Fem dagar kvar...

...och alla är väl helt hysteriska vid det här laget. Jag är så gott som klar med mina julklappar ändå, ska köpa nått mera till Eken och så nått till Sara men sen så. Julkorten är skickade och det är någolunda pyntat här så min stress är väl inte så värst överdriven.
Hade hoppats på lite julpyssel i helgen med Eken och eventuellt hjälpa syrran och städa lite men nu ser det ut som om jag ska jobba, så det är väl lite tråkigt, men är det något den här högtiden gör så är det ju att tära på plånboken.

Var med syrran i ljusdal idag då hon försökte få tag i de sista julklapparna och som jag nämnt tidigare så har hon fyra barn. Då man ska köpa julklappar till dessa är det naturligtvis viktigt att man lyckas få tag i nått de gillar men också att det blir rättvist. Märker man att den ena ungen har fått mer än de andra så måste man köpa mer åt dem för att väga upp, och då blir det lätt att man bara tar nått som de kanske inte ens kommer gilla.
För så är det ju oftast, hundratals paket som slits upp sen ligger 97% av gåvorna bland det söndertrasade paketpappret på golvet, medan en eller två av klapparna blir intressanta och uppskattade.
Detta är ändå inget man uppmärksammar i tumultet, ungarna har fått nått de gillar och innan dess såg det fint ut med alla klapparna under granen och det är ju bara jul en gång om året. 
Och let's face it, hade ungarna fått en present var som de kanske älskade och verkligen hade önskat sig, hade de nog ändå surat lite över att de fått så få julklappar.
Utfyllnad, det är nog det julen handlar om . Mycket och mera ändå.
Detta är nog inget det går att göra så mycket åt, det är bara att acceptera och gilla läget.
Mat, gåvor och glitter kan man inte få förmycket av på julen helt enkelt.  Sen får man krossa spargrisen för att få det att gå ihop i januari, men jävlar vilken jul vi hade!

Försök se det fina i all stressen. Ta in lite av julkänslan. Lite glögg kanske.  Och funkar inte detta så tänk på att efter onsdag är det ett helt år kvar till nästa gång, bara fem dagar kvar, håll ut!

Kommentarer
Postat av: Mija

Neh, det går inte att gå på stan och STROSA nu i jultider.. folk är helt hysteriska..



Om man skulle hitta något som man vill ha (till SIG SJÄLV) så får man lätt stå i kö i femton minuter... ORKA!



;)



2008-12-19 @ 10:34:18
URL: http://mammamija.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0