Det ni alla går och undrar över.

Ni samlas runt mig med ögon stora som tefat. "Susanna, vad gör en hurtig tjej som dig på sin vilodag när hon är ensam i Hudiksvall medan killen är i Uppsala på bortamatch?" Lugn, jag ska berätta.
 
Då Mattias åkte strax efter nio tvingade jag först till mig en avskedspuss trots den kadaverliknande morgonandedräkten jag anammat under natten. Strax därefter sträckte jag ut mina långa lemmar och vrålade ur mig mina gryningsljud för att sedan kravla mig upp och skyla mig i hopp om att undkomma den naggande kylan som lurade utanför täcket. 
När jag tagit mig in i vardagsrummet blev jag välkomnad av tacoresterna från gårdagen, sorgligt ihoptorkade vittnade de skamset om gårdagens fredagsmys och vitlöksdressingens odör hade under natten ohämmat bitit sig in i väggar, tak och golv.
Som den handlingskraftiga kvinna jag är kavlade jag upp ärmarna, starta en psykadeliskt taktfast melodi på mobilen och började diska som om mitt liv hängde på det. Under tiden letade sig solen in (eller rättare sagt reflektionen av solen från grannhusets inglasade balkonger) och termometern lockade förföriskt med plusgrader, så jag slet på mig kappan och de mystiska vantarna utan ägare, fyllde buken med sju gelehjärtan och gav mig ut för att ringa Karin och mamma samtidigt som jag rundade Lillfjärden.
Fem fucking varv, mina vänner. Dryga milen. Ja. Sån är jag. HurtigChEy_89. På vilodagen.
Sen handlade jag mat och en jävla massa frukt och masade mig tillbaka hem. Alldeles utanför porten halkade jag, tvingades ner i en dåligt utförd spagat och spräckte knäskålen. Det kändes så i alla fall. Sen haltade jag in. Då kylan då bitit sig in i märgen på mig kortade jag av de kvarvarande jordsnurren med en bisarrt lång dusch. 
 
Sen har jag ätit, bytt om till förbluffande osmickrade mjukiskläder, spikmattat lite då ryggen plötsligt totalt krampade ihop och chillat vid datorn. Das ist alles.
Mattias kommer snart hem. De förlorade tyvärr, men Mattias blev matchens lirare och vann 5 kg pasta. Så att jag får väl helt enkelt göra det som förväntas av mig som helghemmafru här och googla recept på carbonara och bolognese. 
På återseende. Tack.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0