Ölflugor och tomma löften.

Ni vet fuktflugor som även kallas sopflugor, de där röd-aktiga satarna som liksom flyger lite långsamt. De kallas sopflugor ty de tycks uppkomma av att man inte slänger soporna med jämna mellanrum, men jag har gjort en upptäckt.
Jag kan slarva något så fruktansvärt med att gå med soporna ibland, utan att dessa uppkommer. Dock så kan jag inte låta halvurdruckna ölflaskor stå mer än en dag utan att flugorna börjar sväva runt i köket. Vinglas tycks också vara omtyckt bland insekterna, men öl verkar vara favoriten. De borde då istället kallas öl-flugor.
Detta förklarar deras långsamma sätt att röra sig genom luften, samt den rödaktiga färgen. De är fyllon helt enkelt.
Dock kan man ju fråga sig hur de uppkommer. Finns de i soporna, men väntar med att komma fram tills man festar till det? Och sopor består ju av mat, äter vi alltså mat som har fruktfluge-ägg i sig?
Idag har jag släppt ut två stycken och dödat tre, förhoppningsvis är de ett minne blott.
Hos exet och dennes rumskamrat förekom både mycket sprit och sopor, vilket gjorde att de stormtrivdes (både flugorna och exet.). Där försökte de lösa problemet med hårspray och en tändare, med varierande resultat. Jag känner dock att jag är lite mer rädd om mitt boende för att använda mig av den metoden, och försöker istället hålla mig till att ha ett någolunda städat hem.

Jag vet förresten att jag är fruktansvärt dålig på att uppdatera nu, men jobbar rätt mycket och detta suger varje liten gnutta energi ur min kropp. Håll ut, för snart kommer jag tillbaka med full kraft.
And then you'll know what time it is. IT WILL BE SANNA TIME! ...soon.


Kommentarer
Postat av: lisbeth

Din teori om flugornas uppkomst och ursrung är väldigt intressant ! Något att forska djupare i ..? ;-)

2009-08-30 @ 22:37:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0