Minnen från förr: Studenten.

Nu har studenthysterierna börjat lugna ner sig något. Då de i ljusdal tog studenten så var jag och Eken på systemet för att köpa alkohol att förtära på festen vi skulle till hos Ekens bror. Det kryllade av folk, men eftersom studenttåget just rullade förbi stannade vi upp lite. Jag fick syn på min vän Anders, som också gick naturvetenskapliga. På deras traktorvagn hängde en lapp med texten: Vi kom, vi såg, vi deriverade! Fyndigt, verkligen, det var det. Jag fnissade till lite, tänkte att: där fick de allt till det, hehe.
Sen tänkte jag tillbaka på min flakfärd. Vi skrev: Våra mammor har större snopp än era pappor.
Det var bättre förr helt enkelt.

På champangefrukosten vi avnjöt hos en klasskamrat så bestämde vi oss för att knåpa ihop sången vi skulle sjunga på trappan då vi sprang ut. Jag som inte var allt för full för att kunna rimma, men ändå tillräckligt för att inte ha något direkt omdöme tänkte ut texten till melodin av Ted Gärdestads Vilken härlig dag, och hela klassen (förutom några av de pryda brudarna) föll direkt för min vitsiga lilla visa. Vi sjöng den på trappen och sen om och om igen på flaket. Det var mycket trevligt. Den kom att heta NV-sången. Jag bjuder på texten här:


NV-Sången.
Herrarna: Steg upp på morgonen innan min kuk var riktigt slak än...
Alla: Åhåhåh, vilken härlig dag!
Damerna: Kände mig lite öm (böjer sig framåt och kollar över axeln på killarna som står bakom) efter han tagit mig i baken...
Herrarna sträcker upp händerna i luften och skriker: Åhåhåhåh, vilken härlig dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0