Frysta äpplen



Japp, då äppelskörden varit rik så brukade min mamma skära frukterna i fråga till små lämpliga bitar för att de skulle kunna användas till att baka äppelkaka, sedan frös hon ned dem så vi skulle kunna njuta av denna paj även då snön började falla.
Jag upptäckte dock att de var goda att knapra i sig som de var i all enkelhet - sura och frysna. Doppade man dem i socker så höjdes smakupplevelsen ytterligare.
Nu när månaderna rinner iväg likt smältvattnet på våren så närmar även jag mig min 20års dag, och lämnar alltså mer och mer av min barndom bakom mig. Ingen kan därför dömma mig då jag försöker klamra mig fast vid de små fina sakerna som denna tid hade att bjuda på, med andra ord de frusna äpplena.
Så igår hackade jag upp två gröna äpplen som jag frös ner, och då dagens sötsug satte in kunde jag med värme i hjärtat skutta fram till frysen och plocka fram de frostbitna fruktklyftorna för att fröjdas och smaska loss. Socker var i detta fall inte nödvändigt då äpplena för mig inte var lika sura som jag vill minnas att de var i min barndom, men jag antar blev hälsosammare på det här viset.
Se så, mina lärljungar, iväg och frys in lite äpplen nu på direkten!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Oh, det minns jag! Och okokta makaroner i mängder. Skulle helst intas i hundkojan. Av någon anledning som jag dock har förträngt.. ^^

2009-05-19 @ 20:54:18
URL: http://sandrachristineaxelle.blogg.se/
Postat av: Sanna svarar Sandra

Ja just ja, pastan! Jag tycker faktiskt än idag om att knapra på lasangeplattor. Perfekt då man inte orkar laga mat!

2009-05-19 @ 21:30:43
URL: http://fridasusannaj.blogg.se/
Postat av: Sandra

Ja, om vi lärde oss nåt som små (förutom hur man rycker upp morötterna ur landet för att sedan stoppa tillbaka blasten i syfte att dölja sitt brott) så var det att pasta avnjuts bäst al dente!

2009-05-19 @ 22:50:26
URL: http://sandrachristineaxelle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0