Total Förvirring

Jag sitter vid Ekens dator eftersom min systerdotter Mie sitter vid min. Surfar runt på de vanliga sidorna och hittar en låt som jag bestämmer mig för att lyssna på. Startar låten men upptäcker att inte högtalarna är på så jag startar dem ungefär 10 sekunder in i låten, och fortsätter sen kolla runt på det världsvida nätet medans jag lyssnar.
Jag märker rätt snart att jag har svårt att få grepp om den. Fokuserar allt hårdare på melodin som är något melankolisk men också har något annat.
Jag känner av en viss otakt, man kan liksom inte förutse hur det kommer låta härnäst, och sånt tär på mig något så fruktansvärt.
Något är fel helt enkelt. Sitter och försöker stampa takten med foten ser nog mest ut som en mongolid dansmus.

(Ni vet dansmöss, de som har ett fel i hjärnan och därför liksom rycker. Det är balanssinnet som felar. Visste ni det? Att den charmiga dansen är en missbildning som avlats fram. De styr inte över den själva. Groteskt och hemskt. Fy fan för dig som har en dansmus.)

Hur som helst så finns ingen takt att stampa till. Jag försöker nynna i ett desperat försök till att känna av låten, men nej, det går inte.
Jag får svårt att sitta still, börjar skaka på ett märkligt sätt. Kan inte läsa vad som står på skärmen längre. Jagar upp mig, blir förbannad.
Vad i helvete är det för fel på låten? Vem är idioten som skrivit denna  låt? Är den möjligen tonsatt av basistens döva och alzheimerssjuka mormor?
Strax innan låten är slut märker jag att en autostart av ett spel på Ekens dator har poppat upp och spelar sin lilla signaturmelodi om och om igen. Jag har alltså lyssnat på en mix av nått indieband och den krigsuppmuntrande signaturmelodin till Far Cry 2.
Det är ju uppenbart att jag kände mig så kluven. Jag blev uppmanad till att ta livet av mig och döda andra på samma gång. 
Att springa runt i djungeln i first-person shooter mode och skjuta kuredutter och samtidigt hoppa framför ett tåg, på verkad av hash, och hålla min älskade i handen.  
Tack vare detta är hela min dag förstörd. Jag är fortfarande i otakt. Måste starta om på nått sätt.
På återseende.

Kommentarer
Postat av: ..:Sarah:...

ja fan va liten den va!?

va ju inte direkt nöjd när jag satt i mig den (glassen) ska håll amig till mina stora:)

2008-12-22 @ 13:08:35
URL: http://sarahlinnealarsson.blogg.se/
Postat av: Fred the man

hahaha, fyfan vad sjuk du e!

2008-12-22 @ 19:06:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0