Att ta hand om sig själv.

Stör mig inte för satan, jag budgetspaár här. Vill se så frisk och härlig ut som möjligt så att man kan få en ordentlig kontrast till hur jag kommer se ut och må imorgon. Det finns inget bättre sätt att mottaga det nya året än med huvudvärk och lite kräks i håret.

Naturligt.


Tragiskt.

Tragiskt nuläge för någon som just köpt skoter. And I'm just rubbing it in.

Redo!

HÖRDE JAG GOTT NYTT ÅR ELLER?!

Oskar eller Tiger.

På den där första fotopromenade hade jag turen att stifta bekantskap med Oskar och Tiger. Jag vet tyvärr inte vilken som är vilken bara det att en av dem var betydligt mer poserande och orädd än den andra.

Fler julbilder.

Lite fler julbilder fanns det ju faktiskt...
Mira, bror och mamma till synes på strålande humör.
Systeryster som ska ha credd för att hon styrde upp julaftonen så fint. Bra jobbat.
Marcus som tar ut inre aggressioner på Melwin som varit med om värre med tanke på sina fyra systrar och inte bryr sig  nämnvärt.
Fötter. Ja. Inte mer än så. Med julstrumpor, förvisso.
Så lurig ser man ut när man ätit upp all daim.
Tomten har alltid så vidriga ögon. Det slår aldrig fel.
Ser ni vad jag tänker? "Vad ska en sån här vara bra för, egentligen?"
Nu räcker det med julbilder va?

Snö.

Här är några bilder jag tog under den första fotopromenaden med Canon. Tänkte att Eken ska ha något att kolla på medan han bryter ihop över det faktum att det numer är cirka tre plusgrader ute och att hans nyinköpta skoter inte har fått åka en meter på Borlängemark.

Far.


Insomnia.

Tanken är väl att man ska försöka sova nu. Trist att man sov till 12:00 idag då.

Julen 2011

Här kommer lite bilder från julfirandet i familjenJonsson/Ringh
Marcus och syrrans yngsta Mira var full i fan som vanligt.
Melwin kan det här med bordsskick.
Eken satt och var förförisk vid köksbordet...
...vilket gav resultat hos de naiva brudarna i familjen.
Lite ljuvliga juldetaljer.
Mira njöt av uppmärksamheten av mormor och morfar.
Medan andra samlade mod inför tomten.
Paketen väntade under granen.
Marlene hade kämpat med julmaten, men jag valde att bara ta kort på efterrätten.
Eken fick feeling och börjde leka med ungarnas morgonjulklapp som bestod av en xbox med tillhörande kinect. Det faktum att han fått ett av mig för ett år sedan och sedan lånat ut det i nästan ett års tid hindrade honom inte i detta fallet.
Nasse tiggde räkor.
Mer julpynt.
Sen kom tomten äntligen.
Alla fick fullt upp med paketöppningen.
Här ser vi Marcus helt överlycklig över ett par walkie-talkies som egentligen var Melwins. Vi lät honom hållas ett tag.
Han fick en gummitutte av syrran istället, men p.g.a. hans bristande erfarenhet med dylika saker så kunde han inte riktigt hantera den. Gör man så här? frågade han.
Här har ni yours truly i Mies zipperall. Jag ville också ha en. Men fick ingen.
Mira blev ständig runtskickad.
Och alla tycktes vara nöjda och glada.
Nej, nu pausar vi ett tag, men det kommer säkert upp ett gäng jag glömt senare. Hejsålänge.

Snart smäller det.

Vi räknar ner till nyår.


Blottaren.

Btw. Tidigare idag lyckades jag blotta mig för en granne vilket ledde till att jag föll ihop som Britney Spears-pojken. Men det är väl standard för mig, verkar det som.


Lite lyhört.

När vi flyttade in i den här lägenheten här i Hovgården så var vi eld och lågor över de stora fönstren och de ljusa rummen. Närheten till djur och natur var naturligtvis också kittlande för att inte tala om de fantastiska solnedgångarna man nästan dagligen bjuds på.
Så här i efterhand har man ju insett att det finns en del defekter också. Som att ett av elementen inte fungerar här och att det är obligatoriskt med raggsockor här för att behålla tårna och att de förväntar sig att man ska sortera kompostmaterial och övriga sopor var för sig. (Vilket vi ändå inte gör, men schhh.)
Vi fick även höra att det kunde vara lite lyhört vilket fick oss att bli kritvita i ansiktet då hälsade på den närmsta grannen vars 6 månaders baby bor vägg i vägg med vårt sovrum. Detta var en obefogad oro då barnet hörs mycket sällan och då mycket lågt, vilket gör att jag utan problem kan ignorera det hela.

Men.

Vi har grannar som bor ovanför oss. Jag gissar på att de har barn som är någonstans mellan tre och sex år gamla. Jag gissar även på att deras största intresse i livet är att jaga varandra genom att hoppa jämfota genom lägenheten. Och jag gissar på att detta är något de måste göra minst sju gånger i timmen för att inte dö av tristess, framförallt på helgmornar. Dessutom verkar de tycka om att dra saker över golvet från rum till rum. Tunga saker låter det som.
Detta får mig att dagligen, sju gånger i timmen skulle jag gissa på, formulera små, otrevliga meningar som jag hemskt gärna skulle vilja gå upp en trappa och använda men med en himla massa ansträngning så lyckas jag undvika detta. Jag har även märkt att jag har en oerhört morbid fantasi och tydligen skulle vara en mycket kreativ snuff-films regissör.


Men vi har ju väldigt fina solnedgångar här.



Angélic

Så här natten mot julafton vill jag bjuda er på små citat från en mycket älskvärd människa som folkhögskolan föst ihop mig med. Angelica.

Citat nr 1
Det är ju oerhört oansvarslöst.

Citat nr 2
Var inte så jävla motsägelsefull.
(ordet hon egentligen sökte var motsträvig)

Citat nr 3
Jag känner mig berådd.
(en härlig kombo av bedragen och förrådd)


Angelica, den här bilden är till dig.

När det slår slint.

20111223395 (MMS)

Diskussion i bilen. Jag: Undrar om det blir svårt att sova sen. Eken: Varför då? Jag: För att det är så sent. Va?! Det jag skulle säga var: Eftersom vi sov en stund mitt på dagen. Dags att se över vinkonsumtionen för att värna om de små grå?


I glimt av glädje.

Karin skickade ett sms där det stod att jag skulle starta Storumans webcam och vara redo. Redan här började det pirra i maggropen, vad skulle hända?
Jag startade upp det hela och upptäckte att man måste uppdatera den varje minut. Jag tryckte och tryckte sen slog det mig att jag inte hade en aning om vad det var jag letade efter så jag skickade ett sms där jag frågade henne vad som väntades.

"Du ska leta efter MIG! Fast jag är inte där än. Jag får stå stilla i en minut."

Så kom studen. Tjugo minuter i ett.



Så himla fint. Man behöver små Karin-doser ibland.


Glädjebringaren.

Var hälsade, mina älskade. Och okej, du din lilla jävel som jag inte tycker så mycket om längre också. Jag vet att du läser. Ja.
Snön töar bort här i Hovgården och gården bjuder på en sorglig uppsyn, så vi hoppas att vädret i Järvsö kommer bjud på lite mer krispighet och julkänslor.
Eken och jag ska spendera en morgon med COD och kanske tjuvöppna en klapp eller två innan vi far iväg. Det kommer bli en fröjd.
Njut av den här dagen nu allesammans. Man vet aldrig när något kommer för att förstöra det.


Torsdag och inget mer med det.

Medan Eken styr och ställer med kvällsplanerna så kräks jag över Emanuel Swedenborg och stänger för femte gången ner det fönstret efter att ha läst tre rader och häller upp en till kopp te.
Hantverkaren kom idag men hade inte med sig rätt verktyg så jag vet inte när han dyker upp igen. Utmärkt.
Nej, jag tror jag tar ett bad. Men tänk om hantverkaren kommer tillbaka då?

Avslöjandet av nyheten.

Nyheten. Störst av allt är kärleken, brukar man säga, och nu förstår jag. Jag har tvekat så mycket den senaste tiden, frågat mig om det verkligen är rätt tidpunkt.
Mycket talar emot eftersom jag håller på med en utbildning och egentligen så finns nog inte ekonomin för detta, men när det känns rätt så ska man ju köra på.
2012 kommer bli fantastiskt, det känner jag på mig, och man får helt enkelt ta dagarna som de kommer. Det är bara ett  knappt halvår kvar på utbildningen och ska jag vara ärlig så tror jag att detta beslutet enbart kommer att höja de dagarna som är kvar, för så här lätt i hjärtat och sinnet har jag inte varit på länge.
Allting känns så himla rätt, jag kan inte ens börja beskriva det för er.
Eken är också 100% med på detta, då vi spenderat ändlösa timmar där vi diskuterat detta. Det kanske är ett galet beslut men aboslut inte förhastat.
Vi är så redo som vi någonsin kommer att bli.
Ni kan se det lilla livet HÄR. Eftersom vi inte vet om det är en hon eller han ännu så kallar vi honom/henne för Canon.

Jag hatar ju att frysa.

Jag hade goda nyheter åt er idag. Jag var glad. Men så började jag må illa. Tyckte att det var kallt. Såg att det faktiskt var svinkallt här. Blev förbannad. Gick och la mig. Så, nej. Nyheterna får vänta tills jag mår lite bättre och tills det KANSKE BLIR LITE VARMARE PÅ DET HÄR JÄVLA STÄLLET.

BAAA!

Just ja, en bild som blev borttagen. Eken och jag på premiärskotertur. Fett najs faktiskt. Vissuru.


Ny julvärd?

Startade min webcam och kom till världens jävla insikt. Varför ska Kalle Moraeus leda svt's jul när jag finns här. Studion är riggad redan och det är som gjort för att sända live här.



Ser ni mig? Ser ni mina mjuka lockar, mitt vänliga leende, min inbjudande barm och den värmande koppen te?
"Nu är ljuset tänt och här kommer Kalle och hans vänner."
Det lockar alla fäder där ute som tvingas ut att pjumsa i snön, med lykta och bomullsvadd i skägget att komma till mig istället. Lämna fru och barn, det är ju det här du vill ha egentligen. En JuleSusanna. Jag bjuder ju till och med på te, för satan. Och så kan jag nästan blåsa ut tändstickan sådär porrigt efter jag tänt ljuset också.
Ring SVT och tipsa nu, allesammans. Se så.


 


Still waiting.

Japp, då var lockarna klara. Nurå?


Hybris.

Jag tog mod till mig, skrattade faran rakt upp i ansiktet och slängde mig i duschen. OCH JAG HANN. Nu har jag drabbats av hybris och tänker ge mig på att försöka hinna locka håret också.


En bortkastad timme.

En timme. EN TIMME. En timme drygt. Hade jag kunnat bada sen det senaste inlägget. Nej, istället sitter jag kvar här och våndas. Fan.

Den sociala pressen.

Idag ska hyresvärden komma in och fixa ett element. Det här fuckar upp hela min dag.
Nu är jag förvisso något orättvis, det finns en positiv grej med det och det är ju det faktum att jag hade städat hela lägenheten innan klockan tio på morgonen, och sen tvingade ut mig på en lång promenad i hopp om att det skulle vara klart då jag återvände.
Det var dock inte klart och nu sitter jag här, nerkyld, och vill inget annat än att ta ett bad. Men kan jag göra detta? Vad händer om de ringer på just då? De har ju nyckel och kan ta sig in själv men det hela blir så oerhört märkligt. En prekär situation, helt enkelt.

Jag har ätit frukost. Läst lite bloggar. Men nu vet jag inte alls vad jag ska ta mig för. De kan dyka upp när som helst.
NÄR SOM HELST.
Jag känner mig nästan lite fången. Funderar på att ge mig ut igen, men jag blir ju så kall om benen. Helvete, om man hade fått en ungefärlig tid då, men nej. Säg att de dyker upp klockan 16 på eftermiddagen och här sitter jag, kall och luktar illa, på grund av rädsla att bli påkommen i duschen.

Jag var med om en liknande situation då jag och Eken bodde i ettan i Järvsö. Då skulle vi få toaletten utbytt. Vi hade fått ett datum på när han skulle dyka upp samt en något mer snäv beskrivning i form av "på förmiddagen". Klockan 10:13 blev jag kissnödig. Jag ställdes då inför samma frågeställning: hinner jag?
Jag väntade i fyra minuter innan jag tänkte att det är klart jag hinner och vad händer precis då.
Jo, det ringer på dörren.
Hjärnsläppet sätter till och jag tänker först hoppa över att spola då jag inte vill att reparatören ska höra detta och veta att jag just kissat i toaletten han ska byta, men detta hade ju i så fall ändå avslöjat sig själv och turligt nog så kommer jag på mig själv mitt i denna galenskap och väljer att spola.
Skammen då jag släppte in mannen var dock total och brännt barn skyr elden kan man säga. Så jag väntar med att duscha.

En liten irriterande känsla som tynger mig i detta nu är det faktum att jag faktiskt hade hunnit med en snabb dusch under tiden jag suttit och skrivit detta. Men då hade ju inte ni haft något att fördriva tiden med. Så varsågod. Nu ska jag tömma en diskmaskin och stressa upp mig själv lite till, för detta bränner kalorier har jag hört.


Spontanexponerar bara så där.

20111220384 (MMS)

För att jag känner för det.


Läget.

Ligger i sängen och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar. Jag dricker citronvatten och Eken ligger och sover. Det var väl allt tror jag.

Att vara in for a treat.

Mitt hjärta har fått små tassar och klättrar runt innanför mina revben, imorgon kanske blir den störstaste julafton.


Väntan.

Ibland blir jag alldeles konfys när jag sätter mig här framför bloggen.
Vad vill jag skriva?
Vill jag kräkas ur mig obsceniteter eller smeka er med små visdomsord, små viskningar fyllda av hopp och behaglig värme?
Ibland blir jag bara tyst, konfunderad och kluven. Känner mig skamsen och drar mig tillbaka utan att ha sagt ett ord.
Ibland skriver jag flera sidor för att sedan fnysa åt min egen naivitet och radera allt.
Ibland postar jag något som jag sedan ångrar och ligger sedan i en patetisk improviserad fosterställning i det kallaste hörnet av huset och dämpar djuriska snyftningar samtidigt som jag av rent självförakt nyper mig själv i gäddhänget som straff för min existens.
Ibland skriver jag något enbart för att skjuta upp det faktum att jag måste sortera tvätt, som nu.
Men lär er av mig, min små grodyngel, att tidsfördriv enbart är en väntan på döden.


En passande Stenmark.


Varm choklad med grädde hos svärmor, bättr...

20111218381 (MMS)

Varm choklad med grädde hos svärmor, bättre blir det inte.


Ett farväl.

20111217376 (MMS)

Adjö Loftet, vi ses om tre veckor!


Tvålgäddfisken.

Vad jag gör? Äh, inget speciellt. Sitter med Karin i källarn bara. Lyssnar på musik och grejar med gamla bilder. Chillar. Har tagit en spruta idag, twinrix. Sköterskan sa att jag var duktig. Sen upptäckte jag att Anna spärrat mitt kort i lördags. Gulligt. Måste skaffa nytt nu. Annars då? Äh, inget särskilt. Chillar ba. Hejsålängrerå.


Fackeltåg

20111213360 (MMS)

Vi går fackeltåg till kyrkan för att kika på Lucia. Japp, sånt gör man här på folkhögskolan.


Att roa Karin.

Nu har vi varit i studion en stund och försökt få Karin att likna Kate Moss. Dock konstaterades det att min kamera är trasig så jag fick låna Karins Nikon D700. Jag måste ha en ny kamera. Karin hånskrattade åt min trasiga Sony, det var då jag tog den här bilden. Visst, hon är vacker, men elak.




Kalt med en Happy twist.

Och ja! Förra veckans tema då? Kalt med en happy twist. Det blev grenar med glitter det.
Här inscannad.


Plastpåse.

När vår lärare delade ut denna veckas tema så fick vi en varsin plastpåse och fick en dag på oss att klura ut något. Det finns ju ingen direkt livsglädje i det. Man vill kvävas och strypas på samma gång. Och så fick det bli. Bilden är inget om man inte observerar blåmärket kring halsen. Jag kallar kreationen: Playdate gone wrong.


And I don't even need your love.

Helvete hörni. Lyssna.


Home.






RSS 2.0