MiddagsLaxen

För nån vecka sen köpte jag och Eken hem lax, som sedan dess legat och hånat oss i frysen. Våran ovana i köket har lett till att vi inte vågat ta oss an problemet. Men så kommer min syster som en räddande ängel och ger mig ett recept på tomatröra som man skulle ha till laxen.
Först och främst:

4 portioner
Ugnen på 225grader.

600 g laxfilé
1 tsk salt
1krm vitpeppar.

Tomatröran:
2 Tomater
1 dl Basilikablad
1-2 tsk pepparot
2 dl lättcremefraiche.

(Jag hade färska basilikablad, pepparot på tub och istället för creme fraiche så hade jag ekologisk turkisk yoghurt. Sen pepprade jag laxen med lite svartpeppar också.)

Salta och peppra laxen och lägga den i en smord, ungsäker form. Häll cremé fraichen i en bunke och rör försiktigt ner tomaterna och pepparroten. Jag saltade och pepprade även lite här. Sen är det bara att täcka fisken med röran och ställa in skönheten i mitten av ugnen i 15-20 minuter så att laxen blir genomstekt.
Till detta serverar du potatis och kanske nån sallad.

Det blev jättegott! Både Eken och jag gillade det, trots att vi inte är särskillt förtjusta i fisk. Lätt att göra var det också, så detta blir nog något vi kommer göra fler gånger! Pröva!



Kommentarer
Postat av: Sister

Men vad kul att ni gillade den!

Kram

2008-11-24 @ 08:02:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0