En svart fredag.

Det heter black friday för att man blir helt svart på insidan efter att ha konsumerat som en idiot. Det måste vara så. Jag hatar hetskonsumtionen. Det är ju vidrigt mot miljön, BLAND ANNAT. 
Men jag har ett problem. Jag är ofta en hämningslös konsumerare. Så att man skäms. 
Och den här gången var inget undantag, särskilt inte efter att ha varit instängd i lägenheten i en mindre evighet med kroppen full i sjukdom. Jag törstade efter någon form av stimulans, triggning av belöningscentrat.
 
Nu sitter jag här och ömsom stirrar i tystnad och fiskgapar, omsöm vankar och upprör mässar om vad jag egentligen håller på med. Man måste passa på, nja fast måste man det??
Nu har jag iaf fyllt på doftljusförrådet för ett år framåt. Och man får ju cancer av doftljus.
Och så har jag köpt julklappar till alla jag förväntas köpa till. Till och med lagt en av ordrarna DUBBELT och fått DEN DUBBLA SUMMAN DRAGEN OCH KAN INTE NÅ KUNDSERVICE FÖRRÄN PÅ MÅNDAG. 
Sen köpte jag pussel och en pusselmatta?? Va? För att jag ska låta bli att sitta så mycket med mobilen som är så ansträngade för nacken. ....då är ju pussel bättre....
 
Och så fortsätter det. Med vansinnesköp. Och det jag funderat på att köpa i ett halvår, så som en steamer, kompaktkamera och en ny vardagrumsmatta, sånt som man faktiskt skulle kunna göra en bra deal på, det har jag inte köpt. Nä. Men pussel är ju bra.
Och så har jag som sagt haft två sjukveckor som kommer svida i lönen. Har ni swish?
 
Men nu känner jag starkt att detta var vad som behövdes för att jag ska gå emot att bli en bättre människa. Ja. Nu vänder det. Jag kommer vältra mig i den här ångesten nu kommande månad, kräla på botten, men sen resa mig och borsta av knäna. Ett av nästa års nyårslöften blir att bli en MEDVETEN KONSUMENT. Mmmm, det låter härligt, visst? Det själsliga hålet får fyllas med annat, som vin och pusselläggande. Det var förresten ett pussel med en bild av Grand Canyon?!? 2019, då blir det ordning på mig. Jag lööööver.
 
 
Mina två jag på varsin sida av årsskiftet. Den svarta synderskan får stanna i 2018.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0