En stund av bara jag... samt en sammanfattning av miljötinget

Sitter instängd vid datorn och är alldeles ensam med mitt lugn och lite musik. All snö känns faktiskt lugnande. Den är mjuk, vit och enformig, och det passar mig precis just nu! Att den är kall också gör ingenting just nu eftersom jag sitter inne och kan betrakta den utan att känna den.
Och snö är liksom jordens mens, en fjärdedels tid som visar att det fortfarande funkar:)

image119

Men visst blev man lite deprimerad på miljötinget, då man fick höra att moder jord är på väg att ge upp. Visst har man hört mycket om det tidigare men det blir som att man skjuter bort det otäcka, det är väl ett väldigt vanligt beteende hos de flesta. Så på det viset borde alla gå på ett mijöting, då är man fast och blir tvungen att lyssna på timmslånga föreläsningar och verkligen inse att tiden är knapp, om det inte redan är försent d.v.s.
Och jag är en sån som det hugger till i hjärtat på och sen tar jag på mig allt ansvar på att jorden håller på att packa ihop och blir så otroligt skamsen. Som om att jag på mina 18år, skulle ha nån chans på jordens livstid... Men jag kanske kan bidra lite till att skjuta upp förintelsen. Jag tänker inte lämna alla saker och flytta ut i en koja i skogen och leva på bär, vilket vi egentligen alla borde göra, men lågenergi lampor och återvinning är något jag iallafall kan göra. Och visst, trots min skräck för kommunaltrafik, så kan jag byta ut de flesta bilresor mot buss och promenader.
Och en annan sak jag tänker göra är att njuta av allt vackert av naturen och allt fantastiskt med den så länge den fungerar och kämpar!

Men helgen var inte bara intressant; det var ett helvete också.
Det började med att vi åkte till bollnäs med all vår packning och med en viss förväntan som vi fångade på bild:

image113

I bollnäs drack jag en drickyoghurt, och här på bilden ser ni min lilla egenskap som jag besitter; nämligen att skratta och dricka drickyoghurt samtidigt. Det är något många försökt sig på, men som ett fåtal bemästrar! Sen där bytte vi buss och åkte vidare till söderhamn. Där mötte vi en salig blandning människor, med diverse färger på håret och massa varierade stilar på diverse- därmed fick vi våra fördomar besannade.
När vi kom in fick vi se en skyllt där det stod att INGEN kommer förbi om man inte registrerat sig. Man fick alltså skriva in sig och fick ett band runt armen och en t-shirt... är det bara jag som ser liknelser med koncentrationsläger här?! Men så lyste jag upp lite när man fick en goodiebag:D Den innehöll diverse tidskrifter, reflexer, ett usb-minne och en kondom, penna och anteckningsblock- så roligt! Det var lunchdags då vi anlände och vi fick i oss en ekologisk portion av pasta och köttfärssås (fick reda på senare att 60% av måltiderna var ekologisk, alltså fick vi i oss 40% oekologisk mat... men det var väl ändå ett framsteg för min del)
Sen gick vi och såg Mikael Andersson som berättade om sitt handikapp och sin fantastiska livssyn. Efterdetta var det dags för att lyssna på Tommy Svensson som verkligen fick mig bli intresserad av det han talade om, nämnligen vad det vi äter egentligen innehåller. Och det var verkligen skrämmande att få reda på hur läskigt som egentligen blandas i maten. Nog har man vetat att allt inte är så jävvla nyttigt innan, men här fick man verkligen gripande information som inspirerande.  Tack Tommy Andersson!!!

Sen var det nån annan föreläsare som sjöng en massa, och då hade jag suttit på en stenhård stol i närmnare fem timmar utan upphåll, så då tyvärr kände jag mig inte särskillt uppmärksam, och mer eller mindre ignorerade den sjungande mannan. Blodsockret låg på noll och rumpan skrek av smärta. Men så var det äntligen dags för lunch! Tortillas och nachos stod på menyn, otroligt efterlängtat! Så gott!
Efter detta så fick man lyssna på lite liveband och grejjer om man ville men istället blev det kortspel med våra nyfunna vänner Anders och Martin, som kom från samma skola som oss. Vi gav oss faktiskt iväg en stund och kollade på en snutt av gladiator som visades på kvällen, och jag snodde åt mig en macka som det erbjöds. Sen var det sovdags, men ack, det var som jag misstänkte. Ett jävvla liv ute i korridoren och folk som sprang in och ut bara för att jävlas med dem som sov. Vaknade täppt i näsan och tokhes, av att crewet kom in och sjöng ja må han leva för full hals och sa att de skullle knäppa på lyset efter fem minuter, så onödigt. Varför knackade de bara inte och sa att det var dags att stiga upp? ...Idioter...
Dag två bestod utav framtidspussel, vilket jag och samantha smet ifrån, vi undersökte söderhamn istället och pratade med en äldre dam på ica. Var inne på en del blomsteraffärer också och började längta tills Eken får tag i nån lägenhet, då så ska det inredas med doftljus och blommor!

image116

Vi var tillbaka lagom till lunchen som var kyckling i nån salgs currysås med ris till, mycket gott. Sen var det dags för workshops. Jag och samantha hade valt skräpkonst och gjorde ett oerhört vackert och djup konstverk, som vi tyvärr inte knäppte kort på. Detta ångrar vi oerhört!
Sen var det dags för sista föredraget, också om jordens lidande....
Sista middagen, som skulle vara en gala middag, fick vi bara aptitretaren från, sen så drog vi. I dörren stod "crewet" som de så fint kallade sig för.

Jag: Hejdå
Crew: Ska ni hem nu?
Sam: Nä, vi ska bara lämna väskorna..

Samantha nämnde dock inte att vi skulle  lämna dem hemma.
Planeringen på detta miljötinget var nog dock rätt frånvarande. Otroligt vimmsigt och dåligt upplagt. Skäms, söderhamns crew!
Vi satt och frös en kvart på busshållsplatsen, sen var vi på väg hem, mot tryggheten. Med oss hade vi vår packning och samantha hade sitt finger som Anders hade omplåstrat efter en mycket odramatisk olycka i samband med skräpkonsten. Hamnade i bollnäs, och inne stationen satt det en tjej som gick ut och rökte var tredje minut ungefär.
Hon var arg för hon hade sett fel på busstiden och att hon skulle få vänta i två timmar på tåget, och ville ha skjuts.
Hon fråga vart vi skulle och sa att hon nog kunde fixa skjuts. Våra trötta hjärnor presterade inte som de borde och vi sa att ja visst, men vi har inga pengar. Det gjorde inget sa hon. Hon ringde och fixade skjuts som kom en kvart senare. Under tiden frågade hon om det var okej att hon övningkörde, ty hon var bara sjutton. Vi sa: Visst. Sen började hon berätta att killen vi skulle åka med var typ fyrtio och såg ut som en psykopat sa hon. Då började vi tänka efter lite  och kom fram till att detta inte var så bra. Hon berättade hur denne man och hennes mamma brukade bråka och att denna man egentligen skulle ut och supa ikväll med sina vänner, men han hade ju inga vänner tillade hon sedan. Sen sa hon också att han säkert bara kom för att vi skulle åka med.  Hon förvarnade oss också om att hon skulle köra rätt fort för hon ville komma fram och slippa sitta i bilen med denna man.
Varför sa vi inte bara nej?
Sedan anlände han och när vi färdades bort från bollnäs i 120km/h med våra öden i händerna på en övningskörande 17åring tänkte man på det mamma sagt under alla år: Åk aldrig med någon du inte känner, åk aldrig med någon du inte känner, åk aldrig med någon du aldrig känner. Så jag ljög för mamma när jag kom hem. Jag sa att jag åkt med en vän till Samantha, och Samantha sa att hon åkte med min mamma. Vi ljög för våra föräldrar.

Vi var två skrämda och skamfyllda barn den kvällen.

Och visst kan man fnissa åt våran dumdristighet så här i efterhand:) Tack varevarandra hade vi det roligt från och till!

(Och syster och bror, nu ger du fan i att tjalla för mor!)
 Det var skönt att komma hem och ta sig en varm dusch och sova i sin säng istället för ett 2 mm tjockt underlag och en tunn sovsäck. image121
Söndagen bestod av att gå runt och kraxa och sitta vid datorn. På söndagkväll kom Eken hem och överraskade mig, för jag trodde jag skulle ta bussen till honom. Ett kärt återseende!
Ska åter möta lövet denna afton då jag beger mig till våran enkla boning.
Nu ska jag skriva lite medicinsk gk så jag får det ur världen.
Adjö.

Kommentarer
Postat av: lilly

Jag måste säga att jag är imponerad din jämnförelse mellan vinter och mens. Den är väldigt smart och djup

2007-11-12 @ 20:42:07
URL: http://lillypilly.blogg.se
Postat av: Syster

Men va fan! Nu när du blivit så gammal så gör du sånna grejer! Tänk att man aldrig ska kunna sluta ha koll på dig! ;)) Love ya!

2007-11-12 @ 21:41:11
Postat av: Lovisa

Håller med Pillan. Mens och vinter. Ibland är du magiskt, Sanna min vän. Väldigt egen och annorlunda helg ni har haft. Ni är äkta naturvetare in i hjärta och själ. See you ;)

2007-11-12 @ 21:59:38
URL: http://annalovisadahl.blogg.se
Postat av: Mija

Tusen tack för världens gulligaste kommentar. You made my day girrrrrrrl ;)

2007-11-13 @ 17:52:21
URL: http://mammamija.blogg.se
Postat av: PHÄNTIE

Hahaha, så underbart att läsa ditt referat till helgen som passerat. Jag är något så oerhört glad att du, ja just att du följde med. Utan dej saknar mitt naturvetenskaps hjärta något att dunka för, eh, på sånna här event i alla fall. You made my day girrrrrrl ;)
hehe, hoppas du anar ironin.
Ha en fortsatt trevlig vecka, and mother fuck you mother fucker.

I love you...

2007-11-13 @ 19:32:57
URL: http://themysteriousp.blogg.se
Postat av: P

tydligen får man inte yttra sej hur man vill på denna blogg. Jag måste säga att min besvikelse är total Susanna. Jag trode att mina kommentarer betydde något men nu ser jag att du har en viss rangordning här på din blogg...
mycket upprörande måste jag säga.
Får se om jag återkommer, har inte bestämt mej ännu...

2007-11-13 @ 21:28:01
URL: http://themysteriousp.blogg.se
Postat av: Sanna herself

Ja, du ska vara tacksam för att jag för att jag följde med. Men också tack för de fina stunder vi hade. Men jag måste säga att jag blev upprörd över ditt ironiska meddelande. Ta inte ifrån mig den lilla kärlek jag för en gångs skull jag får. Jag har också känslor, fucker!
Men jag uppskattar dina inlägg och din närvaro oerhört. Men du borde börja visa respekt för dina medmänniskor, det är allt jag begär...

2007-11-13 @ 21:31:45
URL: http://fridasusannaj.blogg.se
Postat av: Sus herself svar till Phäntie

Ja, du ska vara tacksam för att jag för att jag följde med. Men också tack för de fina stunder vi hade. Men jag måste säga att jag blev upprörd över ditt ironiska meddelande. Ta inte ifrån mig den lilla kärlek jag för en gångs skull jag får. Jag har också känslor, fucker!
Men jag uppskattar dina inlägg och din närvaro oerhört. Men du borde börja visa respekt för dina medmänniskor, det är allt jag begär...

2007-11-13 @ 23:31:32
Postat av: Sigge

jag håller med dig angående miljötinget. Idiotiska crew! undrar om vi sov i samma rum..? katatonia eller nåt sånt sov vi i iaf :)

2007-12-11 @ 23:19:39
Postat av: Svar till sigge

Hejsan! Ja, fan de hade ju hittat på sånna fräsiga namn. Jag bodde i Evanescese... Var du en av dem som sprang fram och tillbaka i korridoren på natten så hatar jag dig, annars önskar jag dig en bra dag!

2007-12-13 @ 12:18:01
URL: http://fridasusannaj.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0