En klapp på axeln.

Ni minns att jag för ett par dagar sedan skrev att jag hade varit duktig och att jag ville delge er om detta längre fram? Nu har det gått så pass lång tid att det känns lite inaktuellt men eftersom jag inte vill missa den här chansen att bli klappad på huvudet så skiter jag i om ni tycker att det är "old news". Jag slet som ett djur för detta, okej?!

Min tanke var ju från början att dansa ut julen, men då mitt och Ekens sovrum länge sett ut ett slagfält bestämde jag mig för att ta tag i det först, och jag kan ju nämna att det inte var en nådig uppgift. För det första var fåtöljen i hörnet täckt av klädhögarnas mount everest, desstutom stod en torkställning med diverse saker staplade på sig och samlade damm. För att inte tala om alla små lådor och dylikt som var tänkt att de skulle bäras ner till förrådet "en vacker dag" men som slängts in i sovrummet istället. Att gå och lägga sig var som ett litet äventyr, man visste aldrig om man skulle ta sig fram till sängen eller inte.
Jag började iallafall slita lite halvhjärtat i klädhögen för att sortera det som bara prövats men slängts åt sidan och det som nog faktsikt skulle tvättas. Då jag fått ordning på detta och omvandlat den ostrukturerade högen till flera små sorterade högar på sängen  började jag ta bort den rena tvätten från torkställningen. Då jag skulle stoppa ner mina underkläder i byrån fick jag ett litet psykbryt, den har nämligen en egen liten historia.

Byrån var en av de första sakerna jag och Eken köpte då vi flyttade in i vår etta. Den kom från jysk och kostade 400kr. Gott så. Tyvärr så var jag lite våldsam med den i vår flytt till trean, så den blev lite sned och lådorna ville inte alls samarbeta. Jag tyckte att det var lika bra att slänga skiten då den var trasig, för man blev ändå bara förbannad då man skulle försöka ta eller lägga något i lådorna, men Eken protesterade. Vart ska vi då göra av grejerna som ligger i den? menade han och jag sa att han fick två månader på sig att laga den annars skulle jag slänga den.
Ett år har passerat sedan det ultimatumet ställdes och då och då har jag frågat Eken vad han ska göra åt saken och fått svaret att han inte vet om det ens skulle gå att laga den men att han skulle se vad som gick att göra.
Så i lördags då jag höll på med min operation dansa ut julen så satte jag upp håret, spottade i nävarna och började riva i Ekens verktygslåda. En halvtimme senare såg det ut så här:


Allt under tiden då Eken spelade WoW. Jag inte bara kan, jag kan själv också! En liten segerdans senare så hade jag fått sovrummet att gå från ett ångestmoment till en fristad för själen. Det ni!
När jag väl hade fått upp ångan så slungade jag mig in badrummet och bytte ut det röda temat (ett duschdraperi, två ljuslyktor och en handduk) mot ett blått tema.
Små saker som gör storskillnad, och denna lilla makeover spädde på min hybris ytterligare och det var då jag var redo för att ta mig an de övriga rummen.
Julgardinerna är utbytta och allt har återgått till det normala. Jag har även flyttat runt en del lampor och växter så det blivit som en ommöblering i det lilla, skulle man kunna säga.
I flera dagar har jag gått runt och skrikit till Eken: Förstår du hur jävla fint det blivit? Det känns liksom...harmoniskt! Fattar du?!?!
Han tycks dock inte vara lika imponerad, och när jag tänker efter är det nog bara för att jag förstorat det hela så oerhört i mitt huvud som jag tycker att det är så fantastiskt. Det ser ju i stort sett ut som vanligt här. Men får jag ut något av det så är det ju bara bra. OCH JÄVLAR VAD NÖJD JAG ÄR!
Ibörjan hade jag tänkt att visa upp varje millimeter av lägenheten här i bloggen men då jag insåg att jag inte kunde fånga självaste guldskimmret på bild nöjer jag mig med en bild på vardagsrummet som det ser ut nu, magin får ni lägga till själva.



Som grädden på moset tvättade jag och Eken en grotesk mängd tvätt på kvällen också. Herregud, jag finner inte ens ord för vad vi egentligen åstadkom den dagen.
Och just det, kvällen avslutades ju faktiskt med vin, räkor och vitlöksbröd, dels för att belöna mig själv och Eken en smula men främst för att fira att Eken blivit morbror. Life is good as they say. Jag vet att vinet inte är tillåtet för mig, men vaffan, han blev ju morbror! Det MÅSTE man ju fira! 




Förresten, känner ni till någon annan som fått barn, gift sig, fyllt år eller kanske vunnit armbrytning mot nått syskon så får ni höra av er så jag kan fira det också. Tack på förhand.


Kommentarer
Postat av: Sis

Ja blev ju snyggt det där!!!

Å nu när du har så fint hemma så har du ju inte

ett skit att göra, så då är du varmt välkommen

hit o göra samma sak här!!!

Fan va jag är snäll!

Jag vill ju att du ska känna sån lycka hela tiden ju!!!!

Vilken tid kommer du???



Kram

2010-01-22 @ 10:45:51
Postat av: lisbeth

Åh, va duktig du är, jag blir alldeles matt av avundsjuka ! Du kan väl starta eget och åka runt och fixa fint i folks hem ? Och sen kan du fota dessa hem och sälja bilderna till nåt "hemma-hos"-magasin ! Och sen kan du skriva en bok om ditt liv och tjäna storkovan på den också !

Du har ju ett fantastiskt liv framför dig !!!

Bamsekram :-)

2010-01-22 @ 17:10:50
Postat av: Jenny

Klart ni måste fira att han blivit morbror i de fina glasen :-) Puss på er från en liiite trött "nymorsa"

2010-01-22 @ 22:44:09
Postat av: brorsan

jag kan dra mig till minnes ett dussintal gånger jag slagit dig i armbrytning så drick du bara!

2010-01-25 @ 17:57:29
Postat av: Sanna svarar

Sis:

Kvart över ALDRIG! HAHAHAHAHA!



Lisbeth:

Den där karriärsstegen lät inte helt fel! Släng in några år som hälsopedagog, massageteraput och bartender så är det prima:)



Jenny:

Den lilla lådan du skickade med bjöd på många läckerheter som uppskattades enormt ska du veta! En fröjd:)



Brorsan:

Skål!

2010-01-25 @ 20:01:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0