Att bli påverkad av Horn

När jag och Marcus åkte till Ljusdal efter jobbet i onsdags så frågade han om jag gillade Melissa Horn.
Nja, svarade jag, inte direkt.
Då ska jag lära dig att gilla det, sa han. Jaha. Sen lyssnade vi på Melissa hela vägen till Ljusdal.
Det är ju inget fel med musiken, det är det inte. Hon sjunger fint och harmoniskt. Men. Det är omöjligt att inte dra paralleller till sig själv när man lyssnar. Det går bara inte att inte göra det.
Oavsett tidigare inställning eller känslostatus så känner man att precis så känner jag. Det är som att hon har ett slags verktyg, en fjärrkontroll, där hon zappar mellan lyssnarens känslor. Efter att ha lyssnat på ett antal låtar så har man hunnit bestämma sig för att göra slut med sin partner tre gånger, tänkt att fria två gånger, flytta utomlands sju gånger och spränga kinasmällare i en myrstack en gång.
Melissa Horn, var gör du med mig?
Nu gör jag inget annat än att lyssna på människan. Just nu får hon mig att vilja möblera om, men det som också är tydligt i hennes låtar är att hur man än gör så kan man inte vara nöjd. Det går bara inte. Förbannade Melissa.

http://www.youtube.com/watch?v=IzW3oE4oX6M


Djup_chey_89







Ny kategori.

Bara för att Körslaget är över så behöver vi inte glömma det. Jag har samlat mina hyllningsinlägg i ett egen kategori. Tyvärr gick det inte att lägga mms-inläggen i den men de övriga finns samlande. Om ni som jag vill minnas ibland.

Körslaget/Marcus Melin



Here we go again.

I morse gjorde jag en sån där grej som jag vet att jag inte ska göra. Tre biskvier bakade av den fantastiska kakbakerskan låg på min vardagsrumsbord. De tre sista. Samtliga med punschsmak.
De där ska jag ge fan i, sa jag till mig själv igår när jag gick och la mig. De där får Eken äta upp, jag ska sluta med det där.
De är nu ett minne blott, de tre biskvierna. Just nu står de mig upp till halsen tillsammans med två glas mjölk som jag också mår illa av. Biskvierna är oemotståndliga, så är det bara. Det tråkiga är ju bara det att jag skulle envisas med att hetsäta dem alla på under fem minuter. De var smälta också så smörkrämen rann ut över mina fummliga fingrar när jag glupskt mosade i mig dem.
Jag äcklas över mig själv.
Jag är som ett djur, helt utan självkontroll. Jag lever på instinkt, inget annat. Jag behöver kedjas, munkavlas och diciplineras.
Men de var de sista. Nu ska jag sluta.
Två fina saker här i livet är oerhört dåligt, alkohol och sötsaker. Jag tänker fan inte ge upp dem båda, sommaren kräver vin på balkongen, så nu stryks godis från listan. Usch för godis. Ni har hört att man får HIV av det va?




Valborg.

Men det är ju Valborg idag. Till systemet och sen TAGGA!


Elaka tant Sanna.

Jag slogs med två vilddjur i helgen. Tyvärr förlorade jag den striden.









Jag passade även på att lära ut hur man röstar på Team Andreas på bästa sätt. Tydligen gav det resultat.



En sallad på balkongen, ja men varför inte...

dsc00280 (MMS)

En sallad på balkongen, ja men varför inte liksom.


Men FAN vad najs!

dsc00279 (MMS)

Men FAN vad najs!


Att sträva bakåt.

Jag tänkte just skaffa facebook. Men då isade det till i magen på mig när jag skulle fylla i mailadressen. Ska jag verkligen?


Att gå på gatorna.

Jag ska jobba efter vägen i år igen. Köra lots. Detta bestämdes inom loppet av en kvart idag. I fyra veckor ska jag ha ledigt från mitt vanliga jobb för att inandas asfaltsångor och bli omkörda av idioter som inte vet vad "följ mig" betyder. Detta är något jag faktiskt längtar något till. Det är något visst med att vara ute på vägen.
Men.
Jag kommer sakna mitt nuvarande jobb så fruktansvärt. Jag känner det nu. Fyra veckor är ju lång tid ju. Och det gör ont i mig. Jag är välkommen tillbaka efter det, men tänk om mina arbetskamrater glömt mig? Jag kommer få en annan doft, tänk om de stöter bort mig? Puttar ur mig ur boet och låter mig svälta till döds.
Det som är ännu värre är att jag sökt skola till hösten. Om jag kommer in där då? Då måste jag ju sluta. Va? Nä. Usch.


Nu då?

I går var det finalen i Körslaget. Jag vet att jag förväntas skriva något men jag vet inte vad.
Jag röstade tills fingrarna blödde och Elina och jag satt med tårfyllda ögon och väntade in det som skulle avsluta allt. Med hjärtklappning och "tänk om" ständigt surrandes i huvudet hörde vi till slut Gry ropa Team Andreas. Jubel. Glädje. Eufori. Men sen då?
En bit av mig dog igår. Nu ruttnar den stillla och sprider en unken doft som färgar av sig på allt.
Våren är igång för fullt, men vad hjälper väl det när Körslaget är slut.
Det kommer aldrig blir som det var förut och det finns inget jag kan göra åt det. Allt jag kan är att försöka blicka frammåt men det är svårt när det inte finns någon anledning till det.
Team Andreas vann, de gjorde det. Men nu då?
 


Vi är fria! Vi lyckades knappt undkomma sl...

dsc00272 (MMS)

Vi är fria! Vi lyckades knappt undkomma slavdrivarnas hemska klor, men nu är vi i alla fall på väg hem! Sargade och med men för livet, men fria.


Vad fint det är ändå att ibland få känna ...

dsc00262 (MMS)

Vad fint det är ändå att ibland få känna total lycka i form av iskall sockerdricka.


Solen går upp över falun och en ny dag i a...

dsc00261 (MMS)

Solen går upp över falun och en ny dag i arbetslägret har börjat. Fredrik och jag planerar att rymma i gryningen. Hoppas det går bättre den här gången. R.i.p. José.


Årets första grillning, mf!

dsc00260 (MMS)

Årets första grillning, mf!


Att komma till insikt.

I helgen smäller det. Körslaget. Reunion på lördag och final på måndag. Då ska Team Marcus Melin vinna, annars finns det ingen anledning för klotet att fortsätta sin rotation.

Men.

Jag känner mig lurad.
Imorgon åker jag till Falun och på fredag återvänder Marcus Melin till Sthlm för det slutgiltiga slaget. Den här eftermiddagen var alltså min sista chans att snärja Honom. (För er som inte vet det så har min boning agerat vindskydd åt Sångfågeln himself under övningsdagarna.)
På vägen hem från jobbet idag så säger Marcus att Han kanske bör ägna lite tid åt sin familj, nu när vi ändå slutade tidigt från jobbet, och undrar om det är okej om Han åker hem istället för att hänga hos mig.

Ja men självklart. hör jag mig själv säga.

En kram som lycka till inför helgen och ett farväl. Marcus släpper av mig. Jag går med tunga steg upp för trappan. Låser upp dörren. Hänger av mig jackan och ser mig omkring.
Jag hör Julio Iglesias som gått på repeat sedan jag gick till jobbet imorse. Jag ser ljusen på köksbordet som aldrig kommer bli tända. Öppnar kylskåpet och ser ostronen som aldrig kommer bli avnjutna och lammracksen som aldrig kommer bli uppvärmda.
Tårarna rinner sakta ner för mina brinnande kinder medan min framtidsdröm bit för bit raseras. Jag lägger handklovarna i nattdukbordet och stoppar tillbaka rohyphenolen i medicinskåpet.
Rosenbladen som ligger utspridda i hela lägenheten hånar mig. De virvlar efter mig när jag sveper genom lägenheten i frustration och desperation, då jag ivrigt är i färd att dölja alla spår av den flyktiga romansen.
Jag var så naiv. Jag trodde att min brinnande passion skulle bli besvarad. Men nu inser jag att jag bara var en bricka i spelet. Jag var inget mer än ugnen Han värmde sin mat i.
Mitt hjärta krackelerar mer och mer då jag tänker på varje blick jag fått, varje leende Han gett mig.
Han nyttjade mig. Jag gav, Han tog. Han sög ur all min kärlek och livskraft. Nu är jag endast ett tomt, smutsigt skal.

Jag tänker rösta på lördag och måndag, för att hedra känslorna Han väckte i mig, sedan ska jag göra mitt bästa för att limma ihop de tragiska skärvorna som en gång formade mitt hjärta.
Kanske att jag en dag kommer vara hel igen. Kanske att jag en dag kommer kunna älska på nytt.
Men.
Jag kommer aldrig att glömma Honom.


Ibland måste livet få vara gott också.

dsc00259 (MMS)

Ibland måste livet få vara gott också.


Okej. Jag dog just en smula.

dsc00247 (MMS)

Okej. Jag dog just en smula.


Ovisshet.

Det hängde en spindel över Ekens skrivbord tidigare. Den var stor och snabbt, ett riktigt rovdjur. Nu är den borta. Ovisshet kan vara en mycket otäck sak.


Att sitta i knät på tant Sanna.

Igår hade jag besök av två av mina favoritkillar. Sebastian och Marcus (gah, jag vet). Deras flickvänner är systrar så jag trodde det skulle bli lite märklig stämning, typ att någon skulle vara arg för att den enes syster var bättre än den andre eller nått, men det gick ganska bra.
När klockan närmade sig 18:00 så sa Sebastian att det var dags för honom att dra sig hemmåt för att fira sin mor. Marcus sa att han också skulle åka samtidigt. Jag frågade om de inte vågade vara själv med mig och då svarade de att de inte vågade det.
Vad tror de, att jag ska förgripa mig på dem? Att jag inte kan lägga band på mig? Snälla. Jag skulle aldrig tvinga mig på någon. Om de däremot kommer hit och luktar gott och har utmanande kläder på sig så vet jag ju vad de vill, och då kan de inte komma och gnälla i efterhand.
Ett nej kan vara ett kanske och ett kanske är praktiskt taget ett ja.
Men om de känner sig osäkra är ju inte jag sämre än att vi kan sätta oss ner och diskutera saken. Vart gränser går och så. Kanske över ett glas vin eller två. Och en liten vit godis som man blir lite trött av, men det är ingen fara.
Ni är välkomna när ni vill, pojkar.


Vad det egentligen var.

Det skedde en incident på körslaget. Vissa trodde att jag smugglade med mig mousserande vitt i en merflaska in till körslaget och när jag öppnade den så flög locket åt helvete så att det ekade i hela lokalen och att detta gjorde att samtliga kollade snett på mig. Men så var det inte.

Det vara bara mitt pessar som flög ut när Marcus Melin gick upp på scenen.

Var det någon som fick den på sig ber jag om ursäkt och ber er kontaka mig, det vore fint om jag fick tillbaks den. Tack på förhand.


Nu Jävlar. Fjortisrosetterna är på och sky...

dsc00237 (MMS)

Nu Jävlar. Fjortisrosetterna är på och skylten är med. OCH JAG HAR FÅTT EN KRAM AV MARCUS MELIN!!! Nu kör vi!


Nu är det över och jag vet inte riktigt va...

dsc00242 (MMS)

Nu är det över och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Efter eufori kommer alltid en slags tomhet. Men jag kommer aldrig glömma detta. Aldrig. Marcus Melin var sagolik. Tack för att ni varit med mig.


Detta syssel vi oss med på bussen'

dsc00201 (MMS)

Detta sysselsatte vi oss med på bussen!


Det finns inte ord. Där är han. Marcus Melin.

dsc00231 (MMS)

Det finns inte ord. Där är han. Marcus Melin.


Mikaela och jag har delade meningar på om ...

dsc00229 (MMS)

Mikaela och jag har delade meningar på om det är värt att se ut som fjortisar för team andreas skull. Jag säger självklart. All in.


"Kolla, som en fisk. Fint!" sa servitrisen.

dsc00222 (MMS)

"Kolla, som en fisk. Fint!" sa servitrisen.


Nu vankas kinamat. Lagom mysdruckna och pe...

dsc00220 (MMS)

Nu vankas kinamat. Lagom mysdruckna och peppade som attan. Valde att dela på fyra små rätter och lax+avokado och då kollade servitrisen snett på oss. Om ni fattar. Höhö.


Här sitter vi och skäms-dricker cider ur l...

dsc00219 (MMS)

Här sitter vi och skäms-dricker cider ur läskflaskor. Men vädret är fint.


På plats!

dsc00215 (MMS)

På plats!


Vi närmar oss huvudstaden och efter att ha...

dsc00213 (MMS)

Vi närmar oss huvudstaden och efter att ha pysslat och haft djupa samtal så börjar myrorna i oss leva runt på riktigt. Näst på schemat står fjortis-förning i solen någonstans.


Paus i gävlebro! Vädret är ju ljuvligt, in...

dsc00206 (MMS)

Paus i gävlebro! Vädret är ju ljuvligt, inget stoppar oss nu!


Vi är på gång! Vi är laddade! Vi är fria!

dsc00198 (MMS)

Vi är på gång! Vi är laddade! Vi är fria!


Steg ett.

*Hoppar på bussen*



Grattis!

Och så en lite hyllning till denna vackra kvinna som fyllde år igår! Grattis Kajsa!


När det börjar bli otäckt.

Detta blir dagens soundtrack:



Lyssna på detta och föreställ er mig, Susanna Meli...eh.. Jonsson, vandra runt på Stockholm gator med stora ögon, ett stort förväntansfullt leende på läpparna och ett lätt hjärta i vetskapen om att jag snart kommer få se Honom. Kanske stannar jag upp sträcker ut armarna och kollar upp mot himlen samtidigt som jag snurrar runt, runt i eufori.
Den här låten är för Marcus Melin.
Men jag vill ju inte att han ska ramla eller något, men ja, ni fattar.


I hear your name whispered on the wind
It's a sound that makes me cry
I hear a song blow again and again
Through my mind and I don't know why
I wish I didn't feel so strong about you
like happiness and love revolve around you
Trying to catch your heart is like trying to catch a star
So many people love you, baby, that must be what you are

Waiting for a star to fall, carry your heart into my arms
And that's where you belong, in my arms baby, yeah


Dagen.

Idag är jag jättetrött, funderar på att skita i alltihopa.

...

....

...


NEJ, JAG SKOJADE BARA!!! NU KÖR VI!!!
Men okej, jag är faktiskt jättetrött.



Jag och HerMelinen.


Avslöjandet.

Nu spricker ni allt va?! Jo så här är det:

Imorgon så drar jag och Mikaela iväg till huvudstaden för att kolla på KÖRSLAGET!

MEN VA?! ASSÅ SHIIIT! TYP, DET HÄR HÄNDER BARA INTE!!!

Nu kommer jag få se min idol no. 1 in action, and it's gonna be legendary. Nej, jag ljuger inte, jag ska se Marcus Melin live och göra mitt bästa för att mobilblogga så mycket som möjligt under för att ni ska få ta del av detta fantastiska äventyr. Jag tror att detta kan göra mig till en bättre människa, kanske hittar jag mig själv mitt upp i allt. Det sanna jaget. Det Sanna jaget. I jakten på Marcus Melin. Vackert.


Förväntning.

Jag kommer släppa en bomb här i bloggen under dagen.... Ja, nu har ni något att fundera på. Först en liten vila.

Gäller alla hela kvällen mellan tolv och fem.

Den här veckan har varit dryg. Eller ja, mornarna har varit dryga.
I måndags så vaknade jag inte förän tolv, trots att jag gick upp vid sju.
I tisdags när jag gick till jobbet så insåg jag att det är dags att uppdatera musiken på iPoden när Alla som inte dansar med Maskinen drog igång. Det var vidrigt, jag kom inte åt den då den låg i en svåråtkomlig ficka, så jag bestämde mig för att försöka härda ut. Prova gå och lyssna på den låten utan att börja gå takt. Omöjligt, ska jag säga dig. Så där gick jag med en sengångares mentalitet men stegade på som att jag hade Freddy Krueger flåsandes i nacken.  
I morse så blev jag tvungen att nysa precis efter att jag haft på maskaran. En dubbel-nys. Så efter att ha funderat ett tag på om jag ville börja om med sminket eller gå till jobbet som en mårdhund så bestämde jag mig för att börja om med sminket.
En dag kvar nu innan jag får helg. Vad kan gå åt helvete imorgon tror vi?



Mårdhunden.


Vårkänslor.

Åkte hem till mama för att att fixa till sambons skolansökan och såg till att fånga lite av våren med kameran. Smältvatten, tussilago, vide- allt det där ni vet. Ni njuter väl nu då? Snart kryllar det av mygg och blir så där äckligt varmt att åka bil. Ni kan försköna sommaren hur mycket ni vill men getingar i saften kan ingen romantisera. Nä, just det.








Att unna sig.

GAH! Kakbakerskan har har påskat till sig och säljer påskpaket samt sänker priset på biskvierna! Slå till, för guds skull!

SHOPPA KAKOR HÄR!


Att fira.

God morgon. Har ni haft en lika jävlig dag som jag? Gårdagen var mycket lyckad då det bjöds på middag hos Elina och sedan pimplades bubbel till körslaget. Tyvärr så blev det lite mycket av den varan för min del (bubbel alltså) och när det började närma sig ett-tiden så var jag ganska redo för sängen.
Idag har jag inte genomfört några stordåd direkt, utan mest legat i soffan och ojat mig. MEN. Det var det värt. Ty Team Andreas gick vidare och det ska man ju fira, för satan.
Och jag tror att vinsten har mycket att göra med Marcus Melins välsvarvade spiror, det är ju de som drar röster. Super slim-fit ftw.


Team Andreas

Okej, idag är det lördag hörni! Ni har väl inte glömt?

KÖRSLAGET!!!!

Ladda mobilerna och gör der redo för guds skull!


Att ångra sig.

Efter att ha kollat sommargarderoben och fått en chock över hur mycket hud man egentligen går runt och visar så kan man väl konstatera att man gjort många felaktiga val under vinters gång, då man i varit väl dold utav ett flertal trygga lager av kläder.
Men än finns det tid. Visst? Snälla, säg ja...



Varma hälsningar från Susanna Skendräktig.


Och vips så hade man något att göra.

dsc00179 (MMS)

Och vips så hade man något att göra.


Sådan är jag.

Nu har jag slängt bort ett par timmar på big brother samt tappat en marmeladmacka upp-och-ner i sängen, så jag känner att det är dags att kliva upp nu. Såg att Elina trodde i det förra inlägget att det var Eken som gett mig rosor och jordgubbar, men nu var det ju jag som slängde ihop det lilla romantikknippet.
Visst, kanske är kärlekshälsningar i form av middag och levande ljus inte just vad en kille önskar sig men jag gav ju honom faktsikt en skotertur i födelsedagspresent, vilket kanske är snäppet häftigare.
Så, det jag vill komma till är att även om jag är mer än människa så kan jag inte vara briljant jämt. Ni får nöja er med ett jag bara är helt jävla fantastisk ibland också.


Och eran morgon?

dsc00173 (MMS)

Och eran morgon?


Tyvärr.

Nej, bara för att jag är en perfekt flickvän kan inte ni bli det. Det måste komma naturligt. Som här; en random suprise. Helt naturligt.


Ett signerat idolkort av MARCUS MELIN!!! N...

dsc00161 (MMS)

Ett signerat idolkort av MARCUS MELIN!!! Nu kan jag dö lycklig.


Här ligger Eken och sover räv då han hoppa...

dsc00159 (MMS)

Här ligger Eken och sover räv då han hoppas att jag ska ta hand om tvätten själv. För att öka trovärdigheten så har han handen innanför byxorna. Men den gubben går inte.


Tävling.

Den senaste tiden har det varit mycket grejande med datorerna på jobbet. Alla (utom typ jag och Marcus) har fått helt nya datorer samt nya officepaket. Mikaela fick windows 7 och blev helt till sig av de häftiga bakgrundsbilderna man kunde välja mellan. Hon är nämligen oerhört estetisk och kreativ av sig, så lyckan var total då hon hittade en bild med en mycket märklig fågelman på.
Hon mailade den till mig så jag skulle kunna lägga upp den här i bloggen så att även ni skulle kunna få ta del av den. Jag, som blev lite avundsjuk, såg också till att byta bakgrundsbild. Jag är minst lika nöjd som henne och hävdar att min är finare, och till följd av detta så ville hon ha en omröstning här på bloggen om vem som lyckats bäst av henne och mig.

Ja, mina vänner, det är upp till er. Här kommer valen, nr 1 är Mikaelas och nr 2 är min. Rösta, rösta.








Ser ni?! DÄR ÄR HAN!!!

dsc00157 (MMS)

Ser ni?! DÄR ÄR HAN!!!


Jokern i leken.

Har jag berättat att jag ska komma in som joker om Järvsökören kommer till final? Här är jag och Marcus i en öm duett på genrepet. Kom ihåg att rösta på lördag.


På min WT-hylla.

Under söndagsutflykten hittade jag ett mycket fint prydnadsfat hos Brostugan. Efter något velande och peppning av Mikaela så slog jag till på denna lilla skönhet. Känner att mina hyllor börjar bli lite väl WT men fatet är vackert. Tjejen som gör dem har denna hemsida: http://jennykeramik.vpsite.se/











Ja, gipsbokstäverna blir man ju nästan spysjuk av. Jag kan ta det. Står för det. MEN SÅ DÖM MIG DÅ.


Hysterin sprider sig.

Och jag tackar härmed min svägerska Kajsa. Det känns tryggare nu.




Löjligt nöjd.

Idag känner jag mig så där löjligt nöjd med livet. Eken steker kött åt mig. Kött med bea är bland det bästa jag vet och doften från köket i detta nu är oslagbar. Då och då kollar jag ut och iakttar regnet, det första regnet för i år, och fantiserar om sommarens kommande åskväder. Att sitta på balkongen med en kopp te och lyssna på det ondskefulla mullrandet.
Ljuvligt.


Utfyllnad.

Är just hemkommen från en loppisvända med Mikaela och Eken. Det började i Nor, sedan åkte vi in på två andra ställen medan vi ändå var igång. Fick lite småplock med mig hem och sitter nu med en enorm kopp te och ska gå igenom lite bilder har jag tänkt.
Har haft en fantastisk helg. I torsdags väntade Eken med mat när man kom hem samt en bukett tulpaner. Redan där blev man nykär och chanserna till en lyckade helg förbättrades oerhört.
På fredagen blev det sovmorgon, sen en tur till Bollnäs där det åts på Max och småhandlades skor och dylikt. Igår blev det mycket mys och återhämtning för att till kvällen beställa kebab och titta på Solsidan.
En helg med mycket "unnande" helt enkelt.
Nej, bilder var det ja. På återseende.


Det är inte varje dag man ser en myrslokst...

dsc00154 (MMS)

Det är inte varje dag man ser en myrslokstransport!


Körslaget in my heart.

Ja men ni röstade väl ikväll nu då? På Team Andreas? Järvsökören? Lag Röd? PÅ MIN KOLLEGA MARCUS MELIN?!
Ja, jag umgås med honom. I stort sett dagligen. Jag har rört vid honom. HAN VÄRMER MAT I MIN UGN IBLAND.
Ja, jag vet att ni blir avundsjuka nu, men man kan inte få allt här i världen, kom i håg detta. 
Rösta nästa vecka också. Det ska jag göra.
Körslaget är något jag tidigare aldrig någonsin lagt ner tid på. Det har inte intresserat mig det minsta. Men nu är det just det jag går och trånar efter på veckorna. Att få reda på veckans låt. Vem som får sjunga solo och pass mycket de övat in dansstegen.
Jag äcklas lite av mig själv i detta avseende. Att jag blivit något jag annars föraktar. När numret för röstningen dyker upp så kan jag inte längre kontrollera mig själv, jag blir som ett djur, ett monster. Febrig fingrar jag in ANDREAS och skickar gång på gång till 72400, inget kan stoppa mig. Då och då varierar jag med att ringa numret för att höra Andreas tacka för min röst på honom och på Järvsökören. Det var så lite så, säger jag tyst mellan sammanbitna tänder och börjar åter sms:a.
Jag har också flertalet gånger kommit på mig själv med att ha ångest då jag är rädd att andra ska tappa intresset och sluta rösta. För hur stark min vilja än är så har jag inte kraften att själv ta Järvsökören till finalen. Jag är rädd, helt enkelt.

SÅ HJÄLP MIG FÖR SATAN! Köp euroshopper och håll i slantarna allt vad ni kan i veckan för nästa lördag smäller det igen. Jag kommer påminna er. RÖÖÖÖSTA!


RSS 2.0