Vad jag äter.



För nån helg sen var jag och Eken hem till svärföräldrarna för att lämna av motorcykeln över vintern. Jag följde med, dels för att Eken skulle kunna ta sig hem sen, men också för att jag ville ta lite vackra höstbilder. Tyvärr var det så fruktansvärt jävla kallt att jag sköt några jävlar från höften sen gick jag in igen.
Så resan gav dig ingenting, Sanna? undrar ni. Jo men självklart gjorde den det. Dels för att jag fick träffa svärmor, vilket var evigheter sen, och sen för att det mötet gjorde underverk för min variation köket.
Jag fick nämligen låna tre kokböcker som förespråkar LCHF- Low Carb, High Fat.
Än så länge har jag bara fokuserat på en av böckerna, nämligen Anna J. D. Jacobssons "Från mitt kök- färdkost på vägen från 137kg". Eken och jag har hunnit testa 4 rätter ur hennes kokbok och ikväll ska jag ge mig på den femte.  Det blir nämligen torsk i citron- och dragonsås med blomkålsris. Detta ska bli jävligt spännande då varken jag eller Eken är särskillt förtjusta i torsk, men på något sätt lät det lockande.
Igår gjorde jag fläskfilégratäng med fetaost på rotsaksbädd, och det blev ruskigt gott!



Vi har även provat på fläskfilégryta med färsk sparris, som Eken lagade åt mig, samt fräsch lax med lime och yoghurtmarinerad kyckling. Allt var underbart gott. Jag ångrar mig litet att jag inte har varit med och förevigat även dessa rätter, men de kommer sannerligen tillagas igen och då ska här fotograferas.


Kommentarer
Postat av: lisbeth

Du fick ju till en kanonbild !!! Vackert ! Kul oxå att ni fått nytta av kokböckerna :-) Det ser gott ut !

2009-10-19 @ 18:38:29
Postat av: Sanna svarar Lisbeth

Tack:) Kokböckerna är kanon! Har som sagt bara läst en av dem ännu, men ska snart ge mig in på de andra då vi har valt ut våra favoriter ur denna. Torsken blev också mycket god!

2009-10-20 @ 11:07:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0