Home and safe

Ah, nu är man hemma igen och gillar läget. Hur mysigt vi än bott och hur gott vi än sovit så så medför det en viss trygghet att sova i sin egen säng.
När vi kom hem igår så packade jag upp en del av de nya fynden och denna dag kommer väl gå i samma anda. Ska även in och betala resan samt dra hem till mor och far en sväng. Till kvällen vankas vin med the Puffin.
Men först: en dusch. På återseende.


Varför jag...

3ca73a4c07fce00f52206729c7cefa55.png

Varför jag ej bör vistas i trafiken del 2:
Jag har civil-snuts-nojja. Alla bilar är poliser. det spelar ingen roll om det är en liten ford fiesta eller värsta sportbilen. Så fort någon dyker upp bakom mig ligger jag och krypkör tills denne kör om, sen börjar jakten, för då måste jag om igen. Detta kan reta den andra bilisten lite, men det kan inte hjälpas, för jag måste se bilen bakifrån för att kunna avgöra om det är en civil-snut eller inte. Att vara så här fruktansvärt misstänksam tär naturligtvis på mig och detta gör att jag helst inte åker bil allt för ofta, till andra bilisters glädje. Gott så.


Nu har...

-5df87cc1caf45508e52a95b6ee0255e.png

Nu har vi lämnat det underbara B&B:et och ger oss av till Jenny i jakt på nya äventyr!


TACK!

776508b63a21777cd380c012048bbadd.png

TACK!


Ullared gick...

6fd7be3c705e7e34061d9de21bd3f5cd.png

Ullared gick bra. Nu är man trött glad och pank!


Frukost. Jag...

0-6d1d73f4a26a58aca4c341b13972014b.png

Frukost. Jag börjar gilla det här!


Vårt rum...

0-6b023b3075a082aa12e077058e551424.png

Vårt rum för inatt och imorgon natt. Inte så pjåkigt må jag säga... Helt jävla underbart!


Så lämnade...

0-331878c8f145e70d7ecc810011702278.png

Så lämnade man ju en paj på eftervärme i ugnen igår. Och vad jag vet så ligger den där än idag och frodas. Så lägenheten kommer nog lukta mumma när vi kommer hem. Tummen upp.


Göteborg bjuder...

0-624860e93f1082bc356c39744ea5dc4d.png

Göteborg bjuder i detta nu på spöregn och jag är åksjuk. Den svenska sommaren kan kyssa mig i röven!


I början...

566cdee45abfb8fa6c2401e11d7919c0.png

I början av bilresan då jag körde så startade Eken en ljudbok av Terry Pratchet. Direkt fylldes jag av obehag. Den handlade om trollkarlar och sånt skit som jag hatar. Berättarrösten skar i mitt litterära hjärta och jag ville inget annat än att köra över i motsatt körfält för att avsluta mitt lidande. Men jag höll tyst, ville inte förstöra semestern så här direkt. Jag fullkomligt kokade inombords men var kolugn på utsidan. Det gjorde ont i kroppen då Eken fnissade till över de påstådda lustigheterna men jag rörde inte en min utan satt där med sammanbitna käkar och mådde dåligt.
Men så plötsligt händer det! Eken lutar sig fram och trycker på radion istället, han gillade inte berättarrösten säger han, och morgonpasset sommar slår igång. Solsken och fågelsång fyllde mitt sinne!
Tack P3 för att ni räddade min semester!


Varför Sanna...

-6e87b88b95c2c0bb4229e6a0d592ab2.png

Varför Sanna inte borde då vistas på vägar del 1:
Jag kan inte ligga bakom andra bilar. Kommer inga omkörningstillfällen så ligger jag tryckt mot bilen framför. Då jag upptäcker att- oj, nu borde jag kanske hålla lite avstånd och saktar ner så märker jag att det andra bilen börjar dra ifrån lite (vilket den naturligtvis då jag saktar in och denne håller samma hastighet, logiskt) och vipps ligger jag på gasen igen för att hinna ta in på det glapp jag just skapat. Detta leder inte allt för sällan till vansinnesomkörningar. Tomma vägar och grönljus hela vägen ska det vara!


sitter här...

72357531399b712c871e4795e91eba77.png

sitter här med världens torraste macka från statoil. 42 spänn fick jag betala för den äckliga jäveln. bara för att max hade stängt. satan.


Den magiska fjärilen.

Det flög in en fjäril genom balkongdörren i början av veckan, men den hittade snabbt ut igen. Dock dröjde det inte länge för än den var inne igen och den här gången flaxade den runt så utav helvete. Helt plötsligt flög den in under bokhyllan, och jag kollade efter den och tyckte att det var mycket märkligt att den skulle flyga så lågt. Där under sitter den på min linsskydd till kameran som jag letat efter hur länge som helst!



Linsskyddet och dammråttan.



Jag blev helt lyrisk och bestämde mig för att rädda den som tack. Då jag gick emot den för att vifta ut den så började den komma emot mig.
Jag hatar småkryp, men fjärilar är ju fina saker så dem brukar jag kunna hantera. Tyvärr så var den lite för flamsig, den fladdrade så frenetiskt att jag kom att äcklas av den. Mitt uppdrag var dock fortfarande att hjälpa den ut, men min nyuppkomna rädsla för den försvårade det hela. Först ville jag ta lite bilder, men så fort jag gick i närheten så gjorde den små utfall mot mig. Det slutade att den jagade mig tre varv runt i lägenheten medan jag skrikandes försökte ta kort på den i flykten.
 



Jag kände mig oerhört löjlig som var rädd för en lite vacker fjäril, men så fort den lilla fröet av obehag såddes så fanns det inget jag kunde göra för att stoppa det hela. Tillslut säckade den till min glädje ihop på ett blad i köksfönstret, med känselspröten tryckta mot rutan. Jag smög mig nära och tog några bilder på den orörliga fjärilen. Efter ett tag började jag tycka att det var märkligt att den satt stilla så länge, så jag blåste lite på den, men den låg fortfarande helt stilla. Den har stressat ihjäl sig, helvete! Jag förde mitt ansikte ännu närmre den lilla insekten, men då fladdrade den upp och skrämde skiten ur mig, och flög sen ut genom det öppna sidofönstret och allt var åter i sin ordning.
Den var fin ändå, även om  den för ett ögonblick äcklade mig. Den hittade ju trots allt mitt linskydd och jag är evigt tacksam för detta.


Efterbörden.

Helgen började så här:





Nu mår jag så här:


Väntan...

Vi kan väl åka och handla?
Ja, men vi väntar tills Björn kommer.


Björn skulle komma klockan två. Det var en rimlig tid att åka och handla. Nu är klockan kvart över och vi har fått beskedet att han har ca. 16 minuter kvar innan han anländer.
Detta kommer bli de längsta 16 minutrarna i mitt liv. Dels så är jag fruktansvärt hungrig, magsyran lever loppan i min lilla magsäck. Men. Det viktigaste är ju att jag har ett paket att hämta ut på posten. OCH JAG VILL HA DET NU!
Att vänta är så fruktansvärt vidrigt. Jag hatar det. Oavsett om det är något roligt eller jobbigt jag har att se fram emot. Är det jobbigt vill man ha det överstökat och är det roligt så, ja, vi är väl alla barn i det läget. Så kan ni ju tolka själv om Björns visit är något positivt eller negativt.

Sen har Eken sagt åt mig att jag ska göra middag. Pastagratängen jag gjorde förut. Jag har bara gjort den en gång och då blev den mycket lyckad, men nu ska jag bjuda två andra, och detta kan göra att det går käpprätt åt helvete. För sånt är livet, mina vänner. Jävlas med dig så fort det får chansen. Fy fan.

Nåväl, nu ska väl jag sätta mig och stirra in i väggen eller nått. DU ÄR VARMT VÄLKOMMEN BJÖRN!




Att dra ut på saker

I helgen kommer Ekens två bröder över i jakt på spel och sprit. Mitt mål för dagen var att gå upp tidigt för att städa, men nu har jag suttit och googlat bilder på Alexander Skarsgård I TVÅ TIMMAR istället!!! Och jag vet inte ens om jag tycker att han är snygg?!
Nåväl, dags att börja städa då kanske.


Feber hos farbror polisen

Jag är sjuuuk! Igår så jobbade jag på hotellet och bytte sängkläder i sådan hast att febern helt tog över min späda lilla tonårskropp. Så idag är jag matt och har fruktansvärt ont i halsen. En sån dag borde man bara ligga och vila, eller hur? Men nu är det så att en visit hos fabror polisen krävs för att skaffa pass åt Eken och eventuellt ett nytt åt mig till den kommande turkietresan i slutet av september.
Eftersom mitt pass räcker till september 2011 så tänkte jag att jag skulle slippa skaffa ett, men så började Eken tjata om att jag faktiskt var 12 år då jag skaffade det och att turkarna kan vägra släppa in mig i deras hemstad om de inte känner igen mig. Och det skulle ju faktiskt kännas lite surt att se Martin och Eken vinkandes lämna mig på flygplatsen.
Så trots svåra smärtor så bär det av till Bollnäs idag dels för passet, men också för ett skurset och ett maxmål.
Mozzarella sticks, here I come!


"Vad fan gör du?!"

Jag har en del favoritbloggar jag slänger mig emellan då jag känner för det. Ofta så är dessa mycket underhållande och det händer till och från att jag läser ett stycke jag gillar högt och skrattar för mig själv. Det blir liksom roligare då jag får betona det som jag tror att författaren betonar det i sitt huvud. Skulle jag möta denne öga mot öga och vi skulle läsa stycket bägge två kanske det inte alls skulle låta lika, och jag skulle nog inte alls finna det hela särskillt underhållande. Men ändå. Jag pratar mycket för mig själv och skrattar högt när jag är själv, det är det jag vill ha sagt.
Ibland skrattar jag så utav helvete när jag läser min egen blogg. Använder ni mitt tonfall då ni läser så uppskattar ni den säkert också, annars gör ni fel. "Vad är det här för jävla skit-blogg?" kanske ni tänker. "Är hon helt dum i huvudet?" Men då är det ni som gör fel, hör ni det?
Spexar är något jag också gör när jag är i min ensamhet. Sen skrattar jag åt mig själv och önskar att jag inte vore själv för man vill ju att så många som möjligt ska kunna ta del av ens briljans när man väl "blixtrar till" så att säga.

Det är därför jag älskar Eken. Han är här så ofta, då han inte jobbar då förstås, och kan ta del av mina små utsvävningar. Och han dömer mig inte. Inte så ofta i alla fall. Och jävlar vad jag kämpar för att verka så vrickad som möjligt i hans ögon. Jag kan stå lite snett bakom honom och stirra på honom i evigheter, tills tristessen äter mig inifrån, bara för att han ska se mig och tycka att jag är märklig som bara står där med min tomma blick.
"Vad fan gör du?" är en underbar fråga att höra då man gör sitt bästa för att förvirra personen i fråga. 
Då han sitter vid tv:n och jag plötsligt vill gå in till honom väljer jag att entra rummet krälandes, likt en amöba. Så platt mot golvet jag bara kan ligga men ändå så jag kan ta mig frammåt. Jag kanske skrapar mina knän och andas in damm i näsan, men det är det värt. Han brukar le och skaka lite på huvudet och sen vänder han tillbaka blicken mot tv:n, och det är just det jag är ute efter. En liten, liten bekräftelse. Då lägger jag av ett högt tok-skratt av tillfredställelse och flyger upp från golvet och slänger mig i hans knä för att bita honom i halsen. Då kan han bli lite arg och tillrättavisa mig, men det är ändå okej, för han vet att jag gör det av kärlek.
Jag brukar också kunna stå bakom dörrar och vänta i en oändlighet på att han ska komma ut så jag kan skrämma honom. Men detta gör jag mest för min egen skull, för jag tycker att han skriker så roligt när han blir rädd.

För några dagar så satt jag och räknade efter och snart har vi spenderat tre år tillsammans. "Du håller väl inte på att tröttna på mig?" frågade jag honom. "Börjar du tycka att det är tråkigt att hänga med samma brud dag ut och dag in? Inget nytt, bara samma samma"
Han svarade irriterat att "Med dig är det aldrig samma samma, man vet aldrig vad fan du tar dig till"
Och då visste jag att jag har lyckats.


Dä hä...

28c728bb5968677c299296da2582096a.png

Dä hä va en stor gubbe när de begav säg de, men nu va en stygg läll, huga mäg!


Är hos...

0-48139df00c70469e070cf9ecc77ab5da.png

Är hos mor och far å plöcke jordgubba! Åh tänk! Nu har föggla vare på å äte! En borde te å skjute av endäran så di lämner en i fre!


Mamma är tillbaka!

Jag känner mig som en dålig mamma för er. Först går jag och vyssar er och matar er med sötsaker, sen helt plötsligt tappar jag er i golvet och går ut och knarkar med "the flavor of the month".
Där ligger ni och tänker att snart kommer hon nog. Hon brukar ju komma tillbaka. Tiden går och ni börjar tappa hoppet. En efter en ger ni upp, en efter en dör ni ut.
Men så kommer jag in genom dörren och lyfter upp er på höften som om jag aldrig varit borta, kysser er i pannan och lovar att aldrig någonsin lämna er. Nej, den här gången stannar hon nog, tänker ni, även om ni ändå känner en liten oro.
Kanske vore det bäst att avsluta lidandet för er. En trasa kloroform och ett persiennsnöre så oron skulle vara borta. Ni plågas ju ändå bara. Men nej, jag skulle bara börja om. Vissa skulle kalla mig en dålig människa, men bär vi inte alla på små defekter?
Den här gången är mamma här för att stanna på riktigt!


Att sakna lingonsylt

Nu är jag hungrig. Började desperat rota runt i kylskåpet efter något att tillaga. Hittade mycket goda saker som avocado, fetaost, turkist yoghurt, bacon, keso, broccoli. Ja, you name it. Ett problem är dock att jag inte har några basvaror!
Lite fullkornspasta så hade jag kunnat göra en pasta sallad, men nej, endast snabbmakaroner finns att tillgå och detta tilltalar mig inte alls. En paj då? Nej, för mycket bök samt för få ägg. Omelett? Nej, det är jag inte sugen på.
Börjar rota i frysen och blir för en sekund överlycklig då jag hittar potatisbullar. Hurra, hurra! Potatisbullar, bacon, lingonsylt och keso är den mest lyckade kombinationen genom tiderna. Min lycka blev dock kort då jag insåg att vi inte hade någon lingonsylt. Det går inte att äta rätten om någon av komponenterna fattas. Jag vet inte hur många gånger det har hänt att mamma föreslagit potatisbullar och jag tjutit av lycka, men sen då hon står där och steker har jag frågat henne om vi har keso, och hon svarar lite dröjande att: nej det har vi nog inte. Misär! Jag suckar och vräker ur mig min olycka så mamma blir sur, sen sitter vi där och petar på våra potatisbullar under tystnad.
Det missödet undvek jag idag, men så lagar inte mamma mat åt mig lika ofta längre heller. Nu är jag helt ensam och måste laga min mat själv. Jag fortsatte rota i frysen och fann till min stora glädje en matlåda med kyckling och råris!
Hurra, middagen är räddad! Nu kan ni pusta ut mina vänner, ty snart kommer jag vara mätt och glad igen.


Ser ni...

478875c123cb55333a1932710a6dc6.png


Ser ni så fruktansvärt motbjudande? Denna groteska skapelse uppkom då jag skyndade mig för att slänga soporna igår innan Martin skulle hämta mig. Jag går längst den lilla stigen och ser då att jag liksom halvt möter en kvinna. Som vanligt uppkommer dilemmat ska jag hälsa eller inte? Hon är precis så långt ifrån att man skulle kunna strunta i det, men ändå inte så långt borta att det är en självklarhet. Jag bestämmer mig för att skita i det och ser lite nonchalant ut där jag skuttar fram, men så händer det. Jag ramlar och gör det med jordens jävla mordskrik. Hon frågar naturligtvis hur det gick och säger medlidande att mossa på asfalt är livsfarligt då det har regnat. Ja jag märkte det. Då jag kommit på benen ser jag att Martin sitter i bilen och väntar på mig. Finns det nått värre än att ramla så är det ju att bli uppmärksammad då man gör det. Fan, jag skulle ha hälsat.


Det är okej.

OKEJ OKEJ JAG ÅT GODISARNA, JAG GJORDE DET!
De var åtta stycken mycket små godisar som låg i skålen och jag åt dem sakta, en och en, och njöt av varenda jävel.
Till detta drack jag, inte två och inte tre utan fyra glas mjölk! Stora glas! Och jag kände mig så levande!
Men så kommer den där lilla känslan efteråt. Den naggande känslan.
Varför gjorde du det, Sanna? frågar mitt inre mig. Hur kunde du vara så svag?
Jag kom till en punkt då jag verkligen inte kunde stå emot längre. Hade jag i samma stund hållt i ett snöre som i andra änden hade ett barn fastknytet i sig som hängde från en klippa, hade jag kanske kunnat stå emot men inte nu, det fanns ingen anledning. Eller förresten, jag hade släppt barnet och fnittrande skuttat till tv-soffan, slagit på topmodel och låtit godisens jordgubbssmak och mjölken blandas i min mun i en sensuell Cha-Cha. Sen hade jag skrattat högt. För så fruktansvärt underbart var det att äta den första biten. Och den andra. Den allra sista hade jag faktiskt kunnat strunta i men den såg så ensam ut i skålen.
Men som sagt, den lilla känslan som kommer smygandes efteråt dömmer mig för att jag har så svag karraktär. MEN SANNA EHDIN SÄGER ATT MAN FÅR RÄKNA MED MINST ETT PAR ÅTERFALL!
Så det är okej.


godis

Jag vill ha godiset som är kvar, har låtit bli det sen i måndags men nu är det bara de godaste bitarna kvar eftersom Eken gått och nallat! Ska jag äta dem?



En sån här hade ju också suttit fint.... satan.

Drömskt äventyr...

I morse så frågade Eken om jag ville gå upp med honom, och umgås lite innan han skulle åka. Han är nämligen nu, i skrivandets stund, på väg till sonisphere för att lyssna på Metallica.
Klockan 0600 klev han upp och jag bestämde mig för att börja vakna till. Så där låg jag och gjorde mig lite piggare...i en timme kanske. Sen gick jag upp och la mig i soffan. En halvtimme senare fick jag en puss och en kram sen så var han borta.
Jag låg och kollade lite på tv, kokade lite makaroner som jag vräkte i mig och somnade om.
Under tiden drömde jag en mycket, mycket sjuk dröm.
Jag är på elgiganten och där har de en katt i en monter som jag tror är låtsas för den sover hela tiden. Sen kommer Eken på att den inte alls är låtsas utan en riktig katt, så då börjar jag skälla på personalen och får sen ta med mig katten hem.
Den är mycket svag i frambenen eftersom den levt i en liten monter och mest sovit hela sitt liv, men jag lyckas träna upp den rätt fort. Sen kommer vi in i en annan värld, och katten blir istället till en slags helldog
. (Här tror jag att mitt WoW:ande kan ha påverkat mig) Jag frågar Eken om den kommer ändra tillbaks sig sen när vi kommer tillbaka till den andra världen, och han svarar att han tror det.
Plötsligt är jag i badrummet och tvättar helveteshunden för att den ska bli normal igen och då har jag helt plötsligt två katter, för det var ju det jag räddat
(?!) och går ut i köket.
Här finns två inneboende som helt plötsligt börjar hota mig med pistol. Egentligen blir jag inte så rädd, men börjar spela jätterädd för att lura dem. Dock kommer den ena på mig och säger att jag inte alls är rädd så då rycker jag åt mig mina två pitbulls, som förut var katter, och springer till bilen. Här står en polis och håller på att bötfälla en kille bredvid min bil för att han kört in i en stolpe. Denne man finner då märken efter stolpen på min bil också och säger att får han böter ska jag fan också ha det. Polisen tycker dock att detta är orimligt, tack och lov, men reagerar dock på att jag ska frakta mina hundar utan transportbur. Jag börjar leta runt i baksätet men finner endast transportburar för vesslor. Polisen hjälper mig att städa bilen och jag försöker lägga fram lite snyggt att man kanske kan frakta dem ändå, då jag plötsligt blir attackerad av ett gäng äldre män. Dessa vill sno min bil och mörda mig, och jag får nu slåss för mitt liv.

Jag vaknar upp och märker att jag hela min kropp har somnat på sånt där sockerdricksvis och att jag är toksvettig. Vad betyder detta? Vad kan jag göra för att undvika dessa drömmar? Är det nått fel på mig? 
Någon som vet vart jag kan söka hjälp för detta?


Började regna...

3a644ef4c0288f1ce02ead2ceedc806c.png

Började regna in på balkongen så sitter jag i fåtöljen och dricker te istället. Snart kommer Martin och hämtar upp mig för att äta lunch och kolla efter resa. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, sämre kan man ha det.


sitter på...

0-2df7e495513a76224d0dbaa111df61ab.png

sitter på ballongen, äter jordgubbar, tittar på blixtar och lyssnar på grym åska! sämre kan man ha det, må jag säga!


Omega 3 ffs!

Okej, allt är åter i sin ordning, men under min tid som internetlös så slog jag mig ner på balkongen och lät Sanna Ehdin fylla mitt hälsotörstande sinne.
Och vet ni vad jag insåg? Omega3 är ju precis vad jag behöver. Det kommer lösa alla mina problem! Tack Sanna Ehdin för att du öppnar mina ögon!
Tecken på att man har brist på omega 3-fettsyror är mjuka eller sköra fingernaglar,  torr- eller blandhy, håravfall m.m. Jag som löser hiskliga mängder hår ser min räddning i detta. Förvisso så verkar min fylliga man inte minska, men det är ändå lite irriterande att gå och fälla hela tiden. Min hy är också otroligt torr, dock kan ju detta just i detta nu bero på min lilla sol-tabbe i början av sommaren, men det kan nog omega 3 fixa ändå.
Omega 3 kommer också förbättra min syn, hjärna, hud, mitt humör, skelett, hjärta, humör och mina leder. Vackert!
Jag fick ett paket fyllt med små omega3-kapslar av min mamma för ett tag sen som ska räcka i två månader. Dessa har jag varit mycket slarviga med för jag har inte insett hur mycket jag behöver dem, men nu är allt annorlunda. Jag ska äta dem så fruktansvärt regelbundet och detta kommer göra mig till världens friskaste människa. Då testar vi det i två månader framåt då! Tummen upp.


plötsligt dog...

0-3374e86f29d12891f9c535aba1799468.png

plötsligt dog allt i hela lägenheten! jag som satt och lyssnade på nya favvis-låten och mös. åskan! tänkte jag. helvete, helvete, helvete. tänkte jag också. men så slog det mig att det inte alls åskar. så vad i helvete är detta, hyresvärden?


Mat-mamma.

Idag är det faktiskt inte synd om mig, ty jag mår bra nu. Startade dagen med en frukost till och med, bestående av en omelett på fetaost, tomat och oregano.



Sen städade jag upp lite i köket och nu sitter jag här och tycker att det är äckligt varmt. Skulle gissa på att det kommer lite åska längre fram åt kvällen för nu går det nästan inte att andas längre. Trots detta så sitter jag och dricker en kopp varmt te, vilket inte direkt har en svalkande inverkan. Men grönt te is the shit, enligt Sanna Ehdin, och henne vill vi inte bråka med.
Jag har ännu inte riktigt tagit mig an hennes visdom, men ska innan dagen är slut sätta mig och läsa vad den första veckan verkligen innebär. Än så länge så ska jag bara försöka äta frukost, lunch och middag regelbundet och bli av med sötsuget, Sanna Ehdin får vänta helt enkelt.

Förresten så har jag ju blivit något av en gudinna i köket! I fredags gjorde jag mitt livs andra lasange som blev sjukt god om jag får säga det själv. Jag brukar inte vara så förtjust i lasange, men denna fick mig helt lyrisk. "Visst är den god då?!" satt jag och sa till Eken om och om igen, lite högre och lite vansinnigare för varje gång.
 Dagen efter det så gjorde jag en pasta gratäng med fullkornspasta, bacon och broccoli, samt en hel del ost. Även denna blev mycket god. Jag ser mycket ljust på min framtid bakom spisen, jag är nog inte så hopplös som jag hittills trott.
Nu ska jag slänga mig i duschen och sen invänta det kommande ovädret på balkongen. Bring it on, säger jag bara. Tack.


 


Varför just jag?

Jag skulle nog vilja påstå att jag är svensk mästare på att tycka synd om mig själv. Idag har jag bara rest mig från soffan för att hämta kaviarmackor, annars har det bara varit soffan för min del. Mest så har jag sovit, men ibland har jag blivit väckt av ett och annat magknip och kollat lite på tv, samt slängt lystna blickar efter godisskålen, tills jag åter somnat.
Buksmärtorna får mig att bli totalt deprimerad för att det just är så synd om mig, ingen människa är värd detta lidande, men varför just jag?! Åh, grymma öde!  *hyttar med lillnäven*

Ringde till mamma för att få en diagnos och det står mellan bildtarmsinflammation, gallstenar och tarmvred. Kanske lite cancer också. Hur som helst har jag nog inte mer än en vecka kvar. Behöver jag nämna att jag tyckte lite mer synd om mig själv när jag la på luren?
Ringde upp Eken och berättade att jag kanske svalt en benbit sen vi grillade igårkväll och att jag nog skurit upp hela mitt innanmäte, så allt mitt maginnehåll läckt ut i bukhålan och snart kommer jag att dö.
- Usch, säg inte så. Jag måste jobba på lite här jag nu, vi ses när jag kommer hem. Puss hej. *klick*
Jaha. DET ÄR SÅ SYND OM MIG!


Jenny och magontet.

Ja, idag ska jag ju bli nyttig, det tråkiga är dock att min mage har gett upp. Jenny var här i går och sov över tills idag, och detta var naturligtvis oerhört trevligt! Dock så tycks hon ha lite negativa effekter på mig då jag enbart upplevt så fruktansvärda magsmärtor två gånger, och hon har varit närvarande vid samtliga...

Hur som helst så har jag på grund av små magknip ännu idag inte fått i mig mer än en kopp te och ett glas c-vitamin till frukost, så jag har ännu inte vräkt i mig massa onyttigt. En skål med godis blev dock kvar sen gårdagen, men jag ska göra mitt bästa för att stå emot. No more sugar for me.
Nu ska jag lägga mig i soffan och försöka sova lite så kanske magen blir lite gladare sen också. hejmäer!


Vändning!


Eh, snart måndag nu. Vad händer på måndag? Jo, mitt nya liv börjar. Till hjälp har jag denna bok, som jag läst tidigare och på nått vis försökt genomföra men inte lyckats. Men denna gång, då jävlar! Så "12 veckor till ett självläkande liv" ska alltså få mig att bli en sund och pigg människa som har mer livsglädje, vad mer kan man önska?
Som med de allra flesta böcker är den här boken tillägnad någon, men här är det lite fiffigt förstår ni, så här står det:

Till Dig
med önskan om
livsglädje och kärlek
under vandringen


Här kan man börja fundera, vart fan ska jag? Måste jag gå någonstans för att uppnå de här grejerna. Nej, det är alltså en liten själavandring man ska genomföra, så vackert.
Man får även veta att det är en miljövänlig bok som enbart framställts av råvaror som inte skadar miljön. Tummen upp.
Sanna Ehdin har skrivit denna bok och hon ger mig vecka att förbereda mig mentalt innan jag börjar gå in på de lite hårdare grejerna som kost och dylikt, fine by me. Men eftersom jag började läsa denna i onsdags och så smått har börjat förbereda mig inför ett litet kommande inferno så kortar jag ner denna till en halv vecka och kör igång mer intesivt på måndag. Kanske. Om jag känner mig redo. Och allt godis jag köpt i helgen är slut. Hur som helst.
Man får ta del av små citat och konstaternaden lite här och var som markerats lite extra. Ett är så fint som:

Det som är viktigast och sannats i livet kan inte ses med ögonen.


Och visst är det så. Pengarna man har på kontot till exempel. Och g-punkten.
En bit in i boken uppmanar Sanna (?!) mig att skaffa en bok att föra anteckningar i om hur jag mår av detta, men jag har ju min lilla internetdagbok, så här kommer jag spy ur mig info om hur det går tills jag tröttnar och lägger det hela på hyllan. En bit längre in i boken kommer följande citat:

Det finns lika många vägar till självläkning som det finns människor.
Utmaningen är att finna det som stämmer för dig och det som du mår bra av i ditt liv.


Jaha?! Och här har vi en bok som ska stämma in på alla?! Är det din jävla väg till läkning som vi får ta del av nu, Sanna Ehdin?! Hur kommer den funka för oss?! Tänk om det har motsatt effekt och vi alla blir nedbrytna?!
Nåja, hon skriver i alla fall att det aldrig är försent att göra bättring och att vår bästa tid är nu, typ. Sen kommer ett test att genomföra för att se hur pass mycket i behov man är av denna procedur.

Här har jag då främst tänkt tillbaka på den närmsta månaden då jag verkligen gjort allt fel i hälsosynpunkt. På att ta vitaminer och mineraler varje dag så gav jag mig själv en tvåa eftersom jag är flitig med c-vitamin varje dag men inte får i mig något annat i vitaminväg.
Varför man bara får en femma för att inte alls röka istället för en sexa förstår jag inte, för det får man ju om man inte äter nått godis alls. Kan det vara så att Sanna Ehdin har en liten last som hon tampas med?
Friterad mat får jag i mig lite mer än sällan så jag gav mig en trea... okej okej, en tvåa kanske hade varit mer passande då, men gjort är gjort!!!
Dricker gör jag lite mer sällan en ibland skulle man kunna säga, så vi tar en trea på det. Och stressad är något jag lätt blir vid lite motgång, men den senaste månaden har jag inte haft så jävla mycket att stressa upp mig över så jag har klarat mig hyffsat och nöjer mig med sällan på denna fråga.
Sömnen har det ju alltid varit si och så med, nära relationer ska man väl inte ha allt får många av (?) och helt nöjd med livet är det oförskämt att vara, ty vi är svenskar och måste få klaga! Förresten, dra ner det till en etta, så vi får något att förbättra!
Så, det var min motivering till varför mina svar är som de är och då är det väl bara att ändra på livsstilen då. Häng med!

Ett oväntat besök.

Tidigare idag satt jag framför datan och hörde hur det plingade på en av granndörrarna. Hemtjänsten tänkte jag och satt kvar med min dator. Jag hade just ätit lunch, den klassiska måltiden jag alltid äter då jag är ensam:



Couscous, tonfisk och keso. Detta kan piffas till med en klick turkisk yoghurt, lite grönsaker och kanske lite linfrön om man vill ha lite variation.
Hur som haver hade jag ätit klart och skulle gå och skölja av min tallrik då jag kommer på att jag inte hört någon dörr öppnas efter att det ringde på. Var det här det ringde på? Står det någon stackars sate ute i trapphuset nu och vill komma in? Jag tassade fram till kikhålet på dörren och ser den äldre gubben som bor bakom en av dörrarna mödosamt ta sig ner för trapporna för att ställa sig vid fönstret där han då och då står och filosoferar. Då Eken för inte så länge sen hjälpte honom att dödförklara den tredje grannen på vår våning så har han sen börjat ta kontakt med oss. Han lämnar bland annat in sin tidning här varje morgon efter att han själv har läst den, då detta var något han alltid gjorde hos den andra grannen, men nu har ju denne inte så stor användning av Lj-posten så då stod vi på tur. "Många vill ha den där tidningen" sa han med glimten i ögat då han lämnade över det första nummret till Eken. Helt plötsligt var hjärtattack inte den uppenbara dödsorsaken för den föredetta tidningsläsande tanten. Står vi på tur?

Hur som helst var det uppenbart att det inte var gubben som fått besök, eftersom han nu var på väg till fönstret. Det var alltså på min dörr det plingat? Jag använder mig alltså av uteslutningsmetoden och förutsätter att tanten inte får så mycket besök nu för tiden. Då slår det mig: Det måste ju ha varit gubben som ringt på min dörr!
Nu kan jag ju inte börja väsnas för då hör han mig och tror att jag bara ignorerat hans kontaktförsök, och jag kan inte heller öppna dörren så här långt i efterhand, så jag ställer så försiktigt jag bara kan ner tallriken i vasken. Diskmaskinen hånar mig med sin lilla röda lampa som skvallrar om att den är klar nu och redo att tömmas, men detta är en omöjlighet då detta inte på någotvis går att göra ljudlöst.



 Jag smyger över vardagsrumsgolvet då jag vet att det brukar knaka lite, sen sänker jag tvn ytterligare. Känner att jag är lite kissnödig, men detta får vänta då toaletten ligger vägg i vägg med trapphuset och en spolning skulle avslöja mig direkt. Likt en skogsmus på en perser-kennel kryper jag upp i soffan med pickande hjärta. Jag gör mitt bästa för att andas tyst och lugnt, då jag tycker att mina andetag får rutorna att skallra.
Helvete! tänker jag när jag hör tåget komma, men lugnar mig då jag inser att detta inte avslöjar att jag är hemma.
Länge och väl sitter jag där tills jag hör hur han går in i igen. Då slår det mig att han ju egentligen är halvdöv och troligen inte skulle höra mig även om jag hade Uppsalas gosskör på besök.
Men frågan kvarstår, vad ville den gamla mannen? Jag kommer nog aldrig få veta det nu.
Jag tömde iallafall diskmaskinen och fyllde den med den kvarvarande disken, så nu är det ordning i köket igen. När jag ändå var igång så sorterade jag tillbaka tvätten och dammsög också, så nu har jag varit duktig nog och kan jag ägna mig åt WoW resten av kvällen. Sweet.



Att vara en ödla.

Sol -> Röd -> Förlust av hud.

 


Japp, jag kommit in i det sista stadiet och ömsar med andra ord för fullt nu. Jag har också blivit bannlyst från soffan efter att ha lämnat detta spår efter mig:



Jag känner mig naturligtvis väldigt äcklig då jag fjällar på detta vis, men samtidigt kan jag inte låta bli att mysa lite. Först kliar jag upp en liten kant sen drar jag mycket, mycket försiktigt i den i hopp om att få lös en sån stor bit död hud som möjligt. Det blir som en liten sport, och spänningen höjs mer och mer ju större bit jag lyckas få bort. De största som jag är mest nöjd med visar jag upp för Eken. I början betraktade han hudbitarna med avsmak och sa att jag var äcklig, men nu mer så sneglar han bara till lite och ger mig ett: Oj då. Jag ler då nöjt och tänker: Vänta du bara, bättre kan jag! och ger mig i kast med att pilla lös en ännu större bit.
Jag har också erbjudit Eken att vara med och pilla på min döda hud, men han har artigt tackat nej. Gott så, mer till mig, även om det skulle vara lite kul att tävla om vem som är bäst i peeling. Nåväl, än så länge är jag obesegrad mästare och detta tänker jag fira med lite godis. Tack.


Att fokusera

Ibland kommer jag och min kamera inte så bra överens.

Jag vill påvisa: Min syster och min mor är helt sjuka i huvudet.

Medan min kamera vill säga: Klockan är fem i sex.



Den svenska jordgubben!

'

Första gubben! Den är så lätt att romantisera men helvete vad sur den var. Gav bort halva till Eken, sen stod vi båda och spottade och fräste vid vasken. Men fin var den där den hängde. Plantan får några chanser till på sig, blir de inte godare så får den falla två våningar. Upp till bevis.

Halvlek!

Så här såg det ut när jag började:



Jajaja, predika ni, men vem orkar städa så här på sommaren när man befinner sig i sockerkoma och allt!!!

Nu har jag kommit halvvägs:



Diskmaskinen snurrar på utav bara helvete, satte den på ett extra långt programm så det ska bli riktigt rent fast främst så jag inte ska behöva plocka ur den på ett tag. Men nu är jag värd en lite pause. Slutprodukten kommer slå er alla med häpnad. Tack.

Förlorad

Jag håller på att bryta ner min kropp. I flera dagar nu har jag vräkt i mig godis och energidrycker. Känner att jag behöver ta mig i kragen och börja ta mig in på den nyttiga banan igen, men vet att det inte kommer funka, för jag har inte fått den där äckel-känslan än. Så jag svullar på och hoppas att den snart infinner mig så jag kan bli en duktig kicka igen.
Dagens frukost blev alltså kall pizza sen gårdagen samt cola. Köpte även en påse godis igår som det är en hel del kvar i, så det lär väl bli lunchen det.
Det som skrämmer mig är att denna sötsugsperiod har hållt i sig så himlans länge, och jag känner att jag bara mår sämre och sämre. Är konstant trött och orkeslös, vill inte göra annat än att sova och äta godis om dagarna.
Idag har jag dock ett mission och det är att diska och gå med soporna. Borde sortera in kläder i hyllorna sen den enorma ansträngningen från i söndags som var att tvätta två överfulla tvättkorgar, men det kan vänta tills imorgon, jag vill ju inte springa in i väggen.
För att späda på hela den här osunda perioden så har jag börjat spela WoW. Varför?!
Mie var här igår och spelade medan jag låg i soffan och kollade på. Hon dödade aldrig något utan sprang bara runt. Jag frågade varför och hon sa att de hade för hög level för henne. " De är ju bara två över " sa jag och tog hennes plats, sen var jag fast. Nu har jag startat eget konto allt jag vill här i livet är att gå upp i level. 
Jag är sannerligen en sorglig människa. 



  

Min mamma sa alltid...

Eken och jag har haft "min mamma sa alltid"-grälet.
Jag hade varit och handlat på hans order och fått med allt uton "en korv-bit". Då Eken står och rotar i kylen dagen efter så säger han att han inte hittar korven. Jag förklarar att jag inte köpt någon korv, och Eken blir mycket upprörd.

-Fan, jag bad ju dig att göra det!
- Ja, men bli inte så jävla arg, jag köpte ju allt annat du bad om, plus att jag tog ut pengar åt dig! svarar jag med en ton som inte direkt fungerar konfliktlösande.
- Då hade du lika gärna kunnat skita i allt, säger den mycket korvsugna Eken och fortstätter...
- Min mamma sa alltid: Ska du inte göra det ordentligt behöver du inte göra det alls!
Nu är jag galen.
- Men handla din jävla mat själv då för i helvete, min mamma sa alltd: Bästa drängen är en själv!!!
Vid det här laget står nog grannarna redo till att ringa Securitas.
- Men jag måste ju kunna be dig om tjänster!
- Ja, men då får du ta att de blir gjorda på mitt sätt!

Ingen av oss gav vika, och i någon timme gick så gick vi runt som vildkatter i lägenheten, redo att ryka ihop över minsta lilla småsak. Men som med de flesta oväder så gick det över och nu är vi lyckligare än någonsin. Så vad kan vi då lära oss av detta?
Eken skulle nog påstå att sensmoralen är: Om du inte ska göra det ordentligt så behöver du inte göra det alls, medan jag tycker att bästa drängen är en själv. Gör som ni vill.

Att nästan förlora bryggan...

Igår så spenderades ännu en dag med Phänite på stranden. Återigen låg vi utslagna på bryggan och njöt av solens strålar då någon spaterar ut på den och börjar känna på pinnarna som håller fast bryggan.
-Hej! sa vi så artigt vi kunde.
Han hälsade tillbaka och sa att han skulle se om de satt fast ordentligt.
-Jaha, så det är ni som har satt fast den lite bättre? frågade Samantha med sin ljuvaste stämma.
-Ja, det är vår brygga. svarade han kallt.
-Den är sannerligen oslagbar! sa Samantha till honom med tindrande ögon, varpå han svarade...
-Ja, ni behöver ju inte ockupera den allt för mycket, så man kanske får ligga på den lite själv också.
Jag och Samantha blev stumma och såg på honom då han klättrade upp för stegen och försvann på land. Vi plockade skamset ihop våra saker, ty det hade nämligen börjat regna lite också, och gick hem. I flera timmar efteråt svor vi över mannens otrevlighet. Hur skulle vi kunna veta att det var en privat brygga?! Sätt upp en skylt då för i helvete!
Planerna för att förstöra bryggan vid nattetid började snurra i våra huvuden och vi hade nog både en plan a, b, och m innan vi började sansa oss något. Vart skulle vi nu sola? Vart skulle vi kunna prata problem och rensa våra förvirrade små tonårssinnen nu? Skulle våran byst för alltid bli tvungen att svettas i en bikiniöverdel?
Åh, vår sorg var gränslös, likt efter bortgången av en nära familjemedlem. Vi älskade ju bryggan, för i helvete!
Vi släppte tanken helt för en stund, ty sorgen tärde på oss något så oerhört, och roade oss på Samanthas uteplats där både pool och soldäck finns.
Då vi åter tog tag i problemet hade vi vuxit som människor. Vi kom överens om att återvända till bryggan och använda den till sol och bad, men så fort de äldre paret närmade sig skulle vi med de bredaste leenden ropa...
-Åh, hejsan! Vill ni ha bryggan nu? Vi flyttar självklart på oss om ni vill!
Åhhåhå, så stort av oss! Alldeles strax nu så ska vi ge oss iväg och återinta vår sommarplats och njuta allt vad vi kan! Kanske möter vi den bittra gamla gubben och kan sätta vår plan i verket. Det vore vackert. Nu har jag skrivit klart, så nu kan ni ge er ut och njuta av sommaren, ty det ska jag göra. Tack.

RSS 2.0