Julmys och hyacinthysteri.

Det börjas räknas ned nu. Snart, mycket snart står julen för dörren och det är dags att mysa loss ordentligt.
Jag brukar inte gilla julen. Eller bara inte bry mig så mycket, helt enkelt. Får jag ett glas julmust och en hårdmacka med julskinka och senap på så är jag nöjd. OCH! Hyacinter. Hyacinter är det viktigaste. Jag älskar de jävlarna. De är prio.
I år däremot. Julen känns otroligt inbjudande. Kanske för att man nu bor en bit hemifrån och plötligt uppskattar när familjen samlas, men jag ser även fram mot att börja förbereda mig inför julen här hemma.
Vi hämtade hem plastgranen i Järvsö för ett par helger sedan och så har jag börjat köpa grejer inför adventsljusstaken jag har planer på att skapa. För ett tag sen fick jag en idé som fick mig att hyperventilera och frenetiskt rycka Andreas i jackärmen när vi var i affären; "SKA VI GÖRA ETT PEPPARKAKSHUS?!?!" och innan Andreas hunnit svara hade jag slängt i massa strössel att pynta med i korgen.
Jag vill ta vara på den här julen. Njuta. Mysa så vansinnigt mycket. 
Det ska glöggas, bakas och julpussas. Mmmm. 
 
Men åter till hyacinterna. De ljuvliga, sanslöst väldoftande växterna.
Jag började prata om dessa när jag och Andreas var till Plantagen för en ungefärlig månad sen för jag kom att tänka på dem och förväntade mig att han också skulle bli eld och lågor av minnet av dess doft. Iställer verkade han osäker på vad det egentligen var jag menade. Jag förklarade att man kunde välja olika färger men att jag föredrog vita och då svarade han eftertänksamt "Undrar om det är dem jag är lite allergisk mot?".
Misär! Jisses vilken misär! Jag funderade på att lämna honom där och då bland murgrönor och fikusar men så slog det mig att han var min skjuts så jag sköt hela orosmomentet åt sidan bytte samtalsämne. 
I och med att han inte var helt säker på om det var dem han var allergisk mot så har jag nu köpt på mig inte mindre än sex stycken exemplar av denna förföriska växt och placerat dem strategiskt i hemmet. En i köksfönstret, en på matbordet, tre på vardagsrumsbordet och en i sovrumsfönstret.
Nu väntar vi och ser vad som blommar först; allergin eller hyacinterna.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: mor

skulle vara förbjudet att vara allergisk mot doftande blommor. Håll tummarna

2014-11-25 @ 10:40:33
Postat av: MiCkiZz

Fniss!!!!!

2014-11-25 @ 17:17:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0