Är utplacerad bredvid en myrstack. Kvälle...

dsc00404 (MMS)

Är utplacerad bredvid en myrstack. Kvällens strategi: instoppade byxor och ständig rörelse.


Vidvinkel.

Nu har jag gjort det, bestället ett Sigma 10-20mm till min Sony a300, samt ett minneskort på 8gb. Ett steg framåt för mig som fotograf, ett steg bakåt för plånboken. Nu väntar vi.


Rapture.

Ja nu har det ju gått en vecka sen Domedagsprofeten gav alla en liten, liten olustkänsla i magen. Det blev ju så mycket skriverier om det där, alla vara upprörda och alla ansåg sig syna bluffen. Världen gå under, bah, nonsense. Men varför så upprörd då? Låt gubben ha sitt lilla roliga, han ska ju dö snart.
Själv blev jag inte det minsta påverkad. Dels för att världens undergång är en ständigt pågående process, old news liksom, men även för att jag växt upp med min alldeles egna undergångsmässare. Ja.

Min mor har länge förutspått detta, inte främst för sina religösa åsikter, utan kanske mer för att hon har en djupt pessimistisk ådra. Som de dagar solen strålade och vi alla diskuterade det vackra vädret, då kunde min mor alltid flika in med ett "Ja, men det blåser nog kallt" samtidigt som man såg en liten gnista tändas i hennes ögon. Detta är nödvändigtvis inget hon lider av, utan jag tror snarare att det är tvärt om. Vid minsta lilla jordbävning eller virus som spreds så satt hon framför tv:n med ett uttryck av överlägsenhet. "Nu är det dags" så hon lågmält och ett leende spelade över de smala läpparna.
Med andra ord så fylldes jag av vämre då den gamla mannen kom och ville förvarna oss alla om den kommande förödelsen. Lite nostalgisk blev jag. Min mor (och de flesta andra) är fortfarande vid liv och sitter nog än i dag och kanske bläddrar i en kvällstidning och ryser lite av välbehag då den nya tyska magbakterien sprider sig över världen, och det tycker jag är så fint.

Så nästa gång någon börjar varna om död och förintelse så ska vi inte trycka ner den människan tycker jag, utan istället le ett välmenade leende och säga jaha, ja men då skyndar vi med att ta oss ett glas vin innan det är dags.


Livstecken.

Nej jag har inte dött jag är bara så förbannat trött. Jag jobbar ju för satan. Om nätterna. Som ett djur.
Eken hjälper sin bror att flytta och ringde nyss och ville att jag ska åka med på en av vändorna. Nej tack sa jag. Jo sa han. Han är rädd att han ska somna och köra ihjäl sig. Frågan är ju då om det är bättre att vi båda somnar och kör ihjäl oss. Jag röstar nej.
Jaja. Den som lever får se.


Fan. Är jag vindögd eller?

dsc00380 (MMS)

Fan. Är jag vindögd eller?


Nog fan har jag haft roligare saker för mi...

dsc00368 (MMS)

Nog fan har jag haft roligare saker för mig på fredagar.


Fredrik skulle dammsuga och då hittar jag ...

dsc00367 (MMS)

Fredrik skulle dammsuga och då hittar jag den så här när jag kommer hem.


En god fredag.



Idag är det fredag. Jo, det är det. Och jag vaknade av mig själv klockan sex imorse och kände mig utvilad. Ljuvligt. Ska strax ta och traska iväg till Q-survey, men först måste jag delge er om the greatest event ever.

...
.....
...


MARCUS MELIN HAR BÖJRAT BLOGGA.
Han och jag ska bli BBFF. Blogg-Bästisar helt enkelt. Jag skrev detta till honom i ett sms men har inte fått någon svar än, men han har ju mycket att göra, det förstår jag ju. Jaja. Läs den HÄR!

http://markan90.bloggplatsen.se/ 

Hehe, ja, han är född 90. Lammkött.



Så jävla fint att få ställa fram denna til...

dsc00366 (MMS)

Så jävla fint att få ställa fram denna till 6:30 istället för 3:00. Natt.


Ja, jag kör på fel sida av motorvägen. Vad...

dsc00345 (MMS)

Ja, jag kör på fel sida av motorvägen. Och? Vad ska du göra åt det då? Va? Nej, just det.


Smidigt det här med alkolås, man hinner ny...

dsc00343 (MMS)

Smidigt det här med alkolås, man hinner nyktra till innan enheten startat upp sig. Men det är bra, man ska inte stressa...


Nja...

dsc00340 (MMS)

Nja...


Hemma.

Jag är trött och sliten. Så oerhört trött och sliten. Men nu är det bara imorgon kvar, sen är det helg. Eller ja, jag har fyra timmar på Q-survey på fredag, men det känns mycket välkommet.
Nu sallad, sen sova.


E4:an, mina vänner. It's a dirty job, but ...

dsc00331 (MMS)

E4:an, mina vänner. It's a dirty job, but someone's got to do it.


Tydligen är det lag på att ha en sån här, ...

dsc00329 (MMS)

Tydligen är det lag på att ha en sån här, men ni känner ju mig. Fuck the law, liksom.


'Säkrad last är för fittor' fridasusanna-b...

dsc00326 (MMS)

'Säkrad last är för fittor' fridasusanna-bad ass-j.


10-fikat!

dsc00324 (MMS)

10-fikat!


På plats. Inväntar kollegan i morgonkylan.

dsc00323 (MMS)

På plats. Inväntar kollegan i morgonkylan.


Gulligt! Då kör vi då.

dsc00322 (MMS)

Gulligt! Då kör vi då.


So sugar dance with me.


OK Go - End Love


Godiskriget.

Vi har varit och handlat och jag köpte en liten, liten påse godis. Denna började jag glupskt riva i redan i bilen då min hunger var outhärdlig. Eken blev förbannad och började träta på mig, för han hävdar att jag jämt gör så och att jag sen bara sitter och petar i maten.
Nu har han satt sig och spelat ps3 trots att det är han som ska laga maten ikvällen, medan jag sitter här med datamusen i högerhanden och vänster hand nere i godispåsen.
Så här låter det med två minuters-intervaller hos oss:

Eken: MEN GE FAN I GODISET, SANNA!
Sanna: MEN LAGA MAT ÅT MIG DÅ FÖR SATAN!
Eken: DU FÅR INGEN MAT OM DU INTE SLUTAR ÄTA GODIS!
Sanna: JAG SLUTAR ÄTA GODIS NÄR DU BÖRJAR MED MATEN!

Jag håller dock på att bli en jävel på att fiska upp godis ur en prasslig påse ljudlöst.


Snabba svängar.





Men Sanna?! Har du bytt om?! Du ska ju iväg och jobba snart, då kan du väl inte byta om?!!?

Så tänker ni nu. Men förklaringen kommer. Det är nämligen så att jag nyss fick ett samtal som sa att det inte blir jobb för mig förän imorgon. Klockan 05:00 ska jag vara på plats. Gulligt va? Skönt att liksom vara på banan, att ha koll. Att jag gick miste om en arbetsdag som jag kunnat spendera på Q-survey ska vi inte tänka på. Gilla läget, gi la la la la läget.

And Man-E-Faces you take center patrol since you have many faces.

Om tio minuter är det ungefär tre timmar kvar tills jag bör åka. Inatt ska jag vakta skyltar i 11 timmar. Detta känns spännande då jag blev väckt klockan nio imorse. Så jag gissar att kvällens mantra blir: Får. Inte. Somna.
Tar med bok, fika och iPod för att sedan hålla tummarna på att inget går åt helvete. Nästa byte ska ske 06:00 imorgon. Wish me luck.


Om och om och om igen.

Okej, it is decided. Jag och Björnnästet börjar idag våra nya liv. Inget skitsnack den här gången, nu jävlar.
Och alla vet att man börjar sitt nya liv med Brun-utan-sol. Då kör vi.


Gillar läget.

Jaha. Sov länge idag. Var och åt tacos med hela familjen Jonsson och var nykter, trots detta känns jag bakis idag. Kan bero på de groteska mängderna socker jag fick i mig.
Det är något oerhört vidrigt att vara fullkommligt tom i magen. Man blir illamående på ett sett som kan leda till kräkningar. Man vet hur man stoppar upp detta, genom att äta frukost, men det är ju uppenbart att motivationen till det brister. Man är ju liksom mätt. På galla.

Hur som helst. Imorgon så kommer jag troligen befinna mig på vägen och skylta lite. Saken är den att jag inte fått någon som helst information om detta. Personen som sitter på informationen har lovat att "höra av sig". Jahapp. Det är bara att gilla läget. Gi la la la la läget.
Att vänta är vidrigt, men det är det att äta något när man är för hungrig också. Och det ska jag ta tag i nu.

Tack för att ni tog er tid.



Jan Stenmark, mina damer och herrar.


SMS-inlägg

dsc00317 (MMS)


Hellhound.











Dåligt bloggande just nu, men det är för a...

dsc00316 (MMS)

Dåligt bloggande just nu, men det är för att jag är hos mamma jämt och hänger med den här.


Att bada katten är sannerligen ett sätt at...

dsc00300 (MMS)

Att bada katten är sannerligen ett sätt att förena nytta med nöje. Tror dock inte att katten gäller med.


Att runda ängen i stövlar med stövaren när...

dsc00292 (MMS)

Att runda ängen i stövlar med stövaren när det duggregnar är faktiskt inte helt fel.


Tack för idag.

Nej, mina vänner. Här med ger jag upp för kvällen. Känner att jag har ett sömnbehov utan dess like. Ett glas vatten och en bok för följa till sängen sen är det bara att invänta gruset i ögonen.
Imorgon bär det som sagt av till mor och far för hundpassning. Kanske att det blir en eller två raska promenader. Kanske en del fotande. Kanske lite korvgrillning. DEN SOM LEVER FÅR SE.
Hörs. Hej.


Insikten.

Paniken då man kommer till insikt: Jag har fyra (FYRA?!?) veckors nattjobb framför mig snart. Lotsbil. Natt. Fyra. Veckor. Nej, men det kommer att går fort. Visst?


Vad sa jag egentligen?

När jag kom hem idag värmde jag en mozzarellapizza (fuck the detox) och kollade på tv i soffan. Inte helt otippat så dröjde det inte länge förän jag lämnat medvetandet. Någon timme senare ringer min fader för att förhöra mig om vägjobbet som nalkas om en dryg vecka och jag minns inte riktigt vad han säger eller vad jag svarar under de första minutrarna mer än jag vet att jag kände en oerhörd vrede där och då.
Jag minns också att den vreden framkallades av att jag tyckte att han inte hade någon som helst relevans i det han sade. Jag förstod honom helt enkelt inte och försökte framhäva detta genom att använda ett tonfall som verkligen påvisade idiotin i hans utlägg. Efter ett par minuters samtal så säger han något förvirrat och irriterat: Låg du och sov eller?
Då kommer jag plötsligt till en slags insikt. Kan det vara så att det är jag som inte är helt logisk i mitt tänkade i detta läge? Kan det vara jag som inte riktigt hänger med? Jag försöker hålla en någorlunda nivå i det som kvarstår av vårt samtal, men mest av allt är jag tyngd av en skam över av att ha blivit påkommen av att sova mitt på dagen att jag inte vill annat än att avsluta samtalet. Vi kommer överens om när jag ska komma över imorgon för att passa hunden och sedan lägger vi på.
Jag kan dock inte släppa tanken. Vad fan sa jag egentligen?


En annan gång jag inte riktigt heller var med på noterna:


Torsdag.

Det är vidrigt vad fort dagarna går. Snart ligger vi i mullen, hörni. Men glöm inte att torsdag är det nya fredag.


Tillbakablick.

Kolla här då vad jag ansträngde mig för att roa er (mig) i maj förra året:

http://fridasusannaj.blogg.se/2010/may/utkast-maj-15-2010-1.html#


UPDATE: Äh, läs hela maj för satan, så kan jag roa mig med andra saker.

http://fridasusannaj.blogg.se/2010/may/

Hur det går med detoxen.

Jaha, men hur går det med detoxen då, Sanna?! undrar ni och vem vore jag att neka er denna upplysning.
Det går bra, tackar som frågar.
Jag är på dag fyra av tjugo. Igår var det något så piffigt som "tjejkväll" på köpingen och där flög det fan i mig, och jag drog i mig 50 ml sockerdricka samt en en liten pinsam sötsak. MEN ÄVEN SOLEN HAR SINA FLÄCKAR. Glöm inte det.
Så nu nu blickar vi framåt, tycker jag. Jag bävar inför helgen eftersom alkohol anses smutsigt i dessa detoxkretsar jag nu rör mig i, men den dagen och den sorgen.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här, jag ska bära ner 70 kilo tvätt med mina spaghetti-armar. Livet är hårt mot de hårda. På återseende för satan.


I miss my snorlax so bad.

Ja och om ni tittar till höger så ser ni min twitter. Men det är inte därför jag skriver. Jag skriver för att Dimitri just har fått höra om Osama.



Snorlax.


Tweet.

Jag gav vika och skaffade facebook, jag gjorde det. Jag insåg att lika lite som en 20a gör för Rädda Barnen så hjälper det att jag strejkar mot facebook. Fuck it, var väl tanken som slog mig. Och när jag ändå var på gång så köpte jag hem smink och shampoo från två ganska osäkra sidor samt skaffade mig twitter.
HERRE GUD VAD VILD OCH CYBER-GALEN JAG ÄR.
Men för att tala om twitter. Detta var något jag skaffade för att underlätta mitt twitterläsande, inte för att själv börja twittra. Så kommenterade jag Björns Twitterinlägg och vips så skrek han ut att jag börjat med detta och en naiv liten själ började följa mig i hopp om att underhållas.
Nu kommer ångesten. Måste jag börja med detta nu också? Har jag inte varit nog öppen för tekniken redan? Har jag inte nog med saker som stjäl min tid?
Åh, jag, min arma sate.


Måndag.

Måndag.

 


Allan!

Gammal som gatan men ack så underhållande. Detta är anledningen till att jag kan sitta vid Nature Channel i timmar.


Detox, mf.

God morgon. Igår kom Martin över och vi drack lite bubbel och kollade på TV. Det blidde ingen utgång eftersom att vi insåg att det nog inte skulle vara något direkt drag ute. Men trevlig var det ändå.
Min grundplan för denna helg var att fira med Marcus att körslaget är över och att han nu är fri, men han verkar ta ett visst avstånd från mig av någon anledning.
Men.
Det är inte därför jag skriver. Det är så att jag idag påbörjar en detox. Ja, jag gör lite slag i saken, skulle man kunna säga. Och jag har planer på att i och med detta bjuda er lite på vad jag förtär, mest för att jag själv ska komma till insikt. Ni får helt enkelt ta det. Otur.

Vi börjar med en omelett med örtfärskost och någon slags växt. Och 1,5 jordgubbe. Till detta den grumsiga vätskan som jag ska svepa 1,5 liter av varje dag i 20 dagar. Jag har även fått i mig ett halvt äpple, men jag tror att jag hatar äpplen.

 


RSS 2.0