Flyttbilder

Var till bollnäs idag och köpte en spegel, en byrå, en tvmöbel, två lampor och en dörrmatta.
Blir mer och mer saker man får tag i nu, kul att det snart kan börja se skapligt ut i lägenheten.
Ska nog sova första natten i den imorgon, ska packa lite kläder ikväll, för imorgon ska jag upp tidigt och jobba för första gången i backen. Spännande värre. Ska jobba lördag och söndag också, men såg till att bli ledig över nyår ifall det bär av till Ekens bror på firande!

Ska nog knäppa lite kort när det börjar bli ordning där men nu kan jag visa hur det såg ut under flytten:

<Här börjades det packas in i lådor. The Kitchen from hell är nu övergivet, tack och lov, eftersom kylskåpet var aslitet med endast ett litet frysfack i. Den pyttelilla spisen tog sjuhundra år att värma upp och det luktade apa ur diskhon. Det psykadeliska blå skåpet som någon satt upp i hörnet roade dock många besökare.
Det nya köket känns betydligt mer lockande eftersom vi har sprojlans kyl och frys! Spisen och också helt ny, så nu jävlar ska jag lära mig laga mat:)
Bilden kanske inte ser så inbjudande ut, men det kommer bli bra, det lovar jag>



Det tog en dag sen så var allt flyttat till nya lägenheten, dock så är det inte uppackat på långa vägar än!




Allt för denna gång...  Trevlig Helg!






Ödets pärlemorsgroda

För ett tag sen så var jag in på Unitis i ljusdal med Samantha. Där fann jag en groda som var vit och skiftade i pärlemor. Den hade även en glittrig krona på huvudet och ett leende på sina grodläppar.
Denna groda förförde mig och jag kunde inte sluta återkomma till dess hylla för att vila mina ögon på den.
Samantha upptäckte min lilla besatthet och började så smått narra mig för detta.
Jag blev dock inte påverkad av hennes grymma ord utan fortsatte pilla på den lilla pärlemorsgrodan.
Expediten såg min fascination och smög försiktigt fram:

-Det där är vår sista groda, och vi kommer nog inte beställa hem fler vita heller...

Det högg till i mig men jag insåg att det var bäst att ignorerar min impuls att köpa grodan, och istället spara pengar till mina näras julklappar istället.
Jag berättade för Samantha och expediten att jag nog skulle fatta ett osjälviskt beslut och lämna grodan, men dock återkomma efter jul. Fanns grodan kvar så var det ödet och då skulle jag köpa den. Var den slut så var det meningen och kanske skulle den bringa mer lycka till någon annan än mig.
Expediten nickade och log lite, troligen var hon besviken över att hennes till synes briljanta säljarplan hade gått i stöpet.
Jag och min ariske vän lämnade affären och tog bussen hem, men grodan lämnade aldrig riktigt mina tankar, och jag berättade ofta för mina vänner om pärlemorsgrodan -lyckans groda- och om hur jag kände att den på något mystiskt vis tilltalade mig och bringade mig glädje.
Jag hoppades också innerligt, men i dock hemlighet att den skulle finnas kvar i mellandagarna, och lovade mig själv att åter besöka denna affär för att ta med mig grodan hem.

image219

Dagarna gick och julen spenderades hos svärmor! Ekens syster och två bröder var också där och det var en mycket mysig jul! Vi åt oerhört god mat och jag fick jättefina presenter.
Eken hade faktiskt varit så ambitiös och satt rim eller små hintar på paketen, vilket förhöjde nöjesfaktorn vid paketöppningen! På ett av paketen fick jag dock ingen vägledning, eller jo versen fanns där men den sa mig ingeting. Jag slet nyfiket upp mitt paket, och vad får jag se?


Glädjens pärlemorsgroda!

Lyckan var total! Den var nu i min ägo, ödet (Eken) hade fört oss samman! Älskade, älskade pärlemorsgroda!


Att hyra av en djävul med schizofreni

Det var för lite mer än ett år sen som Eken berättar att han ska flytta till en stuga. Den är lite sliten och tapeterna är lite gammeldags säger han, men han ska tapetsera om sen. Hyran är rätt billig och det blir mer privat där, i jämnförelse med gruppboendet där han bodde innan.
Jag tycker det låter jättebra och säger att jag ska hjälpa honom att flytta.
Jag anländer i en flyttar-outfit och vi packar släpvagnen full sen så åker vi till den aktuella stugan.

Tapterna är groteska, men visst, vi ska ju tapetsera om.
Det är litet, men man behöver ju inte så mycket utrymme när man är ung.
Toaletten är ett bås i hallen/pannrummet som hyresvärden har tillgång till.
Duschen befinner sig i samma rum, men hyresvärden kommer säkert inte komma in så mycket.
Kokonger av något slag, förvisso tomma, sitter på tapeterna men det går ju att ta bort.
Förra killen som bodde där hade hund så stolarna man få låna har blodstänk på sig efter "gladsvans" (gladsvans är ett fenomen som uppkommer hos hundar, ofta jakthundar, då de piskar sönder svanstippen när de viftar på svansen.) men det går ju att tvätta bort.

Vi upptäcker mer och mer suspekta saker och Eken börjar så smått ångra sig, men det är ju lite sent vid det här laget och han skulle ju få tapetsera om så låt gå!
Vi hittar ett sätt att få tag på tapeter billigt och berättar detta för hyresvärden när några veckor passerat. Han säger då att han har planer på att renovera när Eken flyttar ut och att Eken inte får tapetsera om. Eken påminner honom om att han sa att han skulle få tapetsera om, varav hyresvärden säger att han har en tjej som står på kö och gärna flyttar in istället, och att Eken får bo där enbart för att han lovat honom.

Ytterligare en tid passerar och vi märker att duschen har blivit använd av någon annan än oss. Eken frågar hyresväden angående detta och får höra att han håller på att renovera sin egen dusch så han måste låna våran.
Skrämmande, men ändå något som måste accepteras.

På sommaren bli stugan invaderad med myror. En trevlig detalj på små hemmafester då dessa kan vara trevligt sällskap för den utstötte, men annars inte så härligt. Vi lyckas dock utrota dessa med hjälp av myrrdosor.

Samma sommar kommer hyresvärden över och ska samtala med Eken över något, denna gång fredligt inställd och en smula berusad, men jag förklarar att Eken inte är hemma. Han synar mig och säger något i stil med: Om man vore i din ålder vettu...
Jag kollar skeptiskt på honom och han vänder på klacken och ragglar över till sitt hus som ligger mittemot stugan. Jag går ut för att slänga en soppåse varpå han öppnar fönstret och berättat att han ska låna duschen lite senare. Detta skämmer mig och jag stänger till dörren som avgränsar pannrummet från de köket och sovrummet. Mycket riktigt så kommer han senare och knackar på. Jag öppnar och han förklarar att han nu kommer duscha och vara: spritt språngade; som jesus. Jag försäkrar honom om att jag ska hålla mig undan men han säger då att: nej men en sån som jag skulle inte göra något... Jag ger honom åter en skeptisk blick och stänger dörren.
Heltplötsligt knackar det igen och dörren rycks upp och där står han i sin sextioåriga prakt med en handuk som han endast täcker sitt kön med. Jag blir smått illamående och han förklarar att det bara är att säga till så kan han höja värmen åt oss i vinter, varför det var så bråttom att säga det vet jag inte. Han får ett tack för upplysningen sen stänger jag dörren. En kort stund senare rycks dörren upp igen och han har nu fått på sig ett par kalsonger och en t-shirt. Han säger att han ska lämna mig ifred nu, vilket jag uppskattade något oerhört. När han gått ut knackar han dock åter på mitt fönster. Jag känner mig en smula irriterad när jag vänder mig mot fönstret för att se efter vad han vill. Han har ett stort leende på läpparna och pekar ner mot sina kalsonger. Utan att hinna tänka efter sänker jag min blick och upptäcker en pungkula som busigt tittar ut från kalsongerna. Jag äcklas något så oerhört och ruskar på huvudet, detta roar hyresvärden och han går fnissande tillbaka mot sitt hus. Jag hade varken mobil eller något annat sätt att nå världen utanför. Jag låste istället in mig med katten och väntade de långa timmarna på att Eken skulle komma hem så jag kunde känna mig säker igen.
Dagen efter går Eken över och samtalar med hyresvärden angående detta. Hyresvärden ber om ursäkt och verkar generad.

Vi var under denna period kattvakt åt Ekens systers katt. Detta fick Hyresvärden reda på av mig kort innan han showade off med sina genitalier. Det tycks han dock har glömt för en månad senare kommer han och är skitsur och kräver att katten ska ut därifrån eftersom han inte har fått veta något om det. Han är less på att katter springer runt han hus säger han. Eken förklarar att det är en innekatt, men detta har ingen betydelse säger hyresvärden. Den förstör stugan är hans andra argument, men hunden som bodde där innan oss och blodade ner inredningen var tydligen okej. Vi fick lämna över katten till Ekens bror istället för att hålla den schizofrena hyresvärden glad.

Vi har haft 14grader inne i stugan större delen av vintern. Eken bad om mer värme varpå gradantalet höjdes till 16grader. Tack hyresvärden!

I början av december ringde Hyresvärden till Eken och frågade när han skulle flytta ut. Det konstaterades att vi skulle flytta sista december, men Eken frågade om det var okej om det blev ett par dagar in på januari, beronde på när vi fick flytta in i lägenheten. Detta var helt omöjligt, trots att det inte verkar vara någon som ska flytta in efter oss, iså fall ville han ha en hel månadshyra till.

I fredags flyttade vi ut alla grejer därifrån och städade där, men vi har inte gett tillbaks nyckeln ännu, den kan du gott vänta på, Kära Hyresvärd!!!


fullt upp...

Tandläkarbesöket gick över förväntan förra veckan och provet är avklarat och förhoppningsvis godkännt...
Fredagen bestod av flytt och lördag och söndag så jobbade jag på hotellet. Julen firades hos killens föräldrar och var riktigt mysigt. Dagen efter det åkte vi hem och sen var det krogen som gällde, fick i mig lite förmycket men kul var det.
Idag har jag och Eken varit i nya lägenheten och packat upp lite kartonger. Dagarna går fort. På fredag, lördag och söndag ska jag jobba i backen sen så ska vi se vad som händer på nyårsafton. Hoppas verkligen på att veckan efter nyår blir lugn... Håll tummarna för mig.

Stories from the halkbana.

Halkbanan var ett kapitel för sig förra veckan.
Ångesten var obeskrivbar och det var med darrande underläpp jag satte mig på tåget för att börja min resa mot det hala helvetet.
Jag såg framför mig att jag skulle bli utstött och göra bort mig på någotvis, men senare blev det tydligt att inte bara jag kände så.

Slöt upp till tre tjejer och snart hade oron minskat en smula. Fick sätta oss i en bil som de snurrade, för att visa hur viktigt bilbälte är, vilket faktiskt var kul. Alla fyra fnittrade frenetiskt i panik.
Sen var det dags att ge sig ut på själva banan. Jag fick köra med en brud som hette Therese, och efter som vi båda var äckligt nervösa så gick det faktiskt bra, då var det liksom okej att vara sjukt nervös.
Men det kan ju inte direkt vara lönande att ha en halkbana, som man plågar bilen!

Som mellanmål fick vi en torr jävvla fralla med ost, som alla satte i sig i rasande fart för att sen gå och kissa eller röka. Jag satt kvar och nibblade på min torra ostfralla, oförmögen till att varesig uppsöka toalett eller dra cancerframkallande halsbloss, tuggorna växte i munnen och tet var alldeles för hett för att dricka- men jag gjorde det ändå och fick en skållad tunga på köpet. Mellanmålet from hell...

Dagen försvann fort och det var med adrenalinet i topp som man satte sig i bussen för att åka hem igen.
Även om det var kul är det skönt att det är över. Jag har fått min dos av halkbanan och känner mig tillfreds med den, varken mer eller mindre vill jag ha.

Adjö

?

Var har hon tagit vägen?
Blev den krävande veckan hennes död?
Kommer ni aldrig mer kunna läsa hennes meningslösa inlägg något mer?

Frukta icke, ty här är jag igen, med en massa saker att berätta. Jag har helt inte haft tid eller energi till att skriva blogg, men ikväll ska jag ta mig i kragen och faktiskt komponera ihop ett litet inlägg igen...

Jag ger mig inte i första taget!

Nu beger jag mig till lägenheten för att packa upp lite kartonger!

Adjö

Urk

Åh nervositeten äter mig innifrån. Jag vill kräkas, jag kallsvettas, jag känner ett starkt sug efter att simma med hajar.
Befria mig från min lidelse, någon!!!

Har iallafall gjort en svenska uppgift....wohoo....

Sov gott

Det räknas ned...

-Ja, åh, snart är det julafton tänker ni, med det är inte det jag talar om.
Det är snarare halkbanan som jag ska till imorgon. Sätter mig på tåget och tar mig till bollnäs, där hämtas man upp sen bär det av mot mitt stora ångestmoment. Jag vill verkligen inte genomgå detta.
Varför halkbanan sätter ångest i mig vet jag inte,det ska ju fan till om man misslyckas med den, men det är just hela grejen; resan dit, körningen, fikat- ja allt! Jag är livrädd.
Jag önskar jag kunde ta mig till imorgonkväll då jag sitter på tåget och är på väg hem igen, då allt är över och jag aldrig mer behöver åka iväg på halkbana igen. Jag är så otroligt rädd för nya situationer- en riktig fegis när det kommer till sånt. Har jag någon med mig så är det okej, men jag litar inte på min egna, ensamma förmåga att hantera nya saker.
Jag hatar själva grejen med att ta körkort, jag vill bara få det överstökat!

Nu är man nyklippt och grann iallafall, och fått kört lite.
Körde till och från klippningen och på hemvägen tyckte jag att jag började komma ihåg lite hur man gjorde iallafall.

Nä nu ska jag springa och roffa åt mig läsk som mamma har bestämt att spara på, sen ska jag börja med bokrecension tror jag.. Adjö

Åååhh, skitvecka!

Jag har bara nått fram till tisdagen och nu är jag bakis också. Igår så hade jag första körlektionen på två veckor typ och det märktes, jag hade fan ingen koll alls. Sen så blev det lite fest hos Joners på kvällen, något som satte sina spår.
Nu sitter jag och väntar på att Samantha ska sluta, sen bär det nog av hemmåt tror jag.
Ska bli skönt att klippa sig måste jag säga, börjar bli på tiden.

Imorgon är det halkbana, något jag gruvar mig oerhört för måste jag säga. Men efter den så borde jag klara resten av veckan.

Piss, Pest och Senapsgas

So Sunday...we meet again?

Söndag, åter söndag, varför?!
Endast en vecka återstår och detta är något som borde kännas bra, men icke! Alldeles för mycket saker som händer denna vecka och massvis med saker som bör hinnas med.
Tillåt mig lista upp de huvudsakliga händelserna:
  • Måndag: En timmes körlektion
  • Tisdag: Klippning för mig och Eken (Inte så hemsk upplevelse, snarare behövlig)
  • Onsdag: Halkbana, ve och fasa, gruvar mig som aldrig förr!
  • Torsag: Tandläkarbesök och matteprov, också en helvetesdag
  • Fredag: Förhoppningsvis ledig om jag gör matteprovet som planerat
Halkbana, matteprov och tandläkarbesök är nog fan det värsta, magsårsvarning denna vecka.
Här kommer en lista på allt jag helst hade velat göra innan jullovet:

  • Tre svenska bokrecensioner
  • En engelskbokrecension
  • Tre medecinskagrundkurs uppgifter
Något säger mig att jag inte hinner med detta på en vecka. Max tre av dessa saker. Jag satsar på svenskan...
Detta kommer bli veckan from hell, och jag kommer gråta av lycka när fredagen anländer! Nu tror jag fan att det är sov dags...snart iallafall. Adjö

(Och förresten, Grattis mormor 86år!!! Firade henne idag och åt jättegod smörgåstårta!)

..Ninja...



Detta är så oerhört roligt, om ni tror att detta passar eran humor så är det defenitivt värt fyra minuter! Oslagbart!

Ropa inte varg...


Nu vill jag dela med mig av en moralkaka. Det var nämnligen så att på vägen hem från promenaden så bestämde jag mig för att butta ner Eken i diket...
Jag använder mig av min fulla kraft och placerar mina händer på högra sidan av hans bröstkorgen och trycker till det hårdaste jag kan.
Han blir förvånad av min beröring och inser efter ett tag att jag gjort ett patetiskt försök till att knuffa ner honom i diket. Han greppar tag om min arm och lyckas få min överdel av min hand näst intill nudda min övre del av min överarm. Hade en matematiker bestämt sig för att räkna ut hur långt ifrån jag var från att bryta handleden så gissar jag väl på cirka 7,8 grader...fatta vad nära det är. 
Jag skrek som en stucken gris och försökte desperat följa varje liten rörelse som Eken gjorde ihopp om att få behålla min kroppsdel.
När han äntligen tog ögonkontakt med mig, ungefär två sekunder innan han tänkt att slänga mig i diket, upptäckte han mitt förvridna ansikte och mina panikslagna ögon och släppte mig äntligen.
-Oj förlåt! Var det han sa. Han visste inte att jag hade ont.
-Hörde du inte mina panikslagna skrik, undrade jag då.
- Jag trodde att du bara skrek så där som du jämt gör när vi fightas lite...
Så, jag hänvisar till den lilla fårvaktar pojken som ropade varg för att få sällskap, åsså när vargen väl kom så trodde ingen på honom. Sprid detta budskap till era nära och kära, berätta om mig och fårvaktarpojken.

Hur som helst gick vi ut på promenad för sent, solen hade gått ner, endast tomten var vaken o.s.v.
Fick knappt några bilder tagna heller, inga som var bra iallafall. Bifogar en bild på ett rör, som får symoblisera tunneln jag nog skulle ha sett om jag svimmade av smärta om min handled skulle gått av.

Sovmorgon!

Vaknade tolv, tog en dusch, har just ätit en macka...livet leker! Äntligen har jag fått min eftertraktade sovmorgon, jag som nästan hade gett upp hoppet! Dock så säger Eken att han vill ta en promenad, inte vad jag känner för. Men visst, bara för att han gick med på att sova så länge.
Ikväll blir det nog jävlar i mig en uppsittar kväll iallafall! Ska nog äta tortillas också om jag får min vilja igenom!

Ska ta med mig kameran ut, och knäppa ett gäng "naturbilder", bara för din skull samantha, hehehehe!
(Samantha ogillar mina naturbilder, eller inte bara mina, utan naturbilder rent generellt)

Ut i kylan!

trött

Nu är vi hemma igen. Klockan är halv ett och jag är jättetrött. Eken skulle dock kolla något spel som han just fått hem, så jag passar på att skriva ett inlägg, men sen är det bums i säng! Tar gärna en uppesittar kväll imorgon, men nu vill jag bara sova. Hoppas Eken har vett nog att sova länge, han brukar vara en morgonmänniska till mitt stora förtret!

Nä, nu ger jag upp. Adjö

Barnvaktsbävan...

Japp, hemma nu. Eken följde med ändå, vi ska passa barnen hos systers hus, så snart bär det av dit!
Har fipplat lite och lagt undan julklapp till Eken, så nu är ett problem ur världen! Gav även en lista till mor på saker som ska inhandlas till övriga släkten imorgon.

Har även ögonen på ännu en sak till Eken som blir från bara mig, men det blir efter jul då pengarna har strömmat in.
Nu ska jag renskriva en engelska uppgift innan vi ger oss iväg.

Goal...

Min helg har fått ett syfte! Beta av så mycket uppgifter som möjligt så jag får det så skönt som möjligt på jullovet! Jullovet kommer bestå av kemi och matteplugg, det som gäller nu är att få bort svenska, engelska och medicinsk grundkurs innan lovet sätter igång, jag har alltså en vecka på mig... Kanske är lite opitmistisk, men det är  väl bara positivt? Antar att jag får lite rester ändå av de sist nämnda ämnena, men ju mindre destå bättre!
Målet är iallafall ett skönt jullov, för det tänker jag fan ha!

Klurar på att gå och ta mig en kopp te till databashanteringen som börjar om tio minuter. Samantha är inte här, och ska jag vara ärlig så tänkte jag också skippa den (vilket gladde phäntie, eftersom hennes dåliga samvete då skulle lättas) men icke, nu sitter jag här i brist på annat att göra. Ska ner på köpingen och kolla upp en julklapp åt Eken som jag och Ekens mamma eventullet ska dela på, sen bär det av hemmåt för att hjälpa mamma med att passa huliganligen (mina fyra syskonbarn). Eken ska sova i ljusdal inatt, kanske just p.g.a. just syskonbarnen:)

Nä nu ska jag hämta te! Adios

Lucia afton

Spegling som blev rätt häftig ändå...
image208

Ja, dagarna rusar på och snart är det jul, hjärnan hänger inte med för fem öre.
Och förkyldningen hänger i sig, och den -20gradiga kylan gör ju inte saken bättre. Jag känner på mig att jag kommer få gå och vara "döven" ett tag till.

Lucia är det ju idag också! Vi fick fika på skolan och jag tryckte i mig två lussebullar och tre pepparkakor, har ni hört på maken va? Och nu sitter jag och trycker i mig snickers... Men vaffan, det blir ju julbord snart och då måste man ju ha tänjt ut magen, eller hur?;)
Annars lyser julkänslan fortfarande med sin frånvaro! Vad kan man göra för att hitta den? Jag och Samantha pyntade ju en julkaktus, i jakt på den frälsande känslan av jesufödelse, men icke!
The search for christmas spirit continues...

Idag somnade jag på bussen... Jag är så oerhört trött nu för tiden, jullovet kommer nog lämpligt! Ska bli så himla kul att flytta då också!
Nu ska jag ta och koka mig lite te... Adjö


The boots from hell...

Japp, var ju till gävle igår och fick tag i ett par stövlar som jag tyckte var värda att köpa.
380 riksdaler, som hittat tänkte jag och slog till, med mammas löfte om att betala dessa stövlar i bakhuvudet.

Woho! Tog tåget hem med de jag åkte dit med nämligen Sara, Samantha och Eken. Kom hem och tog på mig stövlarna för att gå in dem en smula. Vaknade dagen efter och tog på mig stövlarna för att knata ner till bussen.
-13grader och blixthalka... Det var inte dessa stövlar beredda på kan jag berätta för er. Sulan var som inoljad och jag gled ner för halva backen utan en chans till att kunna stanna, ramlade, tog mig upp, och gled de övriga 50% ner. Jag fick ringa Samantha för att få hjälp från bussen in i skolbyggnaden. Skomakaren nästa för att byta ut sulorna, fi fan säger jag bara. Men de är ju sköna...

Var en trevlig dag i gävle iallafall, jag har också blivit lurad till att pröva lushprodukterna och fick med mig min vän Sara i fallet:)
Har hört att de ska vara kanon så jag köpte nagelbandskräm till mig själv och en present till mamma därifrån också. Spännande och se hur det blir efter ihärdigt användande!
Gick runt med Samantha på köpingen idag, tok en fika på finess och köpte lite fler julklappar. Var in på Unitis och fick syn på en pärlemorsskimmrande groda. Blev fast vid den av någon anledning och har jag pengar kvar efter julklapparna och den finns kvar så köper jag den! Den tilltalade mig oerhört, känner på mig att den kommer skänka mig lycka...
Fick tag i örhängen till mig själv också som var diskret piffiga:)

Nä nu ska jag ta och plundra spargrisen på guldtior så jag kan få tag i de sista julklapparna!
Adjö!

Ett litet meddelande...

Jag är sjuk, så sjuk. Jag är på skolan nu men lämnar den efter matten. Fy fan för sjukdomar.

Förkyld men förväntansfull

Förkyldningen håller i sig! Jag trodde att den höll på att ge upp men så fick jag helt plötsligt jätteont i halsen. Var till gävle idag och shoppade för att liva upp mitt humör lite, men jag tror det förvärrade min förkyldning. Skulle behöva sova ut en dag men måste på matten imorgon.

Hur som helst är det bestämt nu!
Jag och Eken kollade på en lägenhet igår som var nytapetserad och jättemysig. Det är en etta dock, men rätt så stor så vi ska nog få plats. Det negativa är väl att badrummet inte är nyrenoverat, men badkar skulle vi få iallafall.
Ska bli underbart att flytta ifrån stugan vi bor i nu, efter allt trassel som har varit (berättar om det en annan gång)
I mellandagarna blir det iallafall flytt för vår del, härligt värre!
Första gången jag lämnar boet, så där lite mer på riktigt... Spännande!

Nu ska jag grunda för en uppgift sen är det sovdags! Mitt huvud är tungt som bly.
Adjö

Lite uppmuntran


Energibrist

Jag orkar verkligen ingening nu. Jag kan inte fokusera på något!
Ge mig energi, snälla!!!!

Umgänge en lördagnatt

Killen sitter och spelar 2moons och jag klickar mig runt bland diverse bloggar ihopp om att finna något underhållande. Helt plötsligt börjar han prata med mig:

-Asså egentligen är  detta bättre än krogen när det gäller att träffa folk. Det finns ju inte så mycket tjejer, men man kan ju hitta en schysst kompis...

Jag börjar fnissa och han fortsätter.

-Hehe ja jag förstår att det låter konstigt, men som här nu då, man träffar folk på andra sidan jorden och spelar och har trevligt.

Troligen är det för att  klockan är tjugo över ett som jag tycker att det här är roligt, men jag valde ändå att dela med mig av denna upplevelse.... Tack för mig.

Ta det inte så fort, barn....

Ja, det här som jag hade hoppats skulle bli en lankväll, blev istället en: kolla på när Eken spelar, dricka en redbull (kom ihåg: red bull är farligt!!) och skriva dystra små blogginlägg-kväll.

Något jag tänkte prata om nu är dagens ungdom, och nu menar jag de som är i början av sina tonår.
Först tänker jag berätta om ett litet missförstånd som har gjort att ett högt antal 11-14åringar nästlat sig in i min kontaktlista på msn. Jag har tydligen en väldigt populär mailadress, som många tror att de också har. Jag förväxlas med bl.a. Sanna i 6b och en 22årig Sanna. Jag får även bekräftelser på beställningar och lösenord till diverse medlemskap på grund av detta.
Hur som helst så efter att dessa 11-14åringar insett att jag inte är den de sökte efter så börjar de ändå prata. Har de inte lärt sig att man inte ska prata med folk man inte känner?
Jag är ju förvisso lite dum som inte tar bort dem direkt heller...
En tjej, 12år, började fråga mig om hur hon skulle göra för att killen hon var kär i skulle gilla henne, för hon ville så gärna ha en pojkvän. Jag drog av en moralkaka över att man inte ska ha så bråttom och att jag fortfarande samlade på gosedjur i den åldern. En vecka senare hette hon något i stil med: Älskar dig Andreas<3
Visst kan det vara gulligt med lite puppylove, men wtf! De finns de som förlorar oskulden när de är 12år, och det är på tok för tidigt om man frågar mig.


Lika försökte en 13åring idag skryta med att hon: "denna stjärnklara afton avnöjt en god flaska vin med sin bästa väninna." Det var så hon inledde konversationen. Jag svarade något istil med att: Jasså vad mysigt, och blev lite upprörd men försökte att inte bry mig. Då sa hon: "Det är så skönt att efter en sträsig i staden få koppla av med en flaska utsökt vin" Jag kunde inte hålla mig för skratt och tycka att det var lite sött att hon försökte använda sig av fina ord och verka så mogen och svarade att det inte kunde vara lätt för henne att vara så stressad.
Dock så förstår jag inte heller varför man börjar dricka när man är 13år. Visst, jag höll mig inte till jag var 18 men lite längre än 13 höll man väl ut.
För det första finns det ju en anledning till varför man inte ska dricka innan man växt klart, kroppen kan inte hantera alkohol, något som man borde förklara mer för ungdomarna mer än att bara säga att de inte får göra det.
Sen för det andra: De springer på shoppingrundor med sina väninnor, super, har mobiler och mp3:er, har sex och röker i början av sina tonår- Vad finns det för roligt kvar att upptäcka sen då? De sminkar och klär sig så de ser äldre ut än de är och tar sig in i en vuxenvärld som de troligen inte är redo för än. Varför inte bara passa på att vara barn så länge de kan, lek med dockor och racerbilar, passa på medans det anses som normalt!

Sen finns det ju dem som kommit upp en bit i åren som borde ta och mogna på sig lite, men att ha kvar lite av barnasinnet är ju aldrig fel...

You´re only young once, but you can stay immature forever...


image204

En groda jag har knäppt kort på, fråga mig inte varför jag valde att visa den i detta inlägg, bara njut av den....

*Snörvel* Jag är så sjuuuk...

Gissa vem som återigen sitter med igenmurad näsa känslan av knivhugg i huvudet? Jo jag, ovanligt.
Jag har varit så trött idag så jag knappt orkat med min standardreplik:
*Snörvel* Jag är så sjuuuk...
90% av det jag sagt idag har bestått av detta och de övriga 10% av : Döda mig, vad som helst!!!
Jag hatar verkligen att vara sjuk. Smärta och kyla är det värsta jag vet.

Jag fick iallafalll äta tortillas idag, något som glädjer mig. Jag hoppas att jag är frisk imorgon, detta kanske är en microförkyldning?

(Immunförsvaret: Yeah right! Mohahaha, just wait and see...)

Det andra som går emot mig idag är att jag just fått upp intresset för ett spel Eken spelar som heter 2moons. Jag försökte nyss skapa ett konto och tänkte börja spela, men så står det country blocked. Fick sedan reda på att man måste ha skapat ett konto innan den 3 december, för nu går det inte längre. Det kommer gå i mitten av 2008 igen. Tack för den.

Så det får väl bli sims2 igen då. Att göra nått skolarbete är ju bara att drömma om, nä, det är aktiviteter som kräver noll fokus och koncentration som gäller... Giv mig bot, någon!

Ha en fortsatt trevlig helg!

Home and safe

Varit hemma väldigt lite denna vecka, sovit i stugan för det mesta.
Köpte med oss lite godis som jag sitter och kalasar på nu, med lite dåligt samvete måste jag erkänna, men vaffan; jag och Eken gick ju runt kyrksjön igår så då fick vi ju träning som kompenserar iallafall en godispåse!!!

Fick numret till en lägenhet vi ska kika på nu, dock så var det inte till rätt lägenhet, för någon på kontoret har tydligen strulat till det. Denna lägenhet är mindre, men vi ska kika på den iallafall. Kontoret öppnar förresten inte förän på måndag så det känns lite drygt. Man blir lite less när det strular men jaja, hoppas att vi får kolla på den lilla i helgen så vi får något att göra medans vi väntar på att kontoret ska öppna igen..

Jag och Phäntie tog en fika idag innan vi åkte hem, men för att komma till cafeét gick vi genom Ljusdals ghettot... Här kommer lite bilder som visar upp vad vi egenligen fick uppleva
.

Men vi stod starka Phäntie och jag!!!






Databasfredag

Japp, fredag idag! I vanliga fall är man upprymd av lycka men nu känner jag mera en viss nollställdhet. Jag känner mig likgiltig inför helgen, och hur sorgligt är det`??? Men det kanske är så att jag inte har varit hemma på länge och därför lider av lite hemlängtan... Vi får se om en helg hos mor får mig på fötter igen. Jag är ju fortfarande bara en liten tös som behöver springa runt i mitt barndomshem lite nu och då.

Hur som helst fortsätter jakten på lägenhet för mig och Eken. Ska nu kolla på en etta i mina hemtrakter som är äldreanpassad... Detta skulle innebära större hall och större badrum. Får se hur det ser ut när vi kikar på den vilket vi ska göra snart. Måste hitta något till Januari.

Nu ska jag bli lite mer aktiv i databashanteringen! Ha en bra dag!

Våndan fortsätter.

Jag fullgjorde min dag igår, jag löste matte probelmet med att gå på en vanlig matte lektion istället för extramatten (där hyenorna sitter). Min lärare sökte idag upp mig och sa att jag varit frånvarande, jag förklarade mig då och sa att jag gått på den vanliga matten. Fick då till svar att jag skulle gå och ursäkta mig för extraläraren? Why? Det är ju inte så att bara jag går där, och jag gjorde ju det jag skulle men på ett annat ställe. There´s some crazy shit going on I´m telling you all! Jag tänker berätta för extraläraren att jag var på det andra stället men jag tänker fan inte be om ursäkt för detta, isåfall på ett spydigt sätt! Hahaha! Fuck the system!!!!

När jag kom hem från gårdagens skoldag så kände jag inte en lättnad, utan jag hade en känsla av tomhet. En känsla av att allt gick utför utan att riktigt veta varför jag kände så, det är ju inte så det är. Helvete....
Jag hoppades på att denna känsla skulle släppa efter att jag sovit, men icke, samma känsla infinner sig idag.

Jag bara undrar: När ska jag finna frid och åter börja känna mig tillfreds?

Skriv en glad kommentar, muntra upp mig, make my day fucker!


Lugnet före stormen...

Bestämde mig för att fylla i min agenda med allt jag förtvivlat försökt förvarai min lilla hjärna. Detta gjorde mig skräckslagen, det är ju hur mycket som helst som ska hinnas med!!! Massa skola, körning och julplanering! Men det löser sig, fan jag har ju klarat mig så här långt! Hottade även upp min agenda lite i all hast!


Var som sagt hem till Ekens föräldrahem i helgen och firade svärmor. Hann med att göra lite psykologi, annars var det fullt upp hela tiden. Det snöade riktigt rejält när vi var där och vi lämnade ett otroligt mysigt vinterlandskap när vi åkte på söndagen.



I helgen åkte jag och mor till bollnäs för att handla lite. Fick inte tag i så mycket, men fick i alla fall i mig ett maxmål samt att jag fick köra dit och hem igen, prima övning.

Försov mig så det skrek om det imorse, så hela dagen har varit helknepig och jag känner mig som en rutten tomat i huvudet. Allt blir liksom försenat bara för att man vaknar sent, man hinner liksom aldrig ikapp även om man gör det. Kom till skolan en kvart efter att jag vaknat, starkt gjort av mig måste jag få tycka!

Har spenderat eftermiddagen med att plugga medicinsk grundkurs och passat två av syskonbarnen. Hann även med ett härligt bad med Eken efter middagen. Hade i badolja som doftade ljuvligt, behövs nu när vintern torkar ut en!

Imorgon väntar veckans drygaste dag tror jag... Först matte en timme bland hyenor, sen engelska som inte känns särskillt lockande för tillfället då jag har en hel del som bör göras inom det ämnet men som jag inte riktigt kommit igång med. Sist men inte minst: Provet i medicinsk grundkurs... Wish me luck!
Fan va skönt det ska bli när den dagen är över! Nu ska jag nog ta kursboken med mig till sängen och desperat försöka få in lite mer fakta innan jag stupar!
Adjö!

image190

Med svansen mellan benen...

Det är med rodnade kinder jag påbörjar detta inlägg, ty det var ju ett tag sen jag skrev nu. Jag har haft fullt upp med svärmorsfirade och julstädning, plugg och gud vet vad!
Tyvärr ska jag sätta igång med att plugga medicinsk grundkurs nu, men jag ska försöka hinna med ett inlägg senare ikväll. Nu ska jag ta mitt te och sätta mig in i sjukdomarnas värld!

RSS 2.0