Att koka ägg.

Jag är oerhört dålig på att koka ägg. Min sambo är vädligt bra på att få till dem perfekta. Han har tipsat mig om vilken koktid han tror jag skulle uppskatta vilket var 6 minuter. Promblemet är bara att jag aldrig lyckas tajma detta. Jag reagerar aldrig på kok-ljudet i början, utan det har alltid hunnit koka i x antal minuter innan jag märker något. Så då kommer problemet att definiera x, en i detta fall omöjlig uppgift.
Så jag gör det jag alltid gör, tänker: äh, tre minuter till får det bli. Jag höftar helt enkelt.
Har ägget innan kokat i tre minuter blir det prima men eftersom det inte tycks finnas någon gud så är detta sällan fallet. 
Nej, istället har det kokat i minus 1 minut och man får ta del av en konsistens som i många fall går att likna vid manlig njutning. Alternativ har det kokat i en kvart och plötsligt står man i telefonen med en tandhygenist och ber om prislistan på plomber.  
Därför föredrar jag fil till frukost om min sambo inte är hemma, men nu var detta slut så jag fick återigen kasta mig handlöst in i äggkokningens mysterier. Och tada! En smula hårdare än vad jag vill ha det men ändå överkomligt. Bra för mig, tråkigt för hönan.


Kommentarer
Postat av: Björn

Jag förstår inte riktigt vad du menade med "konstistens som manlig njutning"? Du får nog vara mer beskrivande så dina läsare förstår. Hmm, när ett halvkokt ägg tar formen av manlig njutning. Nää, fattar inte alls...

2010-04-21 @ 11:41:39
Postat av: Anonym

Hallå! Mitt tips är att koka upp vattnet i vattenkokaren först, sen hälla det i en kastrull med ägg. Då vet man exakt när det börjar koka och man kan ställa klockan direkt. Passa på att koka dig en kopp te också i samma veva så kan du njuta lite medan du väntar på äggen.

Yours truly

Phäntie

2010-04-26 @ 12:31:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0