Kiosken.

Är hemma nu.
Men hörrni. Om nu mina sömnsvårigheter under förra natten berodde på att jag skulle jobba i backen idag så var det ju helt i onödan. Men det är väl oro oftast. Om man inte väntar på sin hängning d.v.s.
Jag stod i kiosken FÖR FÖRSTA GÅNGEN. Först stod jag med en trevlig tös som jobbade sin första dag dagen före. Det fick mig att känna mig trygg direkt. Vi var barn bägge två. Och det flöt på förjävla fint, ska ni veta.
Men så helt plötsligt förändrades allt då chefen ringde sista timmen och sa att det var dags för den andra tjejen att gå hem och att jag skulle få stänga. Och just när människan gått hem, vad händer då? Jo, då kommer ett barn fram till mig, med ett ansikte vått av snö och svett, som jag just serverat en varm choklad.

- Den här smakar märkligt. sa den lilla pojken.
- Jaha? svarar jag frågade.
- Den smakar bara grädde och vatten.

Panik! Ångest! Dödslängtan!

- Jaha, då är chokladpulvret säkert slut. Jag vet inte hur man byter det men jag får väl prova. Om jag gör fel och får sparken, bjuder du mig på en kopp choklad då som plåster på såren? frågar jag nervöst pojken som intensivt iakttar mina tafatta försökt till att fylla på chokladen.
- Nej. svarar det kallhjärtade barnet utan att röra en min.

Bytet gick bra och barnet fick en ny kopp. Jag grät ihopkrupen under diskbänken i fem minuter, varken mer eller mindre, innan jag tog mig kragen och började förbereda för stängning.
Nu är jag hemma och har precis börjat njuta av att detta lilla mandomsprov är över och är på vippen att påbörja ångestvågen inför torsdagens arbetspass. The show must go on, som man säger. På återseende.



Mariga drömmar.

Jag har haft ett helvete inatt.
Igår kväll läste jag i en iform-tidning att man sov bäst om man sov själv. Herre gud, tänkte jag, hur många skilsmässor har den här tidningen bidragit till nu då? Jaja, vi har ju i alla fall skaffat en större säng nu så vi sover väl bättre än förr utan att ha separata sovrum. Jag slog ihop tidningen, startade family guy på ipoden och gjorde mig redo för att somna in. 
Det tog dock säkert två timmar innan jag somnade, vidrigt var det. Jag vred och vände mig, tog på ögonmask, låg på sidan, låg på rygg, låg på mage, låg på andra sidan. Inget tycktes hjälpa.
Jag väntade ändå ut insomnian och tillslut lyckades jag. För en stund. Lite senare vaknade jag utan täcke, för att hitta Eken totalt inrullad i det. Jag slet åt mig en bit och somnade om för att vakna av precis samma problem en stund senare. Och så där höll det på.
Senare samma natt vaknar jag av att Eken ligger diagonalt över hela sängen, medans jag kurar uppe i det vänstra hörnet. Tillsammans bildade vi två tredjedelar av ett procenttecken, men jag såg inte det fina i det då.
Arg var jag och just som när jag skulle sparka liv i honom och säga åt honom att flytta sig så börjar han hosta hejdlöst då han är mycket förkyld för tillfället. Min sympati väcktes och jag låg snällt kvar uppe i hörnet.
Nyss vaknade jag av en mardröm och hade inte så mycket till val än att gå upp och påbörja dagen. Då upptäckte jag att Eken hade gått till jobbet utan att låsa dörren eller att dra ut brödrosten. Vill människan ha död på mig?
Kanske var natten ett resultat av min paranoia efter att ha läst tidningen. Eller ett resultat av att både jag och Eken är ruskigt förkylda. Eller varför inte det faktum att jag ska jobba i backen idag, något som kan ha en oroande effekt. Jag vet inte. Allt jag hoppas på är att jag kommer få sova bättre ikväll.




Jan Stenmark.


God fortsättning.

Ja hallå ja. Julafton är förbi och jag är fylld till bredden med julmat. Nu vankas utgång och jag kanske inte är mest pepp av alla denna kväll men vad gör man inte för konsten.
God fortsättning allesammans.


God jul allesammans!

dsc00021 (MMS)

God jul allesammans!


Trött på det vanliga livet? Ta på er jeans...

dsc00040 (MMS)

Trött på det vanliga livet? Ta på er jeansen över tofflorna och spendera dagen som Melody i my little pony!


En skola till forcerat morgonmys.

Jag känner att det blir mycket "jag och Eken" nu, men se det som att ni deltar i en liten ménage á tois vettja.
Eken är av naturen en morgonmänniska, eller han tvingar sig till det snarare. Direkt när han vaknar slänger han sig ur sängen i rädsla av att somna om. Jag däremot är en sån som vill ligga och dra mig tills jag dör av uttråkning, något som inte händer i första taget.
Imorse studsade han upp ur sängen och jag låg kvar för att eventuellt kunna somna om. Detta gick tyvärr inte, så då påbörjade jag mission impossible som går ut på att tvinga Eken till lite morgonmys.
Inte snusk-morgonmys om ni trodde det utan bara lite gos liksom. Om inte lusten skulle falla på till något annat d.v.s.

-ÄLSKLING?!
-...ja?
-KOM HIT!
-...nej.
-JOOOO, KOOOOM HIIIT!

Så där håller jag på i mellan 30 till 120 minuter tills han  ger upp, suckar och kommer gåendes med tunga steg då han vet vad som väntar.
När han uppenbarar sig i dörröppningen så skriker jag så högt jag bara kan:

-KRAMA MIG!
-...nej.
-JOOOO, KRAMA MIG!
- MEEEN ÅÅÅÅH!

Han ger med sig och kommer fram för att ge mig en kram, och det är då man måste agera snabbt! Koppla det mest effektiva brottargrepp du känner till och svinga ner karln i sängen sen ser du till motarbeta honom på alla sätt och vis då han försöker ta sig ur sängen igen. Skulle han lyckas slita sig loss så måste du ta till det tunga artilleriet:

-ÄLSKAR DU INTE MIG?!
-...jo, men...
-DU HATAR MIG, ELLER HUR?!

Vips har du honom på plats igen. Gråt om du måste. Hjälper inte detta så ha en trasa kloroform i nattduksbordet, för det funkar varje gång.
Se där, vad som började som en liten morgonredogörelse urartade till en utbildning. You're welcome.





Den här bilden känns jävligt Eken och jag. Gissa vilken som är jag.

 


Mys-Ernst.

Igår så låg jag och Eken i soffan och kollade på något slags julprogram med Ernst. Han gick med en pinne över axeln och sa till oss tittare att "nu undrar ni säkert vad jag gör med den här pinnen?" Men det var inte det jag ville veta.
Jag ville veta vad pinnen gjorde med Ernst.
Vilka känslor började spira i Ernst då han fann den? Vad rörde sig under den charmigt gråspräckliga kaluffsen? Började han gnida sina bara små tår mot varandra i vällust då han granskade den?
Jag försökte brainstorma detta med Eken men han svarade mig kort att han inte var Samantha. Jag tystnade men kunde inte släppa tanken.
Vad gör Ernst med pinnen? Vad gör pinnen med Ernst? Vad gör Ernst med mig?


Unga mödrar.

Har just kollat på Unga mödrar. Det är ett program jag ofta gråter till. Inte för att det är fint att se liv komma till jorden, gud nej, utan för att jag känner smärtan. Hela min kropp krullar sig och jag vrider mig i soffan samtidigt som jag skriker ut mitt obehag.
Idag var det en tjej som krävde ryggmärgsbedövning men då kom det fram att hon hade någon slags missbildning på ryggraden PRECIS där bedövningen skulle sättas. Jag menar, vad är oddsen?! MEN ÅÅÅÅÅH, TYPISKT! Skrek jag i min ensamhet från soffan. Ja, jag lever mig in.
Eken brukar säga åt mig att sluta kolla då han är hemma och bevittnar min vånda, men jag kan inte förmå mig att byta kanal. Jag är trollbunden av dessa hemskheter. Och finns det något som jag anser värre än att bli nekad bedövning så är det att se dem få bedövning. NÅLEN SKA IN I RYGGRADEN. *kräks*
Nej, nu ska jag poppa lite musika och städa upp på det här jävla stället, samt förtränga det jag just genomlidigt. På återseende.


Överföring.

Eken berättade att han hade ont som fan på högersidan i nacken. Då blev jag sjukt till mig och förklarade att jag faktiskt hade ont på precis samma ställe. "Ja, jag förde över lite, jag." sa Eken helt naturligt.
HAHA! Vilket litet as va?


Frustration.

Jag bestämde mig för att försöka scrapbooka(?) idag. Första motgången var när jag upptäckte att jag glömt köpa klister. Andra motgången var när jag insåg att jag inte kan scrapbooka.


Nu ligger det små pappersbitar över hela köksbordet och jag är äckligt frustrerad, så nu lägger jag mig framför tv:n och tycker synd om mig själv istället.



Taggar till.

Det går rykten om att det kommer att bli bra drag på krogen på lördag. Det gäller att börja tagga till i tid. Det kommer bli bad-ass.


Bitarna faller på plats.

Det här är min systerson. Jag har länge funderat på vad han ska få i julklapp, men nu har jag kommit på att läppglans och en glittrig handväska nog skulle passa utmärkt. Eller ett lås till garderoben.


Offret.

Vi bor ganska nära järnvägen, jag och Eken. Ibland när de riktigt tunga godstågen drar förbi så vibrerar hela jävla hyreshuset, och då går det alltid en lite rysning genom mig. För jag känner ju på mig att varenda gång huset skakas så blir det något försvagat, så måste det ju vara.
Tänk den dagen ett riktigt jävla monstertåg susar förbi och huset skakar och så PLINK! En liten flisa går ur betongen. Sakta men säkert så letar sig en spricka vidare och till slut händer det. Hela jävla huset faller samman, medan jag sitter här och skriver en massa skit.
Varje gång jag känner huset tänker jag på hur jag skulle bete mig om jag märker att huset håller på att falla samman. Som nyss så tänkte jag att om jag hinner klättra upp på skrivbordet så kanske jag lyckas surfa ut på rasmassorna, förutsagt att jag har en jävla tur d.v.s. Då har jag dock inte tagit med att taket rasar in i beräkningarna.
Detta är också en sak jag har undrat mycket över. Har jag nytta av att bo på tredje våningen i detta fall? Vid inbrott och översvämningar så sitter jag ju ändå ganska tryggt här uppe, men vid brand är det ju ett helvete. Och rasar nu hela huset så borde man ju bli mosad i vilken ände man än befinner sig i.
Kanske borde jag slänga mig under bordet istället för att klättra upp på det? Borde jag kanske bygga en liten låda jag kan låsa in mig i då väggarna rämnar? En tålig liten kub-jävel som jag slänger in i en visselpipa och trepack festis i.
Ja, detta är något jag måste tänka på. För som Folke Hansson sa: Det är i krissituationer som man märker vilka som är överlevare och vilka som är offer. Och man vill ju inte vara ett offer.




Jan Stenmark.


Olikheter.

Nu har jag lyssnat på 009 Sound Systems låt Born to be wasted i ca 24 timmar, utan något direkt avbrott. Det är en av de positiva sakerna med att Eken är borta, att jag kan nöta sönder låtar hejdlöst utan att han avlägsnar mitt huvud från min övriga kropp. Igår strax innan han åkte sa han att det faktiskt var en jävligt bra låt. "Ja, visst blir man ledsen för att man bara kan lyssna på den och liksom inte vara i den?!" sa jag då, varpå Eken gav mig en lång, outgrundlig blick och sa sedan dröjande "...nej."
Vi är inte alltid så lika, jag och Eken, men jag antar att det är det fina i det hela. Snart ska jag åka iväg med mor och handla, sen blir det te och bildredigering för hela jävla slanten. På återseende.


Räven raskar o.s.v.

Men hörrni! Det är ju för i helvete fjärde advÄnt. Har ni tänt det fjärde ljuset? Min stake drar iväg för att hålla i utbildningar i skördarmetodik medans jag blir kvar här, och endast tomten är vaken. På återseende.


It's awesome.

Har ni spelat Ducktales någon gång? It's awesome.


En kamp mot klockan.

Eken och jag har ätit kebab och kollat på Inception. Nu sitter vi vid datorn. Alldeles nyss insåg vi att klockan var tjugo minuter över fem och vi har redan avklarat lördagsmyset. Vi vill ju gå och lägga oss nu. Men detta går inte då vi inte är över 80 år gamla. Tröttheten sliter i oss med skarpa klor och vi kämpar emot så gott vi kan. Det är en kamp vi inte kan vinna, allt vi kan är att dra ut på lidandet.


Detta om detta. Kolla in Demetri Martin. En fantastisk människa.


Julkul.

Vilken vecka. Har sovit bort varje dag känns det som. Igår var det dock fullt ös då det var julfestligheter med jobbet. Fri sprit är ju oftast en granti för att det ska bli ett jävla drag och denna gång var inget undantag. Oerhört roligt var det.
Då förra helgens julfirande med Ekens jobb gick lite över styr för min del så bestämde jag mig för att vara nykter redan i söndags. Men någon stans i mitten av veckan kom verkligheten i kapp mig och min mer realistiska del sa åt mig att jag ju kunde dricka lite. Igår förmiddag förstod jag att jag inte alls bestämde över detta och att det enda jag kunde göra var att förbereda mig så gott jag kunde. Detta blev iform av en fet kotlettjävel med vitlöksbröd till lunch och så hallon med grädde till efterrätt. När jag kom till julbordet var jag så mätt så jag trodde jag skulle spy, men jag kunde dricka som fem sjömän.
Det dansades och sjöngs utan hejd och jag hade en fantastisk kväll. I slutet på kvällen så delades festen upp i två delar, de som skulle hem och de som skulle vidare på krogen, och här kan vi tacka gudarna att någon liten del i mig bestämde sig för att jag skulle hem.
Först blev jag tvungen att tvinga upp Eken som lagt sig så han kunde låsa upp porten åt mig, sen satte jag mig i sängen med de gamla torra kanterna från vitlöksbrödet och en kyckligklubba jag hittat i kylen och började smaska i mig samtidigt som jag återberättade kvällen för Eken som låg i feber och inte ville annat än att sova.
Ja, det var en sagolik kväll, och tack vare att jag var klok nog att sätta i mig en liter vatten strax innan jag stupade gör att jag mår betydligt bättre än vad jag förtjänar idag.
Och vet ni då? Jag är ledig hela nästa vecka. Helt otroligt. Något kommer snart gå och helvete, det känner man ju på sig.



Morgonstund.

God morgon. Det är en dryg halvtimme innan jag ska till jobbet och jag är i princip klar för att trava iväg redan, har gått upp lite tidigare de senaste dygnen för att få vakna i lugn och ro, så att säga. MEN. Uppmärksamma DETTA. Alex Schulman har nämligen börjat blogga igen. Bra.
Annars då? Jo, jag mixade mig sisådär 20 liter smoothie i morse. Väckte säker nio grannar av tio men det var det ta mig tusan värt. Är dock bara inne på andra glaset av den iskalla sörjan, och målet är att trycka i mig så enormt mycket av detta fruktiga fluidum jag bara kan innan det är dags att sprattla till jobbet. Det kommer ändå bli en jävla massa kvar som kommer stå och ta an en suspekt nyans i kylskåpet. Det är ju banan i den här, vet ni.
Nej, nu ska jag fylla på glaset och ta några djupa andetag för att försöka hitta någon slags livsglädje i denna infernaliska vardag. På återseende.




Skottlossning.


Lycka.

Om jag nu lägger upp samma video som i det tidigare inlägget och använder mig av samma rubrik kommer ni tro att ni redan läst detta. Men det är bara jag som luras. Hehehe, ja, ni är allt för naiva. En fint. Gick ni på den lätta? HA!


Lycka.

Lycka är att hitta Climie Fishers album Everything på Spotify. 



En optisk villa.




Visst ser det ut som jag kan åka snowbord när jag har den här mössan.



Det kan jag inte.

My morning elegance.

MEN HALLÅ JA!
Det kan mycket väl vara så att det här är världens bästa dag. Ja, det är sant. Ty jag är ledig. Sjukt jävla ledig är jag. Eller ja, ska väl till gymmet i eftermiddag vilken kanske inte det roligaste som finns, men det är inget att haka upp sig på nu. VÄRLDEN LIGGER JU FÖR I HELVETE FRAMFÖR MINA FÖTTER .
Imorse så ringde Ekens jobbarkompis och behövde hjälp. Ingen big deal tänkte jag och somnade om. Men så vaknar jag av att Eken kommer och lägger sig igen och säger "men gumman, när börjar du idag?!". Paniken. Även om jag var fullt medveten om min ledighet så isade sig blodet i mina ådror. Hade jag missuppfattat allt? Ska jag någonstans? När kallsvettsvågen la sig fräste jag åt honom att jag var ledig varpå han bad om ursäkt och lät mig vara. Men då var jag pigg. Allt var försent. 07.45 var klockan då.
Så då gick jag upp och tog en av biskvierna jag köpt från Elina på jobbet (de godaste jävla biskvierna man kan sätta tänderna i, ska jag säga er) och en kopp kaffe. Ljuvligt.
Sen har jag suttit här. Något måste jag göra, men jag vet inte riktigt vad. Eller nej, jag måste inte göra något, men måste hitta något att bromsa upp dagen med. Det här får inte gå för fort. Jag älskar ju min ledighet för i helvete!
Hehehe, vad är det i från? Ja! "Men jag älskar ju min hatt för i helvete!" Sagan om de Bannlysta. Kvalitativ underhållning.
Nej, nu får det vara nog. Jag börjar med att tvätta av gårdagens smink då jag somnade i soffan vid 19-tiden igår och sen vaknade vid tolv för att gå raka vägen till sängen. Life is good as they say. På återseende.


Julklappsrim.

För att fylla ut bloggen lite kommer jag dela med mig av dåliga julklappsrim. Ja, det är både pinsamt och tråkigt, men jag ser igen annan utväg. Jag bjuder på det här. På återseende.

Då du öppnat denna gåva jag gett dig, är d...

dsc00015 (MMS)

Då du öppnat denna gåva jag gett dig, är det slut med att ligga och dra sig. Det här med skönhetssömn kan du glömma, ska ditt vidriga anlete förbättras så är det inte genom att ligga och drömma. Så sluta snarka, gå upp tidigt och knarka. Som en riktigt rocker, nu när du får dessa.... VÄCKARKLOCKER!


Hoppa i sängen.





Ibland, när två vuxna människor tycker om varandra riktigt, riktigt mycket, så går sängen sönder. Ja, det är sånt som händer. Inget konstigt med det.

För tillfället har vi buntat upp det trasiga sänghörnet med en tidningshög. Det är tyvärr inte fashion. Men nu är en vit Hemnes på väg. För, jag menar, vem vill vara orginell? Nu väntar vi på spänning våra nya sängar från en levernatör och ramen från mr Kamprad. Det kommer bli vackert.
Ursäkta den slarviga bäddningen. Jag kan bättre. Men jag är inte mer än människa varje dag.




Mesigt.


Ledig.

Idag är jag ledig. Helt fantastiskt. Imorgon ska jag jobba 7 timmar i järvsöbacken och skulle kunna vara oerhört nervös och nojjig över detta, men det väljer jag att inte vara. Jag tänker vara ledig idag. Sjukt ledig. Jävlar vad ledig jag ska vara.
Inget smink ska jag ta på mig. Bara ha mjukiskläder. Äta goda saker. Kanske städa lite mitt på dagen, men det är inget jag lovar. Gå och ta små powernaps när jag vill. Läsa tidningar.
Den enda oron som gnager i mig nu är att den här dagen nog kommer gå alldeles för fort. Men det struntar vi i.
Nu ska jag börja med att äta upp min tonfisk med keso och avocado samt läsa bloggar. Herregud, jag har ju ingen aning om vad Kissie haft för sig i veckan. Dags att ta igen lite. På återseende.

Nej, inte ens en bild får ni.

RSS 2.0