Praktikmöte

Japp, då ska man på möte igen nu då. Tydligen gick intervjun skapligt också då. Det jag har sökt är ett sånt där säljarjobb ni vet. De som ringer och stör och envisas med att kränga saker till er, en sån ska jag bli. Eller ja, jag ska ju bara ringa till företag, men om jag förstått det hela rätt så måste jag genomgå en praktik i två veckor först då jag säljer enkla saker, som elavtal och dylikt.
Så nyss ringde han som håller i praktiken och bad mig komma in till honom till klockan 15 idag. Han lät mycket trevlig och mötet känns inte alls så skrämmande, men jag har ändå en olustig känsla i magen. Jag är nämligen ett steg närmre det jobb jag sa att jag inte skulle söka. Allt utom säljarjobb, för det tjänar man ju ändå inget på.
Man får nämligen en fast lön men den är, för att citera mannen jag hade möte med i måndags, så pass låg att man inte ska ha en chans att klara sig på den. Resten är provisionsbaserat. Så det finns inget tak på hur mycket du egentligen kan tjäna, fick jag höra men let's face it- ekonomiskt oberoende är nog inget som väntar inom den närmsta tiden.
När jag sökte jobbet hade jag inte så jättebra koll på vad det hela innebar, och även om det stod säljare så skulle det nog inte vara precis som dem som ringer på telefonen och har panik i rösten då de måste få sälja nått till just mig om de ska få bo kvar i sin etta och åtminstone ha råd med två paket nudlar den här månaden. Men det är ju precis så det är.
Jaja, möte senare idag, sen tar jag de där praktikveckorna, för ett jobb är rätt viktigt vid det här laget. Kanske visar jag mig vara helt oduglig på att sälja så att de vägrar att ta in mig eller så är jag en naturbegåvning och snart har alla ni där ute bytt elbolag. Man vet aldrig. Eller går det så där och har jag inte skurit handlederna av mig innan praktiktiden är över så får jag flytta in i det "riktiga huset" och ringa till företag med panik i rösten och be till dem på bara knän att ta mitt erbjudande så jag har råd tanka bilen för att ta mig till jobbet kommande dag.
Vi får väl se.





Business Woman.


Kommentarer
Postat av: Björn

Du har då alltid ett vinglas i hand

2010-01-28 @ 22:46:21
URL: http://bjornnastet.com
Postat av: Sanna svarar Björn

Det är min grej. Det och vara berusad. De går hand i hand de där två.

2010-01-29 @ 10:51:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0