finnerödjas drycker. De finns i nyttiga versioner som blåbär, granatäpple, tranbär, lingon och havtorn. Alla har riktigt lite tillsatt socker i. 5% är det i blåbären och granatäpplet vet jag för de är mina nyttiga favoriter fulla med antioxidanter och dyligt.

De passar till maten, frullen och kvällsmyset :)



Sedan är det bra att du har koll på pojkvännen din och berättar för han att det är bättre med fullkorn åtminstone..

Bitten jämförde igår mackaroner och ketchup med ahlgrens bilar och chokladsås. Samma sockerbomb i kroppen. Och det tror jag på.



Meeen, nu ska jag sluta skriva så jävla långt..

Om du vill börja med att minska på godiset så lär du nog göra det stegvis. Socker är så starkt beroendeframkallande så det ofta är skitjävlasvårt att sluta helt hux flux.

Jag tar inte mig för att vara sockerberoende men jag känner ofta ett sug av något sött nu när jag inte får äta socker alls. Det kan vara i form av en frukt eller något liknande som man inte tar för socker men som ändå innehåller mycket av det goda..

Man lär verkligen vara på sin vakt när man handlar.

Ja just ja. det också. Det som egentligen är lättast att se till så at du inte får hem en massa socker är att se till att skriva inköpslista och vara mätt innan du går till affären. Då är det lättare att det inte slinker ner nå snask i varukorgen. För det som inte finns hemma kan vi ju inte äta. Därför är det bra att just se till att det inte kommer in i hemmet om det går.. Det är svårt om man bor eller umgås med en anna godisråtta som fortsätter att snaska ahah.

Min pojkvän är sån.

Jag hade aldrig kunnat sluta med socker om det hade handlat om utseende eller vikt. Men eftersom det här handlade om hälsan och svampen som tar så mycket energi av mig så var det inte ens något att fundera på. Därför går det så lätt för mig nu..



Nej, fan sorry, nu fick du en bok att läsa!

Men lycka till iaf! :) KRAM

2009-11-06 @ 12:01:44
URL: http://stinasohlberg.blogg.se/
Postat av: Neha

Åh grattis vad roligt:D

2009-11-06 @ 19:17:48
URL: http://nehaexponerar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0