En andra chans.

När det började kännas vår ute så var det dags att köpa nya sneakers. Förra sommarens slängdes på grund av något för vilda äventyr så det fanns helt enkelt inget annat alternativ än att bege sig in till skoaffärerna. 
Då jag känner mig själv väldigt väl så har jag valt att köpa billiga tygskor eftersom jag absolut vill att de ska vara vita. I och med min pronation samt förkärlek till att springa i gräs och lera så går det åt ett par stycken per sommar och då är det ju dumt att lägga ut allt för stora slantar. 
Men så stod de där.
De vita Fred Perry:na jag var sugen på förra sommaren men avstod från på grund av bättre vetande. 
Dessa kostade 700kr vilket jag kan få typ tre stycken enkla no name-skor för. Men dessa var ju så härliga. Liksom nätta. Försynta. Men ändå där och så rätt. 
 
Jag ska ha dem! skrek jag och Mattias höll med om att han tyckte att de var mycket snyggare än typ Converse. Så jag köpte dem. 
De fick sedan uppleva en del fotoryck, någon utekväll och så, så klart, Summerburst. Jag har tvättat dem två gånger redan men de blir aldrig sig själv igen. Jaja. Jag visste ju att detta skulle hända.
 
 
Sen så satt jag och kollade runt efter löparskor på nätet. Jag behöver nya, de jag har nu är ruskigt slitna och har väl ungefär samma dämpning som ett par sockerplast. De har varit med ett par år för länge helt enkelt.
Så plötsligt ser jag dem.
Ett par likadana Fred Perry men för 550kr. 
Det är ju mindre än vad jag gav för de första tänker jag och stirrar på skärmen med ögon stora som tefat. Det här kan vara mina andra chans.
 
Jag handlar på Sportamore, där är det löjligt enkelt att klicka hem en order. Man behöver nästan inte fylla i något alls så, vips, dyker det upp en ruta som tackar en för sin beställning. Jaha, sitter man där och tänker, vad hände? Snabb leverans har de också, och fri frakt och retur. Jag kan ju skicka tillbaka dem när förståndet kommer tillbaka, det här var ju lite väl impulsartat, sa jag till mig själv när jag satt där och sakta började inse vad jag gjort.
Efter helgen så fick jag smset som sa att det var dags att hämta dem, vilket jag också gjorde. När jag stegade upp för trapporna tänkte jag att det är bättre jag skickar tillbaka dem och håller mig till mina billiga skitsneakers. Jag måste ju bli mer ansvarsfull ekonomiskt och detta kanske inte var det smartaste draget för plånboken.
Jag ska bara öppna paketet och ta upp retursedeln.

Och där låg de och gnistrade åt mig. Bad om att jag skulle älska dem. Varsamt. Och jag är ju inte dem som är hjärtlös direkt. Inte när det kommer till skor i alla fall.
Ni får stanna, ni hör hemma här, sa jag och tårar av glädje letade sig ner för mina rödrosiga kinder.
 
 
Så nu är de här. Jag ska vara försiktigare med dessa. Jag lovar.
 
 

Kommentarer
Postat av: Mickis

Vilken fin liten berättelse! ;-) Kul att du börjat blogga igen!

Svar: Det var hög tid. En högtid, skulle man kunna säga.
Susanna

2013-06-26 @ 11:28:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0