Det här ser inte bra ut...

foto0262 (MMS)

Det här ser inte bra ut...


Tillbaka på ramudden. Åkte hit med far, ha...

foto0261 (MMS)

Tillbaka på ramudden. Åkte hit med far, han gillar att ta det säkra före det osäkra, så vi åkte 02.15. Jag gick med andra ord upp 01.15. Det här kommer bli en lång dag...


Konstaterande.

Födelsedagslunch hos syster.
Hojtur ledande till fruktansvärd träsmak.
Massage på Romerska badet.
Middag på Kina med sagolik efterrätt.
Stärkande samtal och utredningar.
Öl och José Gonzáles på Spotify.

Ja, det går väl ingen nöd på mig direkt.


Bekräftelse, tack.

Jaha Sanna, hur går det med motionen undrar ni. Så här:



Detta är alltså min ungefärliga träning i Augusti, då jag väl kom igång, dock fattas ett pass tisdag den 17:e. Strecken är km.
Den här veckan har jag gått in för att värma upp mor och fars jakthund inför kommande jaktsäsong, därför har jag trots väldigt ömmande benhinnor tvingat ut mig fyra dagar i rad nu.
Detta lilla diagram kanske inte är så mycket för en elitidrottare (eller en novis för den delen heller) men för mig är det ett jävla mirakel att jag ännu inte helt struntat i hela grejen, speciellt med tanke på att benen protesterar enormt just nu.
Äh, det är väl en klapp på axeln jag är ute efter här antar jag. Så var lite hyggliga nu, säg bra.


just nu: är det någon som förstår vad kevi...

0_image_061 (MMS)

just nu: är det någon som förstår vad kevin borg säger?


just nu: ni vet att eddie är bög va?

0_image_060 (MMS)

just nu: ni vet att eddie är bög va?


Ett kärt återseende.

Hösten står för dörren och ett tydligt tecken på detta är att tv-kanalerna börjar kräma på med underhållning igen.
Jag avnjöt nyss ett avsnitt av det återuppstådda programmet Fångarna på fortet. Ja, jag vill nog säga att jag njöt lite, det var inte en överdrift jag nyss hävde ur mig. Nostalgitrippen var total.
Visst, nog var det inte helt som förut, det var det inte. Fader Foura t.ex. var ju tyvärr utbytt, kanske har han trillat av pinnen utan min vetskap, men det var ändå en fruktansvärd besvikelse och se allas vår "Vi hade iallafall tur med vädret"-pappa spela någon slags upphottad Fonz. Det var inte bra. Jag skämdes lite, om jag ska vara ärlig. Hade dock rätt på alla gåtor. FYI, liksom.
Men annars så var dvärgarna lika snabba, Gunde nästan lika peppig och Agnetas ben var om möjligt ännu mer välsvarvade denna säsong.
Något som gjorde mig lite extra glad i hjärtat var att se Gundes fascination av dvärgarna. Varje gång de korta små männen tryckte upp sina knubbiga små fingrar i filmkameran för att visa hur många nycklar lagen nu hade så såg man hur road Gunde blev och fnissade, varpå han schasade iväg dem mot nästa kammare. Han hade ett slags varmt överseende i blicken då han såg på dem, som att han såg dem som små barn och inte vuxna individer. Jaja, låt dem hållas, tycktes han tänka. De ser ju så roliga ut när de springer. Och de har ju sin charm, sannerligen.
En inre nostalgiresa innebär ju inte bara glädje, utan är känd för sitt bringande av vemod. Jag kom att sakna fredagarna hemma i soffan då min bror fortfarande bodde hemma. Vi gjorde varma mackor med champinjonstuvning och åt sedan glass som vi köpt från glassbilen tidigare samma dag. Hollywood-strut, eller kanske sandwich.
Jag minns en kväll speciellt då vi knappt såg på tvn, då mamma köpt ett varsitt tetrisspel åt oss från glassbilen. Vi satt och fipplade med de där små spelen med djup intesitet, men Fångarna på fortet fanns ändå där i bakgrunden och värmeljusen var tända på bordet och spred ett varmt sken.
Ja, det var tider det som tyvärr inte kommer komma tillbaka. Men Fångarna på fortet kommer tillbaka imorgon. Och jag kommer kolla.




(Är det bara jag som tycker att Agneta är ruskigt lik Jodie Foster på den här bilden?)


Be careful what you wish for.

Eftersom att min födelsedag ligger och lurar i den kommande veckan så bestämde sig Eken att fira mig idag, eftersom han kommer att åka på jobb inatt. Lyckan var gjord då han kom in i sovrummet med frukost på sängen (bestående av egenhändigt komponerad glasstårta) och räckte över en present. Nyfikenheten visste inga gränser då jag slet av paketpappret, och när jag fick se vad det var så fylldes jag av gläjde och skräck på samma gång. Jag hade nämligen önskat mig en Epilator, och detta var precis vad Eken hade gett mig.
Vi slet i instruktionerna och började genomsöka min kropp efter det optimala epileringsområdet. Vaderna var hyffsat nyrakade, så det måste vänta ett tag, men hårstråna på mina ack frodiga lår hade fått härja fritt under en period och skulle passa ypperligt som testområde.
Jag pluggade in epilatorn i väggen och startade den, och när jag sedan förde den mot mitt ben så grep paniken tag i mig fullständigt och jag kunde inte förmå mig att börja.
-Jag börjar då! sa Eken hjältemodigt och ryckte åt sig den lilla apparaten. Han skulle först ta ett litet område på sin egen kropp för att visa mig att det inte var så farligt. Men hans reaktion var långt ifrån lugnande, och nu var jag om möjligt ännu räddare inför att prova den.
Tillslut så insåg jag hur löjlig jag var och drog den snabbt som attan längst låret. OCH DEN FRUKTANSVÄRDA SMÄRTAN. Det är som att skära sig med en rakhyvel, fast konstant. Jag skrek och svor, men insåg att jag ändå måste visa tacksamhet gentemot Eken, så jag log mot honom och sa mellan tänder sammanbitna av smärta att det blir ju jättebra sen.
Eken fnissade lite och bad om ursäkt, för att sedan slå sig ner framför datorn. Jag satt kvar och kvävde min gråt samtidigt som jag gned den ondskefulla tingesten mot mitt lår. Hur FAN kunde jag önska mig en sån här?! frågade jag mig själv. Hur kunde jag vara så JÄVLA dum?!
Jag kallsvettades så det rann av mig och kände att jag lätt skulle kunna sälja mig själ för en ryggmärgsbedövning.
En halvtimme senare hade jag ungefär en kvadratdecimeter på vänster lår som nu var hårfri och jag insåg att om jag skulle gnälla så här så skulle jag behöva avsätta en vecka i månaden för att få silkeslena ben. Det skulle inte hålla i längden. Så jag bet ihop. JÄVLAR vad jag bet ihop. Efter ett tag gjorde det inte så fruktansvärt ont längre. Jag skulle tro att mina känselnerver i låret svimmade av efter ett tag, så jag skyndade mig fort som fan.
När jag var klar stängde jag av epilatorn, började andas igen och synade resultatet. Jag hade nu ett lent och knallrött lår och ett vitt, lurvigt lår.
Jaja, det gick ju bra i slutet, bara att hugga in på nästa då. tänkte jag. Så fruktansvärt naivt. Bara för att mina smärtsensorer i vänsterlår begått harakiri så betyder inte det att högerlåret ska gå lika enkelt. Men, jag lyckades tvinga mig igenom det andra benet också, dock med ett gäng dryck- och gråtpauser. Och JÄVLAR vad len jag är!

Så, nu ska jag ta vaderna om en vecka, men låren bör jag förhoppningsvis slippa ta på en månad ungefär. Underbart.
Men jag tänkte på att dela med mig lite av mina erfarenheter av epileringen och ge er små tips om ni ska genomgå denna fruktansvärda hårborttagning någon gång. Okej, häng med:

1. I broschyren stod det att man skulle sträcka ut huden så skulle det inte göra lika ont. Eller som de skrev: Göra behandlingen mer behaglig. Just. Jag höll fast huden från låret mellan hakan och bröstet för att få bägge händerna fria så jag kunde epilera med ena handen och dra ner knä-huden till fotleden med andra handen. Så gör det, sträck ut huden.

2. Ryggmärgsbedövningen jag nämnde tidigare var inget skämt om ni trodde det. Lustgas borde också hjälpa. Gärna valium. Har ni svårt att få tag i detta så rekommenderar jag vin i kopiösa mängder, något jag ska ta till hjälp då det är dags för vaderna.

3. Lägg något under dig då du epilerar som fångar upp hårstråna du drar ut. Jag spar mina hårstrån till bättre behövande, mängden från låren kommer kunna värma en hel familj i afrika då natten smyger sig på.

4. Skaffa gärna ett mantra du kan mässa då du epilerar dig. Jag valde No pain, no gain.

5. Skaffa en snygg epilator. Så fort jag tittar på min så glömmer jag all smärta den just utsatte mig för. (Jag skulle passa bra som misshandlad hustru...)


Lycka till!


Fredagshälsning.

Jag trodde aldrig att jag skulle säga detta, men det funkar ju faktiskt att skåla med alkoholfri cider också.
Vi har parmys av den högre graden här hemma, hoppas ni också har en fin fredagskväll.


En stunds harmoni.

Ibland, väldigt sällan, så får jag små moments då att helt plötligt känns självklart. Inga små orosmoln eller tvivel och allt blir klart, vitt, mjukt liksom. Och det känns så jävla bra. Mys med mig, mina vänner. Det är en fantastisk torsdagkväll.



Jan Stenmark.


Förebild

Kollade på lite bilder från när vi var på universeum och hittade denna:



Han vill jag va när jag blir stor.


blir bara 2,5 km idag med, till mies förtj...

0_image_054 (MMS)

blir bara 2,5 km idag med, till mies förtjusning.


Eken briljerar.

Smärtan i att retuschera en sjukt bra bild man själv inte tagit. Eken tog denna i Norge, nästa år ska jag fan också med.


Spall?

Hittade de här bilderna också. Kan det vara så att vi spillde något?


 


En sång?

Hittade just den här bilden på mig och Phäntielicious. Midsommar när vi bodde i ettan tror jag. Kan det vara så att vi sjunger något?


Dagens ungdom

Inatt har min tio år yngre systerdotter Mie sovit här. Igår när hon anlände försökte jag höja mina mosterpoäng lite och gav henne 6st mangaböcker, samt en klädhög som blivit över då jag rensade min garderob. Hon fick sen följa mig i elljusspåret då vi tog 2,5 km i rask promenadtakt, som följdes av att vi slog oss ner i tv-soffan och äcklades av en kvinna som bestämt sig för att bli världens största sådana.
Efter detta kände vi båda att det här var ovanligt mycket umgänge oss emellan då hon vanligtvis bara sätter sig vid datorn direkt då hon kommer hit, så jag startade upp black&white 2 och tog mig ett bad. Efter det kände jag att det vore skönt att lägga mig och läsa, klockan var då 21.00. Bara ligga och läsa en stund, inte sova. Klockan 00.30 vaknar jag av att Mie går och lägger sig. Jaha, jag somnade visst, men ungdomen hade varit uppe halva natten, jahaja.
Somnade om. Vaknade av att Mie knäppte av och på lampan och läste mangaböcker. Gick upp vid 02.00 och drack vatten, frågade om hon hade svårt att sova. Jag har läst fyra av böckerna nu, fick jag till svar. Jaha. Gick och la mig. Har ingen aning om när det stackars flickebarnet väl somnade, men kan säga att hon fortfarande ligger däckad.
Ja, jag minns själv när jag var i den åldern. Uppe halva natten och sov till middagstid. Det var tider det.
Det var bättre förr och ju förr desto bättre, som man brukar säga.

blir ingen svettbild idag, hade för ont i ...

0_image_053 (MMS)

blir ingen svettbild idag, hade för ont i benet för att ta i. blev promenad i rask takt och nu ett bad. life is good as they say.


Att hantera ett avsked.

Eken har just åkt till jobbet, ty hans fyra veckors semester tog just slut. Det var varit fyra otroliga veckor, då vi haft massor med tid för varandra och faktiskt njutit av varandras sällskap. Det har varit underbart helt enkelt.
Det tråkiga är dock att hela det här rosa och fluffiga grejer gör att det gör desto ondare nu när han har åkt till jobbet.
Vi valde ett snabbt och smärtfritt farväl, vilket var skönt. Det bästa att göra med jobbiga känslor är att kväva dem och ignorera dem, kom ihåg det, kära vänner.
Så nu har jag börjat städa lite och skickat in mina lönepapper, håller även på att fixa lite med arbetsförmedlingsgrejer. Försöker hålla mig sysselsatt med grejer för att inte tänka så mycket på Eken, helt enkelt. Men vad händer då? Jo, en liten jävla asiat har en fruktansvärt romantiskt picknick med sin flickvän nedanför min balkong. Jordgubbar och hela kitet. Jag menar, vaffan, kom igen!
Men, ensam är stark, jävlar vad mycket mysig ensamtid jag kommer ha. Till att börja med ska jag börja spela massa dödsrock på högsta volym med balkongdörren öppen. Trevligt.


Ren och skär utfyllnad.

Idag vaknade jag med morgonångest vid 7.30. Jag hatar morgonångest, den infinner sig jämt då jag vaknar innan 9-tiden, och kan vara vad som helst. Har jag inga större problem som mitt psyke kan haka upp sig på så kan den bestämma sig för att jag ska må grymt dåligt över att jag inte defragmenterat datorn på ett bra tag. Den här morgonen var det panikrädlsa för att jag ska glömma att skicka in lönepappret till kontoret på måndag. Fan ta morgonångest säger jag bara.

Hur som helst valde jag att kliva upp direkt då det var vidrigt varmt i sovrummet då jag inte fällt ner persiennerna igår kväll. Så jag fällde ner dem och lät Eken sova vidare medan jag smög upp kokade mig en korv till frukost. Uppskattar ändå de här mornarna då man får vakna upp sakta och känna att man faktiskt har en hel dag framför sig. Nyss, efter att jag skrubbat ansiktet och klätt mig, gick jag ut på balkongen och tog ett djupt andetag samtidigt som jag kände mig oförskämt fräsch. Ska bli skönt att gå ut och springa ikväll, tänkte jag och kände direkt hur det började värka i mina benhinnor. Hihihi, lillkroppen min, du vill inte alls vara med längre va? Men jag ska ta det lugnt, jag lovar.

Ja, nä, det här är också ett sånt där totalt meningslöst inlägg, så nu avslutar jag med en fjortispose och ursäktar mig.


Ett steg bakåt.

Blev 2,5 km idag igen, dock inte den roligaste springturen. Igår när jag gick och la mig kände jag att jag nog inte druckit tillräckligt med vatten efter förra rundan, men orkade dock inte gå upp och hämta vatten. Låg vaken med huvudvärk i en halvtimme tills jag blev rastlös och gick och la mig framför tvn istället, utan att hämta vatten då heller. Not so bright.
Hela den här morgonen har jag gått och kännt mig klibbig och varm, svettats som en liten gris helt enkelt, utan att det direkt varit så varmt. Har även känt mig lite hängig i övrigt, lite ont i halsen m.m.
Då borde jag ha druckit en massa vatten och gått och lagt mig, istället har jag vimsat runt hela morgon och ätit allt salt jag kunnat hitta för att sen svepa en Cappuccino och tvinga med mig Eken ut i spåret just när solen kommit fram och börjat steka.
Så fruktansvärt dumt.
Det var äckligt varmt, sjukt jobbigt och jag var snuskigt törstig hela rundan. Som om inte det var nog så kände jag redan efter ca. 50 meter att det gjorde ont på insidan av vänster vad, som sedan störde mig under hela slingan. Att ta två varv var inte så lockande med andra ord.
Men, men, fick upp lite puls iallafall. Nu ska jag hinka vatten och massera min stackars vad. På återseende.

P.s. Säg bra. D.s.



Bilden framhäver inte hur utmattad jag är. Ni får använda fantasin lite. Jag vet inte varför jag väljer att visa upp mitt svettiga ansikte efter varje runda, men jag ser det lite som en tradition nu. Ett bevis för att jag faktiskt gör det, både för er och mig. T-shirten är bytt, kanske är det därför det gick så jävla dåligt idag. MEN JAG KOMMER TILLBAKA.


fridasusannaj dammar av gamla skatter.

Okej, okej, okej. Jag satt just och läste igenom lite gamla inlägg i min kategori Ett bättre jag? för att se hur många nya liv jag startat de senaste året och hittade då mitt inlägg om när jag köpte min spikmatta.
Att jag är självgod vet ni som läser denna blogg redan, men nu vill jag påstå att jag ibland är fantastisk. Jag skrattade så att tårarna sprutade över DET HÄR INLÄGGET.
Kanske är det så här roligt för att jag har sprungit 5 km likt ett skrämt rådjur och för att klockan är oerhört mycket, men jag vill ändå lyfta fram det till er igen. Jag minns så väl min ångest ang. den här spikmattan, som nu hänger på väggen i sovrummet och inte använts på jag vet inte hur hur länge.
Jag tror jag rent av ska slita ner den och ta mig en omgång nu, för gamla tiders skull. Läs inlägget nu. Tack på förhand.


Den blåa t-shirten.

5 km mina vänner. Joggar mer och mer av sträckan, till och med Eken var imponerad av mig denna gång.
T-shirten jag har på mig är en gåva från en mycket vis lastbilsentreprenör från Norsjö vid namn Sören, den har jag joggat i fyra gånger i sträck nu och den osar ganska rejält. När jag drog på mig den idag så tänkte jag att det fan är sista gången, sen åker den i tvätten, men på något sätt så njuter jag lite av odören. Den symboliserar att jag faktiskt ansträngt mig hårt flera gånger inom en kort tidsperiod. Jag har kämpat i den blåa t-shirten som jag aldrig någonsin kämpat förut. Den blåa t-shirten är min beslutsamhet och min karaktär. 
Tänk om Sören visste detta då han gav mig den under min arbetstid i Östersund. Eller kanske var det just det han gjorde.
Han gav den till mig i en campingstuga i Lit, då vi båda haft en hård arbetsdag och satt och filosoferade över meningen med livet. Jag bjöd honom på gott&blandat och han tackade och tog tre bitar om jag inte minns fel. Det var mycket fint.

Tack Sören. Jag kommer aldrig att glömma dig.



Det är upp till dig...

Ett litet zombie-äventyr där du ska försöka få pizzabudet att klara sig.


En granskning av mig själv.

Inatt har jag drömt att jag att det stod en toalett bredvid sängen och att jag blev tvungen att sitta och sova på den medan Eken låg i vår riktiga säng. Det här gör att jag älskar dig lite mer, sa han till mig gång på gång. Någon som vill tyda den åt mig?

Något jag upptäckt på senaste tiden att både mitt språk och min stavning har försämrats oerhört. Jag sluddrar mycket, tappar ord och stakar mig mycket då jag konverserar, vilket är väldigt irriterande. Det känns precis som när man skulle redovisa framme vid tavlan då man gick i högstadiet, fast det sker hela tiden och jag rodnar inte lika mycket och har större bröst.
När det gäller stavningen så framkommer det främst när jag bloggar, jag får gå igenom texter flera gånger då jag varit för snabb på tangenterna. Och inte ens då upptäcker jag alla fel. Som i stycket över detta då jag skulle skriva "tyda den" så fick min hjärna för sig att när jag kommit till d i tyd så var det dags att skriva den. Tyden blev det alltså och jag ansåg mig klar. Som i en tidigare text då jag skulle skriva så smärtfritt som möjligt men skrev så smärtfritt som vanligt. Jag kan helt enkelt inte kontrollera mig.
Detta stör mig, det är som att konstant vara berusad fast utan den där mysiga, varma känslan.
Så, snälla, ha överseende med mina texter.
Jag har försökt analysera de här symptomen för att hitta en lösning, men utan resultat. Det enda jag kan komma på är att jag har börjat dricka ganska mycket av euroshoppers energidryck. Den är den enda goda energidrycken på marknaden.
Jag anser mig inte känna av någon direkt kick av den, men den är så god att jag ändå väljer att köpa på mig fem burkar vid varje ICA-besök. Kanske är det så att den dödar min hjärna sakta men säkert med alla sina hypergiftiga ingredienser, för jag skulle gissa på att det inte är någon hälsokur direkt. Eller att den faktiskt ger mig en kick, att den speedar upp min hjärna och att mina fingrar och min tunga inte riktigt hinner med.
Trots min magskänsla av att det är ren och skär cyanid jag häller i mig så kan jag inte låta bli. Jag är helt enkelt för beroende av den. You really got me this time, Euroshopper.

Idag är en sån här dag då jag känner att jag inte borde blogga, ty jag vet inte vad jag ska skriva. Jag tvingade mig att skriva detta inlägget, tvångsförlöste det så att säga, för att få dagens första inlägg ur vägen.
Men, jag tror att det här kan ha agerat som någon slags vaskrensing, att jag nu kan blogga mer hjärtligt och mer otvingat resten av dagen. Kanske. Vad vet jag.
Men som sagt, hjälp mig gärna med drömtydningen och mina symtom gällande stavning och tal. Tack på förhand.  


In a sharing mood...

En annan kul grej är det HÄR inlägget hos en bloggerska. På bilderna är två hundar som jag med mitt otränade rasöga skulle uppskatta till en rottweiler och en sån där chiwa.. chiwuaw.. ja ni vet.
Best buddies har hon döpt inlägget till, och nu bara antar jag att hon syftar till att de här två hundarna är bästa vänner. Jag tycker dock inte att det riktigt ser ut så. Jag tycker att rottweilern ser ut att vilja klippa den där lilla jävlen när som helst. Sjukt obekväm ser den ut att vara.  Men det kanske bara är deras jargong, vad vet jag. Jag fick ut ett litet fniss av det iallafall, och detta ville jag dela. För ni vet delad glädje är dub... äh, fuck it.


En returlänk till björnästet

Det finns en man från nedre delen av sverige vid namn Björn. Han driver en oerhört underhållande blogg som heter Björnnästet. För två dagar sedan skrev han något så otroligt roligt att jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen när jag läste det. Jag skrattade högt och fruktansvärt våldsamt, så pass att min dataskärm glänste av saliv och min mage fick mer träning då än vad den fått sammanlagt under min blygsamma livstid. 
Det var helt fantastiskt, faktiskt. 
Borde jag länka honom? tänkte jag i mitt stilla sinne, men insåg att ingen faktiskt läser min blogg så detta skulle varken göra till eller från. Men nu har den lilla rackaren gått och länkat mig, så nu kan jag ju faktiskt skicka tillbaka de läsare som hittat hit från honom.
HÄR är det geniala stycket. Jag tycker verkligen att ni bör läsa det, ty det kommer göra er dag något trevligare.


Partysugen

Nu var det ett tag sen man var ut och festade till det lite, boxen i kylen har varit orörd alldeles för länge.
Meeen, å andra sidan har man vaknat upp och mått bra väldigt många mornar också. Det är en smaksak det där.


För mycket av det goda.

Hehe, filmade just mig själv när jag rockade loss till Billy Idol's Cradle of Love. Tänkte slänga upp den lilla filmsnutten här, men så insåg jag att jag måste skaffa medlemskap i nått slags filmgrejs för att göra det och då orkade jag inte. Däremot har jag suttit i snart en halvtimme nu och kollat på mig själv i camen samtidigt som jag kollar på filmen, samtidigt som jag försöker göra precis lika! Så sjukt surealistiskt. Men ack så underbart. Två av mig. Ja... DET VORE NÅGOT DET!


Dissad.

Samantha skulle ha kommit hit idag. I måndags lovade hon mig detta. På torsdag, sa hon. På torsdag ska vi frodas i varandra sällskap. Fram tills dess skulle hon hänga med sin kille. (Det kursiva läses med slemmig röst) De kan tydligen inte få nog av varandra. Imorse ringde hon, från sin kille. Hon var kvar där och kunde därför inte träffas på förmiddagen, men på eftermiddagen kunde hon nog offra någon timme till mig. Nyss ringde hon igen, då var hon hemma, dock med feber. Det här ser inte bra ut, Phäntie.
Imorgon sa hon dock att vi kunde hänga. Men vi får se. Hur jag känner mig. Om jag har lust. Jag kanske hellre hänger med min kille.


Överlevnadstips på Gekås del 3

Som ni kvinnor där ute vet så är det inte  så lätt att alla gånger få med sig sin partner in i affärer, speciellt inte den som är känd för att vara helvetet på jorden.
Som tur är har mitt exemplar blivit invand i detta tidigt då han fått följa sin mor till Gekås årligen som barn.
Detta betyder dock inte att han är helt okej med det, åh nej. Man måste fortfarande lura och locka allt vad man kan.
 
Förberedelser är A & O. Nämn det först lite diskret att du skulle vilja ta en titt där, och börja fort prata om något annat innan han hinner börja protestera. Nu har hans hjärna fått något att processera, och här vet vi ju att mannens hjärna är mycket fragil, så det gäller att gå varsamt fram här.
Nästa gång du nämner det kan du också nämna datumet du tänkt dig, men var noga att du vaggat in honom först i en falsk trygghet, som att du lagat hans favoriträtt eller att du har en extra djup uringning på dig.
Tredje gången, det är här det ska bestämmas, och nu jävlar ska det smälla med buller och bång! Leta upp något av de fel han gjort närmaste dygnet och skäll ut honom som fan efter. Var arg som ett bi och bryt sedan tvärt ihop i tårar, du kommer aldrig kunna förlåta honom för det här! När han är som mest ångerfull så slänger du fram vad som faktiskt skulle kunna få dig att gå vidare från det här hemska - en tripp till Gekås. Om du lyckats med skådespeleriet så kommer han svälja betet med hull och hår, sen är du safe.

Det skulle kunna gå att bara tvinga med honom eftersom han nu lovat, men för allas bästa kan det vara skönt om det går så smärtfritt som möjligt.
När du ska inta damavdelningen bör du skicka ner honom till verktyg- och teknik-avdelningen. På så sätt hinner du klara av ungefär halva damavdelningen innan du har honom suckandes i hasorna på dig igen.
Ge honom en morot. Lova honom något som han ska få efteråt, ett verktyg, kanske en tur in på net o net som ligger bredvid, eller att inte behöva besöka svärmor på ett bra tag. Detta kan du sen nämna när han börjar trilskas där inne.
Detta lugnar honom utåt, men på hans sköra insida så råder fortfarande full klaustrofobi och panikångest. Därför bör du ha med dig godis, gärna klubbor och/eller små kolor. När han är som mest nere sticker du åt honom en sockerchock, och vips är du good to go ett tag till. 
Gekås har även små caféer där man kan lämna av trötta hanar, där de kan möta likasinnade och beklaga sig inför varandra, ett underbart påfund.
När du tagit till alla dessa knep och det ändå inte känns tillräckligt så finns det bara en sak att göra. Se honom djupt i ögonen, säg: jag ringer när jag är klar, sen springer du så utav helvete tills han inte kan hitta dig längre. Sen gäller det bara att ignorera mobilen och förtvivlade speakersröster som berättar om en galen karl och gisslansituationer vid kassan. 
O.B.S. Nödlösningen jag just nämnde är inte helt riskfri. Det kan hända att han tagit bilen och dragit när du är klar, så var noga med att en backup-plan. Som taxi, som han får betala för att han är så oförstående och missunsam. Var noga med att straffa honom efteråt också, om han skulle ha smitit, så det inte återupprepas nästa år.
Om din man skött sig exemplariskt, och du till och med har två klubbor kvar, så ska du belöna honom rikligt så han minns hela situationen som något positivit och gärna följer med de kommande åren i ert förhållande också.

Detta var del 3 i min gekås-skola. Jag hoppas ni lärt er något.

//Er Svarta Änka.


Hybrisen vid femte löparrundan...

Nytt personbästa på 2,5:an! Värmde upp ett varv och joggade andra. Så sammanlagt 5km. Törs vi hoppas på att jag tar mig ur vassen till beach 2011? DEN SOM LEVER FÅR SE!


Sagan om målningen.

Sitter och kollar igenom lite bilder och upptäcker att jag inte riktigt tagit upp allt om målningen hos Björn och Kajsa i början av semestern. Efter att vi målat och slitit en hel dag så sa Björn: Jag vill att ni sätter er.
Vi visste inte riktigt vad som var i görningen, men satte oss ändock ner för att höra vad han hade att säga. Han lade armarna i kors och Kajsa slöt upp bakom honom och vi satt tysta i säker fem minuter medan de två granskade oss.



Ni är långsamma, sa Björn plötsligt. Slarviga. Äckliga. EN SKAM! röt han så saliven sprutade.
Jag skämdes och kände att jag ville därifrån, så jag gav Eken en blick som sa att det räcker, nu åker vi hem...



...men Eken bara slöt sig som en mussla och gick in i sig själv.



Vi visste varken ut eller in och barnen började gråta.



Plötsligt så började Björn se lite road ut, en gnista hade tänts i hans ögon.



Tsss, jag SKOJADE BARA! tjoade han och blev som förbytt.



Helt plösligt var stämningen på topp och vi åt och drack som om det inte fanns någon morgondag.
Kajsa började visa familjebilder för Eken och det fanns ingen hejd på gemytligheten...



Tills Eken började få lite för mycket av det goda...



Han fick feeling och började spexa som aldrig förr...



Sjöng...



...och härjade för fullt.



Kajsa var den som fick nog först. Vad i helvete håller du på med? frågade hon i dömande ton.



Björn och jag tystnade och försökte låtsas som ingenting.



Och Eken slöt sig på nytt.



Då stirrade jag på Eken med en blick som sa att det räcker, nu går vi och lägger oss.



Sen plockade vi alla ihop efter middagen i tystnad och gick sedan och la sig för att aldrig prata om kvällen som gått igen.

THE END!


Ouppskattad gåva.

Då man är den perfekta flickvännen köper man ibland med sig gåvor till sitt bihang. För att vara snäll. En helt osjälvisk handling.
För ett ganska bra tag sen nu så fick jag syn på en parfym jag sniffat på förut och tyckt att den luktade gott. En herrparfym alltså. Då jag redan gett Eken en sjukt väldoftande parfym i julklapp kändes det onödigt att köpa en till, men då den var lite nedsatt i pris tänkte jag att äh, vaffan, jag slår till så kan han variera sig lite. Sagt och gjort, jag slår in skiten och ger honom den då han kommer hem från jobbet i sann perfekt flickvän-anda.
Eken sliter förväntansfullt upp paketet, och när han kommit en bit säger han: En cigarr?! för det är det som är tricket, flaskan ser ut som en cigarr. Hehehe, fnissar jag, nästan. Han upptäcker sedan att det är en pafym, sliter av korken och sniffar medan jag står bredvid, sjukt upptrissad och om möjligt ännu mer förväntansfull än Eken. Eken stannar upp, sniffar lite försiktigare. Är tyst. Sniffar lite till. Sedan frågar han mig lite försiktigt: Luktar den här gott?
Jävligt tacksamt. Så nu får den ligga i badrumsskåpet tills jag får en ny, tacksammare kille.



Ibland smyger jag mig in i badrummet och låser om mig, öppnar försiktigt badrumskåpet och sniffar i mig hej vilt av den goda aromen, samtidigt som jag drömmer om killen som någon dag kommer uppskatta den. Jag tänker mig att han ser ut ungefär så här:


Något att fira.

JAG HAR NAMNSDAG IDAG! MEN SÅ GRATULERA MIG DÅ!


En second hand-shoppares försvarstal.

Idag var jag på second handaffären i Ljusdal igen. Denna gång utan Samantha, och detta gjorde att kände mig en smula mer utsatt och osäker där än vanligt. Men! Det hindrade mig ändå inte från att fynda. Jag har mer och mer börjat gilla second hand-shopping, då det känns så oerhört korrekt, både ur ekonomiskt och miljömässigt tänk. De roligaste kläderna jag nu mer äger är från second handaffären, och även om det kliar på hela mig när jag går där inne så är det så oerhört spännande och se vad som kommit in just den här gången.
Man vågar prova saker man annars inte skulle ha provat i en vanlig affär, för det kanske känns "lite väl" men när man väl får på sig det är det hur snyggt som helst. Och kostar en 20:a. Typ. What's not to like?!
Idag fick jag ihop en hel outfit för 80 spänn och så här glad blev jag då:



Men jag blir alltid lite kluven då jag köpt något jag blir sjukt nöjd över... Jag får nämligen ett sjukt behov av att blogga om det, men samtidigt föraktar jag själva grejen. Så därför tog jag en halvtaskig cambild (ovan) för att visa tunikan och skärpet jag köpte, för att liksom smygflasha det. Ett halvhjärtat försök, så att säga.
Vem bryr sig om vad man har på sig egentligen liksom, men å andra sidan så vem bryr sig om vad man tycker och tänker och gör. Hela bloggkonceptet skulle ju behövas lägga ner om vi ska tänka så. Så jag tänkte att vaffan, jag går ALL IN! SÅ HÄR KOMMER MIN OUTFIT FÖR 80 SPÄNN!!!


En tunika - 30 kr
shorts - 30 kr
Skärp - 10 kr
Skor - 10 kr

SPEGELKNÄPPT OCH ALLT! (Dock utan blixt, vilket hade varit sann fjortisanda)

Och i fall ni tänker att "jaha, det där var ju inte så jävla snyggt" så garderar jag mig som alla andra brudbloggare där ute och skriver att bilderna inte gör kläderna rättvisa. Men typ jo. Och med de där spirorna kan man ju pull anything off, så att säga, höhöhö. Nej men seriöst. Jag tänker inte börja med nån jävla dagens-outfit. Det har ni mitt ord på. Men jag lovar ingenting.
Så syrran, sluta gama över att jag ska rensa ur garderoben, ge dig iväg till second hand-butiken.

 


Helt. Jävla. Slut.

Samma sträcka som igår, lite snabbare, lite svettigare. I ösregn. Tummen upp. Skjut mig.


Du fick mig igen, din lilla jävel...

Igår såg jag mig själv i spegeln och tänkte att, jävlar vad pluffsig jag ser ut. Känner mig inte särskillt bra heller, liksom svullen och uppblåst. Trots dessa insikter kunde jag inte låta bli godis (ni vet polly-påsen och lakritsen jag köpte på mig, intogs i oerhörda hastigheter.)
Eken har tjatat på mig att jag bara lyssnar på ledsen och arg musik, och vad är väl felet i detta, har jag då undrat.
Alldeles nyss såg jag ett avsnitt av MTV's MADE, om en tjock pojke som genomförde en sån där jävla simma-cykla-springtävlingt, triat..ta..lo.. ja, nått sånt heter det. Och jag grät som ett litet barn när han kom i mål. EN TJOCKIS SOM SPRANG?! Jag tyckte att det var så fruktansvärt fint. Han klarade det.

Alldeles nyss var jag inne på en blogg som hade lagt upp massa oerhört vackra rymdbilder. De var så himla maffiga, och jag blev verkligen häpen över hur vackra de var. Samtidigt blev jag nedstämd över hur man aldrig riktigt kan ta in skönheten i det hela. Man kan bara se det på bild. Förstår ni vad jag menar?
Som när jag hade min Dean Winchester-fas (Ja, jag är över honom nu.) så blev jag liksom upprörd över att jag inte kunde göra något med det hela. Skulle jag befinna mig framför Dean Winchester i egen hög person skulle jag bli så grymt besviken, för jag vet liksom inte vad jag skulle göra. Troligen skulle det bli någon slags överslagshandling, att jag skulle sätta mig ner och virka eller något. Precis som när jag ibland tänker på hur mycket jag gillar Eken. Jag vill HA honom. Men jag har ju honom redan egentligen, ändå känns det inte nog. Som med kattungar också. Man vill liksom smälta ihop sig, det duger inte med att känna, klappa och pussa.
Det jag säger är att jag vill mosa in kattungar, Eken, Dean Winchester och universum i mina porer.
Ja, det är det jag vill.
Jag vill ta in skönheten maximalt, men tiden är för kort för detta, och människan har inte tillräckligt många sinnen för att kunna göra det! OCH DET GÖR SÅ ONT I MIG!!!
När jag sitter och är som mest deprimerad och har faktisk ångest över att rymdens spektakel är så oerhört vackra så slår det mig att jag nog har en smula PMS. Symptomen är så klassiska. Och trots det faktum att jag går igenom detta så gott som varje månad så inser jag det aldrig riktigt. Varje gång lyckas min kropp föra mig bakom ljuset. Nästa gång ska jag fan vara förberedd. Då jävlar kan den där förbannade tjockis springa hur långt han vill, jag kommer inte bry mig! Om han inte nu bär på försummade djurungar d.v.s. 

 


Lockar på väninnan.

Sara! Jag hoppas du inte ljög om kräftskivan, det vore mysigt om vi kunde fixa något sånt. Hör av dig om när du är ledig, jag har godis och sånna här:



*kOmSi KoMsI*


Förbättring.

Jag joggade nyss nästan 2,5 km. Sjukt jävla jobbigt. Trodde jag aldrig att jag skulle kunna klara av. Meeen, imorgon borde jag väl logiskt sätt kunna ta en mil då ungefär. Tummen upp.


Hysteriskt roligt.


Belöning.

Det flög fan i Eken och mig igår så vi gav oss ut och promenerade/sprang elljusspåret på 2,5km. På något vis fick vi mersmak så idag blev det samma runda gånger två. Och hur belönar man det? Jo med polly och turkisk peppar. Of course.


Är det bara jag som blir illa till mods då...

0_image_032 (MMS)

Är det bara jag som blir illa till mods då jag ser mannen på icas tortillabrödsförpackning? Visst, först fnissar jag och ropar själv MAS TORTILLAS! Men sen börjar jag granska mannen och de kalla kårarna infinner sig. Blicken, leendet. Det är ett psykfall vi har att göra med, en mördare, och han har förgiftat min tortilla. Otäckt.


Överlevnadstips på Gekås del 2

Okej, nu känner jag att det är dags för del nr två i Ullaredsskolan.
Idag tänkte jag gå in på det här med klädsel inne på Gekås, ty ett felsteg här kan få dödlig utgång. Eken gjorde t.ex. det fatala misstaget att ha sandaler på sig sist vi var där, något vi i efterhand har blivit starkare av men just där och då var det inte så trevligt.
Skor med stålhätta är alltså att föredra, gärna med högt skaft då det blivit populärt för männen att fästa vassa föremål vid sina anklar inne på herravdelningen. Sen kan man då satsa pengar på den man tror kommer klara sig längst, sen släpps hannarna mot varandra och detta har oftast dödlig utgång. Höga skaft är alltså något att överväga.

Till alla kvinnor där ute vill jag avråda er att ha stora örhängen, lämna dem hemma eller ta av dem innan ni äntrar stora folkmassor. Håret ska också helst vara uppsatt och så ogreppvänligt som möjligt. Det absolut bästa är att snagga sig innan man åker in till Ullared, men detta är det endast eliterna som gör.

I övrigt bör kläderna också vara heltäckande, men (obs.) svala. Inne på gekås upppstår ibland nämligen en flockmentalitet, och ser då den större gruppen någon de anser inkräkta eller vara väldigt svag så går de ihop och omringar personen i fråga och börjar vibrera för att skapa en värmehöjning som blir för mycket för inkräktaren att hantera. Flocken ger oftast inte upp för än personen i bästa fall svimmar eller oturligt nog avlider. 
Skulle man bli utsatt för detta är det alltså en fördel att ha svala kläder, för en kedja är endast så stark som sin svagaste länk, och skulle då någon i gruppen se en t-shirt för halva priset 100 meter bort så har hela skaran skingrat sig på mindre än 30 sekunder, och de där 30 sekunderna kan rädda dig om du valt att skippa långkalsongerna.

Annars då? Något jag personligen tänkt på att förbättra med mig själv till nästa Ullareds-resa är att införskaffa en midjeväska så jag kan förvara mina värdesaker på bästa sätt. Detta drar naturligtvis ner din coolhet, men inne på gekås är det bättre att smälta in med de övriga shopparna och då är coolhet inget att hålla fast vid.

Ja, jag tror jag härmed avrundar del 2 av min lilla Gekås-skola, i nästa avsnitt tänkte jag ta upp hur du bäst underhåller din man under shoppingturen.
Tills dess, sköt om er och shoppa lungt!


//Er Bidrottning.



Avblåst.

Ändrade planer, Eken förblir hemma och det innebär att jag kan sysselsätta mig med honom, så ni kan SLUTA HÖRA AV ER NU. Lämna mig ifred, snälla. Jag orkar inte med er längre, även jag har en gräns.



(Alltså, det jag försöker säga är: nej, syrran. Jag kan inte komma och gå ut med din hund idag. Men tack för att du hörde av dig.)

Sysselsättare sökes

Eken kommer dra iväg för att ägna sig åt manliga aktiviteter så som fiske och tältning med sin bror imorgon, och jag söker efter någon som vill sysselsätta sig med mig.
Detta är saker jag kan tänka mig att göra:

Gå på krogen
Öva på porträttfoton
Gå agillity-kurs
Dreja
Ta emot groteska mängder pengar
Spela finns i sjön
Dricka vin i skenet av brinnande ljus
Fiska
Krokimodella
Dra några sköna gitarr-riff
Vaska en och annan portion hummer

Hör av er.


Överlevnadstips på Gekås.

Jag lovade er ett inlägg om Gekås i Ullared, och jag må vara många saker men inte en lögnerska (...) så jag slänger väl ihop en liten jävel då. Tanken bakom detta är att jag efter ett antal gekås-besök lärt mig så pass mycket att jag kan dela ut lite överlevnadstips till er som funderar på att besöka västkustens egna lilla limbo mellan himel och helvete.

När människor kliver innanför gekås portar förändras de. Det måste de för att överleva. De som inte genomgår förändringen kommer aldrig heller att återkomma till varuhuset, de är helt enkelt inte starka nog. För så här det på gekås- survival of the fittest, starkast överlever helt enkelt. Det handlar om att evolvera. Eller kanske tvärtom, devolvera. Vi sjunker ner i vårt allra primitivaste, här gäller det att äta eller ätas.
Jag blir ett lejon inne på gekås. En lejoninna och damavdelningen är min savann. Ja, så är det.
Ett stort problem inne på gekås är vagnarna och Eken och jag har tidigare exprimenterat med hur man kan underlätta det hela. Den försvårar nämligen framkomlighetsmöjligheterna avskyvärt, men är dock ett måste då man inte kommer undan med endast en korg inne på Gekås. Till slut har vi löst det hela så att vi har med oss en korg och en vagn, så man då och då kan skiljas åt och när korgen är full så sammanstrålar man och tömmer den i vagnen. Och här kommer ett viktigt tips: SLÄPP ALDRIG VAGNEN UR SIKTE. Ni minns vad jag sa om människorna där inne va? De är inte människor längre, de rycker och sliter i ALLT. Vagnen är ditt näste och varorna dina ungar, du måste slåss för att försvara vad som skall bli ditt, glöm aldrig det.

Men hur tar man sig fram med en vagn bland alla andra vagnar då? Det är inte en lätt uppgift, speciellt inte med alla "strosare" som finns där inne. Ni vet, de som liksom går och liksom känner lite en tröja här och en sjal där medans de kollar på en byxa några meter bort och tänker på vad de ska äta till middag. En strosare utan vagn är ganska lätt att ta sig förbi, men de med vagn är fruktansvärda. De stannar gärna mitt i en gång och liksom hamnar i trans. Kanske är det så att de liksom inte kan hantera varuhuset och har smugit i sig en och annan valium innan de äntrade byggnaden, vad vet jag, men de är sannerligen en smärta i röven. Då finns det bara en sak att göra, nämligen att fästa blicken långt borta i fjärran och sedan bara plöja sig igenom alla förbannade strosare. Ser de målmedvetenheten i din blick så väjer de oftast innan ni kolliderar, för blicken är a och o, mina vänner. Det gäller att ha självförtroende, gärna lite hybris om man så vill.
Män väjer direkt när de ser dig komma emot dem, de är svaga motståndare som hellre flyr än illa fäktar. Det är inte deras område. Det gäller dock att vara försiktig då man utmanar hanar, då deras ägare kan vara i närheten, och risken finns att hon är starkare än dig. Hon kanske är äldre och har mer erfarenhet än vad du har, och då gäller det att tänka till två gånger. Kanske är det bättre att du backar ur den här fighten, du tjänar kanske mer på att ta en annan väg. Självförtroende är viktigt som jag sa tidigare, men man får inte heller underskatta sin motståndare.
Ett annat sätt som underlättar framkomlighet är helt enkelt att få upp en fruktansvärt hög hastighet på kundvagnen. När folk ser dig ånga emot dem så inser de att det gäller att det kommer göra fruktansvärt ont om de inte avlägsnar sig inom kort. Likt Jesus mirakel så kommer massan skingra sig och en väg bereds framför dina fötter.

När jag började skriva detta så insåg jag inte hur mycket det fanns att lära ut ang. säkerheten på gekås. Jag inser nu att det finns betydligt fler faror att belysa och att jag inte vill släppa iväg er utan att ha varnat er. Era liv ligger i mina händer, och jag ska inte göra er besvikna. Men man kan inte ta in hur mycket fakta som helst på en gång, så jag tar en pause här så det får sjunka in ordentligt. Invänta del två. Och var försiktiga där ute, det är en grym värld vi lever i.


// Er Lejonhona.


Hemligheten

Så här ser jag ut när jag kliver ur duschen, såattnivet. Hur man löser det? Hittade en utmärkt instruktionsvideo på youtube, så ni också kan lära er. Ta del:


På en torsdag?

En semstertorsdag finns det bara en sak att göra. Dricka sig mysfull på vin. Vad gör man om man väntar gäst? Jo, man börjar dricka i förtid så denna måste dricka ikapp. Ett säkert kort om det senare på kvällen skulle bli fullast vinner-tävling.



Kör svartvitt nu. Är man en konstnärsjäl så är man.


FAIL

Hittade just den ultimata sidan för ensamma stunder: Hunkpedia
You're welcome.
Men. De har gjort ett fruktansvärt misstag. Straffbart. Kolla in den här länken:http://www.hunkpedia.com/search/label/Gabriel%20Soto
VA?!?!?!?! Hur kan man göra det misstaget?! Jag kräver att den människan sparkas från siten. Jag skulle göra ett betydligt bättre jobb än så. Filar på en ansökan i detta nu. På återseende.

Dean i periferin.


Eken och jag har tack vare Ekens bror helt snöat in oss på serien Supernatural. Huvudpersonerna är de två bröderna Sam och Dean Winchester. Båda två är helt klart avelsdugliga, men Dean är... Ja, mina vänner, jag är mållös. Perfektion. Världens i särklass snyggaste människa. Efter Eken. Naturligtvis. Tro inte annat.
De båda bröderna har gått igenom mycket tillsammans under de tre säsongerna. Ständigt räddar de varandra och resten av mänskligheten ur knipor, och trots sin svåra uppväxt så är de godhjärtade och så sjukt jävla lä... lätta att vila ögonen på.
Serien är mycket händelserik och intressant, man får sig ständiga tankeställare och djupet i handligen är inte av denna vär.... Äh, det är två hunkiga killar som spöar skiten ur diverse varelser. Jag kräver inte så mycket mer.
Dean spelas av Jensen Ackles, som tyvärr gifte sig i Maj detta år med en mycket vacker kvinna. Det vore ju tråkigt om hon skulle råka skada sig eller något... .... .... Hur som helst så har vi kollat på så oerhört mycket Supernatural den senaste tiden att jag liksom vant mig med Dean. Jag har sett honom i roller tidigare, han var ju Alec i Dark angel som gick för några år sen men det har blivit så intensivt nu. Han finns med mig. Eken har blivit Dean i min periferi. Och hey, varför inte dra nytta av situationen. Dean kan ju döda demoner, så det känns tryggt. Så jag har börjat utnyttja detta, klurat ut vilka tidsfördriv som gör sig bäst i Deans sällskap. Här följer en lista på dessa aktiviteter:

Titta på tv
Läsa
Gå promenader
Dansa i armkrok
Leka blindbock


Saker som inte går så bra med Dean (Men bättre men Eken) är dessa:

Äta middag (Om man inte gör det framför tv:n d.v.s.)
Gunga gungbräda
Har djupa samtal
öga mot öga (Men Dean är ändå inte den typen, han dödar hellre demoner)
Bugga

Om man, gud förbjude, skulle få för sig att bedriva otukt så lämpar sig detta bäst med Dean i skedpositoner av olika slag. Dean är helt enkelt för cool för missionären. Han dödar hellre demoner.
Detta var mina Dean Winchester tips. Tredje säsongen är just uttittad och hela mitt inre skriker efter säsong fyra. Just för den djupa handligen och... Jaja, you've got me. SÅ DÖM MIG DÅ!



 


Semester v. 2

Ja, efter ert eviga tjat om vecka två på min och Ekens semester, så här kommer den.
Måndagmorgon luffsade vi oss upp för att packa det sista inför vår årliga semester till Varberg, där vi bokat två in fem nätter på b&b:t Carlssons utsikt där vi även bodde förra året.
Bilresan gick bra, om man bortser från den lilla episoden då vi just ätit på max i örebro och jag ska ta över ratten. Tydligen frågar jag Eken: Vart ska vi sen? och han svarar att vi ska åt vänster. Detta har jag inget minne av, utan jag lägger mig i högerfilen. Eken frågar vad fan jag håller på med och sen svänger jag ut mitt framför en postlastbil, och kör i fel fil i hela rondellen. Eken och jag är måttligt uppstressade efter detta och när jag sen ska ut på motorvägen så ligger jag i påfartsfilen och väntar in en lastbil, och när jag ser att denna passerat så slänger jag mig ut i filen. Problemet i detta är bara att Eken fick för sig att denna hade släp och skriker rätt ut då han tror att jag är på väg att döda oss båda. Jag blir chockad av skriket deluxe och sitter sedan med pedalfrossa i två timmar. Lite otäckt.
Nåväl, vi anländer till ett soligt varberg och checkar in i det röda rummet hos Carlssons. Två dagar beach följer och vi besöker även Bexells talande stenar. En tokig gubbe som för x antal år sedan ristade in massa skit i stenar. Mitt råd: Åk inte dit. Visst, bokskogen var vacker och den första kvarten var mysig och romantisk då jag och Eken gick på vår lilla upptäcksfärd. Men sen insåg vi att det kanske inte var så bra att åka dit på typ årets varmaste dag. Så flåsandes, sjöblöta i svett och rysligt irriterade kunde jag och Eken ta del av visdomsord som dessa:



Jaha, Bexell. Så fruktansvärt givande. Jag blev dessutom kissnödig mitt i hela cirkusen och blev tvungen att ta skydd bakom en av dessa dyrgripar för att lätta på trycket. Mitt sätt att tacka för upplevelsen, skulle man väl kunna säga.



The skogsrå herself.

Hur som helst så var torsdagen väder av något sämre slag så vi tog en tripp till das Ullared och gick på Gekås, och som alltid var detta en upplevelse utöver det vanliga. Har en hel del jag vill dela med mig av men detta väljer jag att spara till ett eget inlägg. Resten av dagarna spenderade vi genom att besöka Ekens far och mor, och genom att ligga på rummet och kolla på supernatural. Helt jävla underbart var det, helt enkelt. Lördagen skulle egentligen vara dagen då vi pallrade oss hemmåt, men istället valde vi att besöka Ekens barndomskamrat Bennie. Det bjöds till fest på kvällen och pakter slöts om att åter träffas i vinter då han lovade att komma hit tilll oss. Sen slocknade jag och Eken i Bennies säng medan han skamset fick ta en sovsäck och lägga sig i soffan. På vägen hem svängde vi in hos Ekens bror och hämtade upp ännu en säsong av Supernatural samt en barstol.
Det var väl semestern i stora drag. Lite fler bilder att bjuda på:



Röda rummet, här bodde vi de första tre nätterna. Bild dock tagen förra året, men det såg i princip lika ut. Möjligtvis att Eken som syns till höger i bild var några kilo lättare då.



Blå rummet. Ångrar att jag inte tog kort på hela rummet, mycket fint. Carlssons utsikt bör man bo på om man är i trakterna, ljuvliga rum och total tystnad, man sover som ett barn i de sängarna.



Detaljer i hallen.



Vi njöt nog minst lika mycket av regnvädret som av solen.

Avslutar med en bild på bokskogen. Tack för er tid.



Semester v.1

Ahh, äntligen hemma. Eken och jag har haft två intensiva semsterveckor, inga sovmornar eller något navelluddspillande här inte.
Det hela började med målning i Falun, en målning som husägarna först försökte lura mig att själv ta tag i med orden att det nog rörde sig om fyra arbetsdagar. Det tog tre. När vi var fyra personer.
Jag tackar alltså gudarna för att jag fick förhinder då så vi alla kunde hugga in nu istället. Dagarna bestod av vit färg, svett och tårar, kvällarna av skamligt god mat, rusdryck och många goa skratt. Jag kan inte med ord beskriva hur bra jag trivs i det sällskapet, men nu ska jag inte gå och bli sentimental.
Onsdagkväll så tog vi på oss ansvaret som hus- och katt-vakt när värdparet åkte ut på lite utflykt. En oerhört krävande uppgift då vi måste trycka i oss kopiösa mängder lösgodis, titta på sjukt mycket spökjagande hunkar och inte lämna bäddsoffan på hela kvällen.
Inte helt utan hjärtesorg tog vi oss hemmåt på torsdagen och möttes av Phäntielicious. Det tjattrades lite och kalasades på nyplockade jordgubbar, så trevligt att vi genomförde fredagen på ungefär samma sätt, men då med inslag av marknad och second hand-shopping.
Lördagmorgon bar det av till Hudik för ytterligare lite shopping, strandhäng och fest med Mc-Sandra och dennes bihang. Trötta och sjukt bakis vandrade vi i spöregn mot bussen på söndagmorgon, kom hem, åt pizza och sov sedan som stockar. 
Det var första veckan. Imponerade? Äh, man ska ju känna att man lever om man säger så. Men jag märker att ni blir lite överväldiga av detta rockstjärneliv jag och Eken lever så jag låter er ta en pause här, så återkommer jag med vecka två. Måste häva i mig lite frukost och så. Blir väl en näve nötter från golvet och en 6:a Jack Daniels. På återseende.



Eken mitt i målningsakten. Nej, han har inte t-shirt.


En liten teaser

Jag kommer tillbaka snart, och det kommer bli ljuvt. Tills dess:


RSS 2.0