Trött och topless.

Är nyss hemkommen från stranden med Phäntie P och är helt slut!
När vi fört kom dit så var det äckligt varmt. Jag låg och pustade och ålade mig då jag inte hade tålamod att ligga still. Eftersom vi inte träffats någonting på måndagen så hade vi mycket att ta igen, så vi låg där och spydde ur oss konversationer med våra bröst i det fria.
Alldeles innan vi gav oss ut till stranden för första gången i år så kom Eken och sa något om att det inte längre finns någon lag mot att kvinnor ska få vara topless på stränder. Samantha sa då att hon nog troligen kommer att göra detta, lag eller inte. Ja, varför inte?! skrek jag och så fort vi anlände till stranden for överdelarna av. Eller ja, strand och strand. Det är en brygga vi ligger på och det är aldrig mer än en familj till där då vi är där och de ligger ca. 30 meter ifrån bryggan.
Idag när vi kom dit låg det en mor med sina två barn vid den lilla sandplätten, så jag och Phäntie spatserade förbi för att lägga oss på bryggan. Även idag slängde vi våra överdelar och kände oss friare än någonsin.
En halvtimme senare tog modern sina två barn och gick hem, medan vi låg kvar och jäste. När jag senare slår upp ögonen så ser jag en man komma gåendes med sitt barn. En man, en man. väser jag och vips så har vi båda bytt sida. Vi är kanske inte helt frigjorda ännu, men uppskattar de små korta stunderna av frihet våra bröst får.
Hur som helst så blev det lite svalare längre fram emot  middagstid och en perfekt temperatur uppstod. Även idag badade jag och känner mig mycket stolt över mig själv. Jag badade säkert 45 minuter i streck, det ni. Så nu är jag lite kall, trött och hungrig.
Snart kommer Phäntie igen för att äta middag med mig och sen underhålla mig den tid Eken är på jobbet. Innan hon kommer vill jag gärna hinna städa lite, men energin verkar inte finnas där, och det känns jobbigt. Jag vet inte alls vad jag ska ta mig till.
Jaja, jag får väl börja lite smått, så här blir ju inget rent! Tack.



 

En bild tagen på bryggan i fråga, juni för två år sedan, nattetid.


 


Beat the Heat with Beach-Amigo!

I lördags begav sig jag och Samantha mycket lätta i sinnet till stranden. Solen sken och det var helt enkelt ett underbart väder. Vi låg på bryggan och diskuterade saker som låg oss varmt om hjärtat. Skratten var många och bekymmrena få.
Samantha hade även tidigare den dagen inhandlat en Beach-Amigo, detta är en fläkt och vattenspruta i ett. Eftersom den inhandlats på dollarstore för en tia så höjdes inte så många ögonbryn då fläkthuvudet föll av, men Samantha var fortfarande nöjd då hon hävdade att det var den bästa vattensprutan hon någonsin skådat.
Hon använde den flitigt på både mig och henne, på gott och ont, ty detta gjorde att vi blev naivt ovetande om solens egentliga hetta.
Vi tog även två dopp i älven (vilket är mycket bra för en badkruka som mig) då det blev lite för varmt.
Fem timmar rann förbi utan att vi ens märkte det och dessa spenderades enbart på mage för min del och enbart på rygg för Samanthas del. Nej, vi låg inte på varandra, utan jämnsides, om någon började undra.
Oj, nu kanske vi brännt oss lite, konstaterade vi då vi plockade ihop våra grejer för att bege oss hemmåt. Men det gör inget för det har varit den bästa dagen på sommaren och vi kommer aldrig glömma den! sa vi till varandra, vi blåögda och barbenta flickor.
Nej, vi kommer aldrig att glömma den. Den soliga lördagen i juni kommer alltid bli ihågkommen som DEN DAGEN VI BRÄNNDE OSS SÅ IN I HELVETE! Tack vare Beach-Amigon som lurade oss alla.

Vi var bjuden på kalas den kvällen hos min syster. Hennes man och ett av deras barn fyllde år och detta skulle firas med smörgåstårta. Efter kalaset hade vi planerat in ett litet dopp i Samanthas pool, samt lite grillning.
Allt eftersom timmarna gick den lördagskvällen så brännde det mer och mer. Att sitta ner för att avnjuta smörgåstårtan var nog en av mitt livs svåraste prövningar. Folket runt omkring mig pratade och skrattade, men jag satt där med ett plågat ansiktisuttryck och tänkte: Varje sommar, samma jävla sak. Varför lär jag mig aldrig! Det tar inte så mycket på mig, nej just. Aldrig mer. A L D R I G  M E R.
Då jag tryckt i mig tårtbiten var jag galen, jag kunde inte längre sitta ner, och allt jag kunde tänka på var att hoppa ner i Samanthas pool och svalka mina svidande ben. Men då vankades det efterrätt. Vi behöver inte det, hävdade jag, men Eken var mycket sugen på en kopp kaffe samt en jordgubbstårtbit. Efter att i stort sett tryckt ner jordgubbstårtan i halsen på Eken så slängde vi oss i bilen och begav oss mot Samantha. Vi möttes i dörren av en lika lidande Phänite, sen blev jag sälflickan som spenderade dryga 80% av kvällen i poolen.
Så vad lärde jag mig av detta? Tydligen inte så mycket eftersom jag låg på stranden dagen efter igen, dock mycket noga insmörjd i solskyddsfaktor och endast i två timmar denna gång. Men nästa år, då ska jag minnas detta. Jag skriver en liten post-it redan nu. Solen tar även på mig.



Eftersom nakenbilder röstades bort i förra inlägget så har jag klippt bort de provocerande bitarna. I den lilla cirkeln i vänstra hören ser ni kontrasten mellan den skyddade huden bakom bikinitrosan och den inte så hemskt mycket skyddade huden. Jag kan även upplysa er om att mina knäveck nog aldrig kommer bli vad de varit igen.  Så, mina vänner, skydda er. Solen är inte er vän.


Omstart.

Åh! Solen steker och min hud ömmar. Kom hem från Sveg idag efter att ha hängt lite med Ekens broder och dennes bihang samt deras gemensamma avkomma. Drog till mamma. Kom hem. Tänkte städa. Men.
VILLE KOLLA BLOGGEN FÖRST!
Loggade in. Nu jävlar ska jag ta upp det här igen. Jag älskar ju den. Den älskar mig. Vackert.
Men så rinner allt av mig! Jag har ju inte skrivit på hur länge som helst. Det känns lite tråkigt. Avslaget. Torrt.
OCH INGEN HAR KOMMENTERAT!
Jag ser er i statistiken så jag vet att ni är här. Varför säger ni inget? Jag kan hålla med om att mina inlägg kanske inte leder till några debatter direkt. Det finns inget att säga emot, så att säga. Även jag blir mållös då jag läst det. Häpen. Hänförd.
Men jag känner ändå att vi borde ha någon slags kontakt. Bör jag provocera? Spotta på rullstolsbundna? Sparka på hundvalpar? 
SKALL JAG BEHÖVA VISA BRÖSTEN?!
Nu lägger vi detta bakom oss. Jag blir bättre på att uppdatera. Ni på att smeka mig medhårs. Tummis.


Dagen idag!

Åh, jag har varit en dålig bloggerska! Denna vecka fick jag bara jobba måndag, sen var arbetet klart och jag skickades hem med vaga löften om jobb längre fram. Så jag har alltså haft två dagar med obegränsad internettillgång men ändå inte bloggat. Det är därför jag inte skaffat katt ännu.

Hur som haver så drog jag med mig Samantha och Eken till Bollnäs där jag köpte bord och stolar till balkongen och köpte lite annat småkraffs. Och självklart tog vi det obligatoriska maxmålet.
Efter vi lämnat av Samantha så åkte vi hem för att förbereda lite inför en liten spontan get-together vi dragit ihop. Förberedelserna innebar att städa fort som fan! Idag när jag vaknade såg jag faktiskt ingen direkt anledning till varför vi gjort detta, eftersom det istort sett var omöjligt att se någon skillnad, i alla fall i köket.
 Så det är väl mitt mission idag, att städa upp efter hulliganligan som var här igår, sen ska jag nog be Phäntie att komma hit och plocka upp mig på sin lilla moppe så att vi sen kan åka till stranden och odla lite malignt melanom. That would be sweet!

Tack.

Update: Phäntie ska tydligen hänge med sin fransos hela dagen, så hon skiter i mig. Någon ska få lida för detta. Tack igen.


En ny...

0ed56caea0a25f384a6ee79def3adbd7.png

En ny vecka ger nya möjligheter... right?


Pressen bakom att vara en spikmattsmänniska.

Okej. Det är så här va. Spikmattor hyllas något så fruktansvärt både till höger och till vänster. Bloggar beskriver sin kärlek till dem så ingående att man det känns som stå och kika genom nyckelhålet på ett nuppande par då man läser det. Den botar tydligen allt, ryggont, sömnproblem, cancer, you name it! Det är en mirakelmatta med andra ord och ALLA ÄLSKAR DEN!



Jag som har en liten perverterad böjelse till grönt chaite, feng shui och andra yoga-aktiga grejer tände lite på tanken.
Faktiskt så vill jag gärna vara den där balanserade människan som mediterar en kvart varje morgon, gör detoxs stup i kvarten och är ren i både kropp och själ, det konceptet har slukat mig fullständigt och jag tror på den där skiten. Tyvärr har jag ju inte disciplinen till att gå in för något helhjärtat och får helt enkelt leva med att vara lite obalanserad och bära runt på lite smutsig energi i min aura eller vad man nu gör.
Men!
Detta var ju min chans! Spikmattan skulle göra mig balanserad och få mig att ta klivet till att börja med yoga regelbundet, äta nyttigt och finna mitt inre lugn. Jag är ju självklart en spikmattsmänniska! tänkte jag och det började krypa i kroppen på mig. JAG SKULLE ÄLSKA DEN!
Övertalade min mor att hon också behövde en och vi beställde en varsin. Hon ringde och sa att hon ville beställa två Shakiti spikmattor. Jag log varmt. Lilla mamma, shakti heter det ju. Hon var tydligen ingen spikmattsmänniska, som jag var. De tre dagar de tog för den att anlända var så oerhört långa och förvantansfulla. Då mamma berättade att de kommit med posten slängde jag mig i bilen och med gasen i botten anlände jag och slet åt mig den. Sen sansade jag mig. Jag måste visa respekt och inte jaga upp mig nu. Det kommer bli så vackert.

När jag kom hem så städade jag först. Det är en viktig del i processen. Har jag en ny grej måste jag städa innan jag kan njuta av den, oavsett om det är kläder, en ny te-sort eller ett dataspel, annars blir den bara en del av stökigheten och det gyllene skenet av "nyhet" och magi försvinner. Jag måste känna att det är rent och fint om jag ska kunna slappna av och njuta av min älskade spikmatta. Så jag städade, tog en dusch och värmde en kopp te.
Då jag kommer in i sovrummet där jag lagt mattan på sängen så ser jag att Eken redan ligger på den. Han förstod inte vad det hela innebar för mig, utan sälade ut sig över taggarna helt utan finess. Detta kom som ett litet slag i magen, men jag sköt snabbt bort olustkänslan, det skulle inte få förstöra min frälsning. Eken låg och ojade sig i kanske tre minuter innan han la sig bredvid den och somnade.
Nu. Stunden var inne. Jag skulle uppnå maximal avslappning och min kropp skulle bli mjuk och behaglig. Mitt nack- och ryggont, samt mina sömnproblem skulle vara ett minne blott.
Jag tog några djupa andetag och samlade mig. JAG SKULLE ÄLSKA DEN. Det darrade av spänning i luften då jag sakta sänkte ner min rygg över de heliga piggarna.
HELVETE VAD ONT DET GJORDE! Jag satte mig upp, la mig igen, jag måste ju göra fel på något vis! Började liksom spänna kroppen och försöka hålla upp dem för att få så lite belasting på mig som möjligt. Åmade mig och flyttade runt mig, reste mig, lade mig, reste mig, svor lite, lade mig. Hur kan folk älska den?! Jag måste ju ha fått nått jävla måndagsexemplar, det är något fel på just min matta! Helvete, helvete, helvete.
Jag måste tvinga mig kvar, tänkte jag. Det stod ju faktiskt att man kunde känna viss smärta i början och sen skulle det släppa och en avslappnande värme skulle sprida sig i kroppen.
Efter tre minuter så började smärtan av piggarna ersättas med en outhärdlig brännande känsla. Det kokade i min rygg och hela min kropp studsade av min puls. JAG TRODDE JAG VAR EN SPIKMATTSMÄNNISKA! Hur fan kan folk somna på den?! svor jag för mig själv, alla jävlar säger ju att de somnar på dem. De har ljugit för mig!
Jag tvingade mig kvar på mattan i ytterligare några minuter tills jag trodde jag skulle dö av smärta, då slängde jag ner den på golvet och låg vaken och hade ångest. Dels för att jag hade slängt bort 550 spänn på något som enbart skadade min stackars kropp, men mest för att jag inte var någon spikmattsmänniska. Jag skulle aldrig någonsin komma att bli balanserad i själen.
Dagen efter ringde jag min mamma och var beredd att göra upp en deal om att kränga iväg båda våra mattor i något slags paketpris på blocket, men hon ÄLSKADE DEN!  Hon hade somnat på sin kvällen före, mycket skönt var det tydligen.
Kände du inte hur det brännde?! frågade jag upprört. Det värmde lite, tyckte hon. Till och med min mamma är en spikmattsmänniska. Alla utom jag är spikmattsmänniskor. Jag började se mig om efter vassa föremål och ja, där låg ju den där jävla spikmattan. Jag gjorde ett nytt försökt. Gav upp. Prövade dagen efter. Gav upp. Kvällen efter det låg jag faktiskt på den i 20 minuter och lyckades bli av med både smärtan och hettan efter en stund, men skönt  var helt klart att överdriva.
Nu har jag ju jobbat borta och inte haft chansen till att plåga mig på den, däremot har jag hånats genom några samtal då Eken ringt och sagt att han minsann legat 20 minuter då, och 30 minuter då sen somnade han på den och sov i en timme. Kul, han är tydligen en spikmattsmänniska, bra för honom.

Men nu ska ni få höra. Idag så skulle jag läsa lite i min fototidning och tänkte att jag minsann kunde lägga mig på spikmattan, jag har ju så fruktansvärt ont i rygg och nacke nu efter det hårda arbetet. Jag ger det väl en chans till då, tänkte jag. Så jag la mig och läste lite på den på golvet. Efter ett tag bröt solen igenom och sken mig i ansiktet genom fönstret. Jag slöt ögonen och la ifrån mig tidningen och njöt av värmen från den än så länge sällsynta sommarsolen. OCH SOMNADE! JAG ÄR EN SPIKMATTSMÄNNISKA!  J A G   Ä L S K A R   D E N ! ! !


Regina Spektor - Laughing with



No one's laughing at God when they see the one they love hand in hand with someone else and they hope that they're mistaken

Gears of War, not so wanted.

Eken köpte spelet Gears of War för ett tag sen. För ett tag sen satt han och sorterade sina spel och försökte få dem att ligga snyggt på tvmöbeln. Då bestämde han sig att pilla bort prislappen, men upptäckte snart att det inte bara var en prislapp.
Tydligen så hade spelet inte varit fullt så eftertraktat som säljaren från början trodde. På den understa lappen hittar vi grundpriset, här var säljaren mycket optimistisk. Inget hände. Äh jag sänker det väl lite då, tänkte han. Spelet stod kvar. Sen går det neråt. Och neråt. Och neråt. Och så vidare.



Vid 399 riksdaler spatserar Eken in i affären och slår till. Det var nog en mycket lycklig dag för säljaren. Aldrig mer skulle han behöva våndas över vad nästa rimliga pris skulle kunna tänkas vara. Aldrig mer skulle den röda döskallen stirra med tomma hålor på honom från hyllan. Aldrig mer skulle arbetskamraterna på lunchen kunna fråga: Sålt GoW idag då? och skratta elakt. För nu var det klart. Barnen kanske fick en varsin glass då han kom hem och, vad vet man, kanske tog han hand om disken efter middagen. Spelet blev ju ändå sålt idag, tänkte han och gav sin fru en puss på kinden. Vackert.

Solregn

Nu bjuds det på solregn ute hörni. Underbart.


En lyckad gårdag.

Igår grillade jag och Eken och lyckades mycket bra med köttet. Vi åt och fröjdades, och  kort därefter kom Phäntie för att göra oss sällskap. Hon drack öl i hiskliga mängder och i rasande fart, och snart var hon en smula högljudd men ack så glad och välvillig. Vi kollade igen lite bilder jag framkallat och mindes tillbaka på tiderna från förr.



Tiderna från förr.


Sara kom också över efter en stund och tillsammans började vi prata om saker som låg oss nära hjärtat. Helt plötsligt befann sig Phäntie och jag i en slags limbo mellan glädje och sorg. Vi pratade om saker vi tyckt varit sorgligt förut och insåg att detta fortfarande fick oss gråtmilda, men samtidigt så insåg vi att det var en smula patetiskt och började därför skratta åt den bisarra situationen. Tårarna strömmade och ett liksom hulkande skratt gurglade i våra strupar, medan Sara satt bredvid och fnissade lite åt oss. "Jag kan inte gråta bland folk" sa hon, och visade prov på sin tes i praktiken.
Denna känslomässiga urladdning gjorde mig gott kände jag, och att fira midsommar med mina allra käraste vänner var underbart.
Phäntie och jag spånade lite om att umgås så här på förmiddagen, men jag vet inte om hon fortfarande är på humör för detta, ty hon är en tämligen morgontrött människa.

Jag har planer på att bege mig till mitt barndomshem för att snickra ihop ett par hyllor, men vet ej hur lämpligt detta ter sig då de har främmande på besök.
Sen undrar jag hur min kropp känner sig. Jag drack förvisso bara ett halvt glas vin igår, och förvånades över att man faktiskt inte behövde dricka så mycket för att ha roligt, så därför bör jag vara körbar idag. Men känner jag min kropp rätt så blev denne chockad över den blygsamma mängd alkohol den fick i sig och sitter därför och tjuvhåller på denna, suger på karamellen så att säga, det skulle jag ha gjort.
Hur som helst ska jag ta och lämna datastolen för ett tag, och tackar så länge för mig. Tack.


Eken the housewife? Don't think so...

ÅH! Jag tror jag har satt rekord i stelhet. Det smärtar så oerhört i min nacke så det finns inte, i vilken vinkel jag än vrider mitt lilla huvud i så smärtar det i mina små muskler och jag skyller allt på mitt nuvarande sommarjobb. Fy satan säger jag bara.

Hur som helst har Eken dragit iväg på sin motorcykel nu och lämnat mig i min ensamhet. Det är sorgligt det där, vi ses ju redan så lite, men han måste ju få utforska världen han också. Han har ju trots allt kommit upp i den åldern nu, så man måste väl våga släppa lite på tyglarna, det är ju en naturlig process.
Det positiva är i alla fall att jag kommer komma hem till ett precis så städat hem som jag lämnade det på fredag och det känns tryggt.
För en sak har jag kunnat konstatera efter de här veckorna jag lämnat honom, och det är att han inte är riktigt så huslig av sig än. Jag kan alltså inte bryta upp och lämna honom för detta skulle döda honom. Eller ja först skulle krukväxterna dö, vilket de har varit nära att göra redan om det inte vore för min hjärt- och lungräddning då jag kom hem, sen skulle han dö av näringsbrist. Jag fann nämligen en liten stapel av sisodär fem, sex tallrikar nedanför databordet där det gick att finna rester av senap och ägg på samtliga. Då jag ställde honom mot väggen så fick jag reda på att han varje dag under min frånvaro levt på ägg, korv, senap och knäckemackor. 
Det jag inte förstår här är att oftast när vi lagar mat är han den som oftast lagar mat och väljer ut vad vi ska äta för något, och detta brukar vara både varierat och gott, men i sin ensamhet så släpper han allt detta och tar den enklaste utvägen. 
Näringsbrist är alltså vad som skulle ta död på honom tillslut. 
Om jag och Eken skulle bryta upp någon dag så måste jag också få be hans nära och kära att de ringer och åtminstone lurar honom att de ska hälsa på dagen efter, en dag varannan veckan ungefär ty detta kan få honom att känna sig tvungen att panikstäda, och på så vis eliminerar vi en dödsrisk vilket är att bli uppäten av en flock kackerlackor i taxstorlek.
Mitt råd är dock att dyka upp några av gångerna som lovat, annars kan han bli misstänksam och ge upp städningen, han är nämligen inte så dum som han ser ut.

Okej, nu vet jag att om Eken skulle läsa detta skulle han bli arg och säga att: Så är det fan inte!!! och bli lite grinig för att jag framställer honom som en lat och oduglig pojke, så jag måste väl erkänna att jag kanske kryddat lite här och där. Men blommorna var faktiskt så gott som döda och hans näringsintag precis så enformig som jag beskrev den. Så var det faktiskt ganska stökigt också, eller hur raring?
- Ja, men jag har faktiskt jobbat hela veckan och så har jag ju varit tvungen att packa inför Norgeresan!
Ja, vi låter väl honom gå med den ursäkten då, men innerst inne vet vi. Och vi kommer aldrig att glömma.


Trevlig Midsommar!



Glad midsommar allesammans!


Nu ska jag och Eken grilla lite sen kommer Phäntilicious över för att umgås lite, kanske att Ädlan ansluter innan kvällen är över också.
Själv är man kvällen till ära en mean green killing machine. Vill skoja till det med lite färg så här mitt i sommaren samt är det lätt att gå till extremhållet om man inte fått sminka sig på en hel vecka, så jag ser väl ungefär ut som lilla Lisa 4år som lånat mammas ögonskugga. Men det är ju bara midsommar en gång om året, så nu skålar vi på det. Klara färdiga gå.


Så kör vi en Puma Swede på det.

Minnen från förr: Studenten.

Nu har studenthysterierna börjat lugna ner sig något. Då de i ljusdal tog studenten så var jag och Eken på systemet för att köpa alkohol att förtära på festen vi skulle till hos Ekens bror. Det kryllade av folk, men eftersom studenttåget just rullade förbi stannade vi upp lite. Jag fick syn på min vän Anders, som också gick naturvetenskapliga. På deras traktorvagn hängde en lapp med texten: Vi kom, vi såg, vi deriverade! Fyndigt, verkligen, det var det. Jag fnissade till lite, tänkte att: där fick de allt till det, hehe.
Sen tänkte jag tillbaka på min flakfärd. Vi skrev: Våra mammor har större snopp än era pappor.
Det var bättre förr helt enkelt.

På champangefrukosten vi avnjöt hos en klasskamrat så bestämde vi oss för att knåpa ihop sången vi skulle sjunga på trappan då vi sprang ut. Jag som inte var allt för full för att kunna rimma, men ändå tillräckligt för att inte ha något direkt omdöme tänkte ut texten till melodin av Ted Gärdestads Vilken härlig dag, och hela klassen (förutom några av de pryda brudarna) föll direkt för min vitsiga lilla visa. Vi sjöng den på trappen och sen om och om igen på flaket. Det var mycket trevligt. Den kom att heta NV-sången. Jag bjuder på texten här:


NV-Sången.
Herrarna: Steg upp på morgonen innan min kuk var riktigt slak än...
Alla: Åhåhåh, vilken härlig dag!
Damerna: Kände mig lite öm (böjer sig framåt och kollar över axeln på killarna som står bakom) efter han tagit mig i baken...
Herrarna sträcker upp händerna i luften och skriker: Åhåhåhåh, vilken härlig dag!


Musiken som bryter ner mig.

Eken har egentligen ingen aning om vilken avsky jag känner mot honom nu. Jag har suttit och lyssnat på några låter jag nyligen funnit och börjat älska, och helt plötsligt avbryter han mig och säger: Nu vill jag spela lite av min musik!

Mitt goda humör jag byggt upp med min musik gick ner på noll direkt. Det fanns ett syfte med att jag lyssnade på den, för att vara glad så här på midsommar och bygga upp en liten feststämning, men då gick ju det helt åt helvete.
Grejen är den att Eken gillar att lyssna på lite för hård hårdrock. Dödsmetall. Detta var en sida han dolde väl för mig i början. Lyssnade på lagom hårdrock, sån som jag gillar. Gamla godingar och nya sköna låtar.
Vi gladdes ofta åt vår gemensamma musiksmak och sjöng med i låttexterna samtidigt som vi utstrålade samhörighet, kärlek och lycka.
Det är först nu han kommit in på detta. Börjat visa den mörka sidan. Det ska gå fort, alldeles för fort, och skrikas en massa. Ju flinkar fingrar på gitarristen, ju mer aggressioner hos trummisen och ju mer slem i halsen hos sångaren desto bättre.
Detta stressar upp mig, får mig illa till mods. Jag kan inte tänka ordentligt när jag hör det, kan inte fokusera för fem öre. Blir rastlös, vill fly, söka skydd.
Skära mig i handlederna.
Jag vill inte vara flickvännen som gnäller eller förbjuder saker och ting, men här måste jag få gnälla. Ty det är outhärdligt.
Det är mycket möjligt att jag låter som en gammal kärring just nu, men så köpte jag två jordgubbsamplar att ha på balkongen idag också.







Ibland blir...

0-260afe502b90d408d7ddb136e2c9f148.png

Ibland blir det rätt tråkigt att köra lots, så jag brukar leka chickenrace, se hur länge jag törs blunda och köra samtidigt. det gör det hela lite roligare helt enkelt. pröva!


somnade på...

0-59a2cb912bb9675ecbcb73847a86deb8.png

somnade på flaket i en timme ungefär. not good for Sanna the freckle...


det är...

3d1f418835b9e46761fff9e7dc697d67.png

det är med livet som insats jag gör detta..


jag kör...

491508dafeecc2cf8483c8f489752bb6.png

jag kör lots och äter vindruvor. vindruvorna är ganska äckliga, smakar parfym. men jag äter dem ändå, för jag har tagit med dem och inget får gå förlorat. livet är hårt här ute..


Nu är...

0-52fa7cd35b72579964ff79691d495187.png

Nu är vi på väg till Ekens bror för att fira födelsedag! Trevlig fredag på er!


här sitter...

259e31aea352f619200c1a2591f08f45.png

här sitter jag och väntar på att dagen ska börja. bara fyra dagar kvar tills jag får åka hem. då börjar vi räkna ner då...


Att packa.

Jag måste ju hela tiden planera min vecka varje söndag och tänka ut precis vad jag ska äta och ha på mig. Detta är förvisso inte så svårt då jag måndag till torsdag, ev. fredag, är tvingad till att bära varselkläder och min mat ofta består av en yoghurt och en frukt, kanske eventuellt en spartansk matlåda två av dagarna. Men. Det är ändå jobbigt att man måste ta dessa beslut på söndagen, och sen behöva följa dem slaviskt tills jag får komma hem på torsdag eller fredag. För skulle jag på tisdag komma fram till att: nej, idag vill jag inte ha jordgubbsyoghurt, jag vill ha broccolipaj, så kan jag ju inte ändra mig. Jag är dömd till att äta det jag tagit med mig, för det finns inte tid för mig att åka och handla och jag skulle inte heller hitta till en affär då jag har ärvt min mors obefintliga lokalsinne.
Jag tar med mig mina varselkläder, min kylväska och en bok. På onsdagkväll, om jag har lite energi kvar efter dagens arbetspass, kanske jag inte vill läsa en bok utan se en film istället, men det går inte. En bok är allt jag har med mig och är alltså allt jag kan underhålla mig med.

Men nu är det ju inte bara jag som lider av detta dilemma, utan Eken ska ju till Norge på motorcykelsemester nästa vecka. Han blir borta i en vecka och har sina blygsamma små motorcykelväskor att packa i. För cirka tre månader sen bokades denna tripp och detta gjorde Eken lite hispig. Han har ju nyss tagit sitt kort och aldrig varit på en sån resa förut, vad skulle han ta med sig? Som tur var fick han en lista på nödvändiga prylar av en mer rutinerad knutte, och denna har han följt slaviskt.
Jag tar cirka två timmar på mig att packa inför min arbetsvecka. I tre månader då jag frågat Eken vad vi ska göra ikväll/imorgon/i helgen så har jag fått svaret att han ska packa. Är han lat och skjuter upp det, undrar ni. Nej, han packar, han vrider och vänder på grejer, läser listan, kryssar över, bockar av och fyller på. Varje gång vi handlar så försvinner han iväg bland hyllorna för att se om han kan hitta något mer att bocka av.
Nu är det dock bara en vecka kvar innan han ger sig iväg så nu är det verkligen panik, han går runt och ojar sig, tar sig för pannan och lyfter i och ur grejer ur motorcykelväskorna som legat uppslagna på tvrumsgolvet i vad som känns som en evighet. Jag hatar de där väskorna för de ligger och hånar mig eftersom de vet att jag inte får flytta dem. Eken skulle nämligen bli galen om jag gjorde detta, han packar ju.

Jag fylldes tidigare idag av en liten upprymdhet då jag kom på att han faktiskt åker nästa vecka och att jag då inte behöver svära över att de ligger där och förstör harmonin i rummet. De kommer vara ur vägen och ett minne blott! Min lycka försvann dock snabbt då jag insåg att jag kommer jobba den veckan han är borta med dem och när jag kommer hem kommer han hem, bär in sina väskor, ställer ifrån sig dem i tvrummet och sliter ut alla grejer på golvet.
Jag kommer få tjata så fruktansvärt på att han ska plocka undan sina saker och sen kommer jag be honom bära ner de klumpiga väskorna i förrådet, något han kommer vägra för han kanske vill ta en till tur någon gång i sommar och då vill han ju inte behöva gå ner i förrådet och gräva. De kommer alltså stå där och reta mig tills snön börjar falla, då kanske de får flyttas ner i förrådet.
Jag hatar de där jävla väskorna.


Inleder vecka 2

Nu är snart helgen över och inatt styr jag åter min färd mot geflet. Jag borde slita mitt hår och gråta, men just nu känns det inte så farligt, det kommer väl någon gång i mitten av veckan eller kanske då jag ska åka nästa helg. Det är nästan så att jag njuter lite av att få göra lite nytta, även om det kan tyckas lite överdrivet att gå upp klockan fyra eller kanske till och med 0300 varje morgon.
Vi är tre stycken från Ramudden på arbetet där jag är nu och eftersom vi alla gnäller lika mycket över de inhumana arbetstiderna så känns det lite bättre. Det är skönt att få gnälla tillsammans med folk som känner likadant, för då blir man inte utpekad som lat eller kallad pussy. Så vi går där och suckar över att behöva flytta fram skyltningen och muttrar irriterat då läggarna vill börja en timme tidigare dagen efter, för vi börjar alltid en timme tidigare än vad de gör för att hinna ställa fram alla skyltar.
Men det är ju inte bara gnället som gör att man härdar ut, det är även att den 25:e närmar sig, glädjens dag. Det kommer bli vackert.

Nu är jag i full gång med att koka ris, då detta tillsammans med kyckling och rostbiff kommer bli min mat den här veckan. Bara att sätta igång med veckans packning då. På återseende.



Innan jag åkte förra veckan, jag var så blåögd och naiv.

Är blöt...

6a5b87310ad0e0dddfec613aacaf5192.png

Är blöt i fötterna, men det gör inget för idag är sista dagen. HA!


det ni...

-c11897777418393db4493655f827bf2.png

det ni ser framför er är en människa på bristningsgränsen. sömn- och näringsbrist plågar mig, och i mitt lilla källarrum är kylan så påtaglig att jag redan fått stampa ihjäl tre eskimåer. något håller dock mitt hopp vid liv, och det är att jag får återvända hem imorgon! hem till värme, mat och kärlek! det kommer bli vackert.


Tell me sweet little lies.


Lämnad ensam till att packa.

I natt har jag varit instängd på ett zoo och blivit tvingad till att mata en enorm spindel, då jag egentligen bara ville mata fåglarna. Det var ren panik drömmen igenom och jag vaknade på samma sätt som igår med fruktansvärt stel kropp halsont.

Min dag kommer väl bestå av att packa och att handla mat som jag ska ha med mig. Känns lite så där att behöva åka redan ikväll, men jag måste ju möta upp mina värddjur som jag ska parasitera hos i sommar.

Vart är Eken då? undrar ni. Jo, han är ute och åker motorcykel, tydligen tyckte han inte att det var så viktigt att umgås med mig så här de sista timmarna innan jag åker och blir borta i cirka en vecka. Men hey, han bestämmer helt själv hur han vill göra.


Ett bakslag.

Okej, okej, byxorna hade blivit för små. Men inte nog med att de bidrog till the lovehandles from hell, utan de var även för korta, så jag har alltså borde hela jag ha växt både på längden och på tvären....eller så gick jag runt med mindre byxor än vad jag minns förra året.
Hur som haver så måste jag få ett nytt par om jag ska få någon som helst blodtillförsel till mina ben i sommar.

Smällde just i mig en kebab och såg Rock´n´rolla nyss, mycket bra film! Guy Ritchie gjorde mig inte besviken denna gång heller.
Nu ska jag ta och läsa lite ur i form-tidningen så jag kanske kan bli fitt i sommar. Wish me luck and fuck off!


Det är mycket nu.

Åt just en sagolik lunch på hotellet och diskuterade lite grejer med herr och fru chef ang. jobb till hösten.
Var även hem till mor och far och hämtade den där kylväskan så imorgon ska jag åka och handla den kommande veckans föda. Ska se till att pröva varselkläderna också från förra året, inte säkert man kommer i de jävlarna iår!
Blir nog att jag åker imorgon kväll istället för jag måste möta upp med dem jag ska bo hos.
Ikväll blir det film, kebab och mys i alla fall, måste ta vara på den här kvällen.

Äh, nu blir det upp till bevis gällande varselkläderna! Har jag gått upp i vikt så tar jag ut de aggressionerna på Eken när han kommer hem.


Weekend

Vaknade imorse och min kropp sa: Nej, idag ska du inte få må bra alls. Jag är fruktansvärt stel i hela kroppen och har ont i halsen. Är inte det lite typiskt? Denna helg som jag ville ta vara på eftersom jag ska vara borta nästa vecka.
Men livet är hårt mot de hårda, jag får finna mig i min lott.

Ska nog upp till hotellet idag för att äta lunch och svänga in till mor och far för att hämta upp en frysbox, samt få en vägbeskrivning till mitt framtida veckoboende i sommar. Annars ska jag bara ta det luuuugnt och det ska bli så jävla skönt!
Då kör vi igång då. Trevlig helg!


ÅNGEST!!!

ÅH, PLÖTSLIG ÅNGESTATTACK INFINNER SIG I DETTA NU!!!

JAG VILL INGENTING!!!

RADERA MIG FRÅN JORDENS YTA, TY JAG HAR INGET ATT BIDRA MED OCH DETTA LIV GER MIG INGET!

VARFÖR, VARFÖR, VARFÖR!?!


Allt rann av mig. Nyss ville jag ha massa pengar för att shoppa, men nu vill jag inte köpa något! Jag har tappat lusten totalt! ÅÅÅÅÅÅH! Bara en halvtimme kvar tills jag ska till ICA.


ALLT ÄR STÖKIGT HÄR HEMMA, OCH ALLT ÄR TRÅKIGT!!! TRÅÅÅÅKIGT!





skjut mig.

JOPPH!

Fredag idag, detta innebär sista dagen på ICA på ett tag. Ska jobba 13-19 sen så är det helg.
Ringde Matte som jag ska jobba med nästa vecka och fick reda på att jag ska infinna mig på kontoret/verkstaden mellan 04.30 och 04.45 på måndagmorgon. Vill helst spendera hela söndagen hemma så jag måste åka cirka kvart i två härifrån på natten. Skönt att slippa så mycket trafik iallafall.
Känns lite jobbigt eftersom jag vet att jag har ett gäng mycket slitiga veckor framför mig, men också skönt att veta att jag faktiskt kommer få lite pengar i slutet på denna månad, det har sett mörkt ut annars. Önskelistan har börjat bli rätt lång vid det här laget, så det börjar bli dags att beta av lite på den!

Äh, nu måste jag börja förbereda mig mentalt för joppet. Adjö.




Så här sliten och sorgsen i ögonen var jag när jag kom hem från jobbet igår. Men då hade jag ju varit ute och supit dagen för också. Idag kanske jag ser lite gladare ut när jag kommer hem, vad vet man.
DEN SOM LEVER FÅR SE!

Gårdagen.

Igår fyllde Sara 20, hurra hurra hurra, och jag försökte mig på att anordna en liten fest till hennes ära. Tanken var att vi skulle bli ett glatt gäng på ca. 7 pers som skulle gå ut, men vi blev tre för inte ens födelsedagsbarnet lyckades följa.
Men vi drog dit ändå, på löften att några kanske skulle komma senare.
Kvällen gick och jag gjorde väl allt man inte ska göra, som att umgås med finska maffian och gnugga näsa med en krympling, men inga övriga dök upp för att ansluta sig till vårt glada lilla gäng.
Med andra ord blev min kväll mer som en halvtaskig förfest då jag ringde hit och dit samt kollade telefonen konstant för att se om någon försökt nå mig.
Men, men de två som följde var ju ett utmärkt sällskap, att skåla med Samantha och försöka lura Sebastian är ju inte fy skam. Under ett svagt ögonblick lovade jag dem båda att bli gudföräldrar till mitt framtida barn, men det kanske var tur att jag gjorde det, annars hade nog Sebastian blivit lite argare för att jag pajade hans telefon.
Nåväl, då de började spela den där smöriga tryckarlåten så drog vi iväg till max för att käka lite, sen blev vi hemskjutsade av min älskade Eken.
Om två timmar ska jag jobba, tummen upp allesammans!



Detta är jag och Phäntie, inte krymplingen.

Det är nu det börjar...

Tja, vad ska man säga. Dagen tog sig igår helt enkelt. Jobbdagen flöt på fint, sen så avslutades den med en vegetarisk lasange och ett par glas vin på balkongen i solnedgången, medan vi tog igen för förlorad tid.
Lasangen var god, vinet var gott och väninnan var god.

Inatt fick jag diverse märkliga samtal från Norge samt något från Anders som är i full fart med att fira sin student, så jag satte mobilen på ljudlös och sov gott fram tills 10.30. Då upptäckte jag två missade samtal från ett gävlenummer.
Ringde upp och kom fram till Ramudden, dem jag ska jobba åt i sommar. Receptionisten svarade och jag förklarade mitt ärende, att någon sökt mig från detta nummer. Tyst för mig själv tippar jag på att det är Conny som har försökt få tag i mig, men hör hur receptionisten frågar Jens om han sökt en Susanna. Denne svarar: " Ja... Kanske... " Det blir toktyst i luren för en stund, sen hör jag mummel, sen åter tystnad. Ännu en gång bryts tystnaden och tar vid av ett mummel medan jag sedan, helt utan förvarning blir kopplad. Denna gång svarar Conny och vi utbyter några vänlighetsfraser innan han förklarar att jag ska infinna mig i Valbo på måndag. Då drar det igång med andra ord. Time to make some money.


Then you know it's måndag.

Vaknade av ett sms klockan tio över sju imorse. Det var från chefen:

God morgon, vi saknar dig.

Jag blev alldeles perplex, vad i helvete menar han med detta? Sitter de i fikarummet och fnissar nu, ska vi jävlas med Sanna lite? Ska jag svara att jag saknar dem också? Det är två timmar innan jag ska börja för satan! Eller?
Jag springer ut till min handväska och sliter upp plånboken, där har jag nämligen antecknat veckans arbetstider. 0900-1700. Mycket riktigt.
Svarar artigt godmorgon och skriver lite tvekande att det var väl klockan nio jag skulle börja. Jag genomlider de två längste minutrarna i mitt liv i väntan på svaret. Sen kommer det: Jaha, jag trodde det var 0700-1600, men det går också bra. Ses då.
Jag pustar ut lite och kollar på klockan. Tre kvart kvar tills jag tänkte gå upp egentligen. Lägger mig till rätta och sluter ögonen. Det rycker lite i ögonlocken. Jag öppnar ögonen och låter dem löpa över sovrummet. Nej, sova var det ja! Sluter ögonen fort igen. Vänder och vrider mig. Nej, jag kommer inte kunna somna. Helvete.
Nu har jag avnjutit en liten frukost och sitter med en kopp te ihopp om att vakna till liv. Om cirka en halvtimme bör min syster, som har samma arbetstider som mig idag, komma och hämta upp mig.
Inte den bästa starten på dagen, men det kanske tar sig, vad vet jag.


RSS 2.0